70 personer har i august deltatt på trenerkurs i regi av NVBF. Kan vi friste med et trenerkurs før sesongstart for deg også?


Kurs før lærere og ansatte på SFO
Fredag 17. august var ca. 50 lærere og pedagogisk ansatte i skole og SFO samlet i Asker for en innføring i minivolleyball/minisandvolleyball. Målsetningen var å inspirere flere lærere og SFO-ansatte til å organisere minivolleyball/minisandvolleyball for sine elever. Hovedfokus i kurset var enkel teknikk, spillforståelse, organisering og ikke minst volleyglede. Vollen ungdomslag var i samarbeid med NVBF arrangør og vi krysser fingrene for at volleyball blir en gjenganger i gym- og aktivitetstimene i tiden fremover.

 

John Walstad og Live Lunde Fossdal holdt kurs for lærere og pedagogisk ansatte på skole/SFO. Foto: John Walstad. 


Trener 2

NVBF tilby dette året for første gang Trener 2 utdanning via Høgskolen i Innlandet. Trenerne som deltar i denne utdanningen mottar 10 studiepoeng etter endt eksamen og kan inkludere studiepoengene f.eks i en bachelor-grad. Tidligere har kandidatene vært samlet en helg i mai der hovedfokus første dag omhandlet refleksjon og diskusjoner knyttet til trenerollen, mens andre dag foregikk i hallen sammen med utøvere. I august var kandidatene samlet på nytt. Denne helgen var det stort fokus på observasjon av landslagene både forberedelse, gjennomføring og etterarbeid etter trening og kamp  da samlingen foregikk samtidig som EM-kvalifiseringen i Fredrikstad. En av styrkene ved utdanningstilbudet via høgskolen er samarbeidet med fagmiljøet på høgskolen, men også kompetansedelingen med andre trenere fra idretter som svømming, ski, golf og bandy. Nå gjenstår en helg med fellessamling for Trener 2-kullet før eksamen venter i slutten av oktober.

Ivrige spillere fra ungdomslagene til Oslo Volley stilte opp slik at Trener 2 kandidatene fikk testet ulike øvelser i hallen. 

 

Overgangskurs for trenere
Samtidig som Trener 2-kandidatene var samlet i Fredrikstad inviterte NVBF trenere til overgangskurs samme sted. Overgangskurs tilbys trenere som har utdanning fra tidligere eller har lang praktisk erfaring som spiller/trener og som ønsker innpass i Trenerløypa. Refleksjon og erfaringsdeling knyttet til trenerrollen er en viktig del av kurset i tillegg til NVBFs utviklingstrapp, planlegging, gjennomføring og evaluering av treningssekvenser og
olympiatoppens utviklingsmodell. Deltagerne på kurset så også landslagene i trening og kamp.

 

Trener 3
Årets Trener 3 kull startet opp helgen 25. – 26. august med samling i Kongstenhallen i Fredrikstad. Trener 3-utdanningen har stort fokus på utvikling av morgendagens olympiere og utdanningen er rettet mot trenere som har utøvere på et høyt nasjonalt og/eller internasjonalt nivå.  Observasjon av landslagene i trening og kamp var inkludert i kursdagen og landslagstrener Matt van Wezel delte blant annet av sine erfaringer og synspunkt med deltagerne.

Matt van Wezel, landslagstrener kvinner sr. deler av sin kunnskap sammen med tidligere sportssjef Jon Grydeland. 


Høstens kursplan 

Ønsker du å ta neste steg i trenerkarrieren? Fyll på med ny kunnskap, del av egne erfaringer og møt nye og «gamle» trenerkollegaer.

Her er planlagte kurs i tiden fremover! Flere kurs vil bli publisert på https://volleyball.no/utdanning/. På denne nettsiden finner du også mer informasjon om de ulike kursene NVBF tilbyr.

 

StedDatoType kursMer informasjon
Bergen29. septemberMinitreneren
(modul 1 av trener 1)
https://volleyball.no/kurskalender/hvbrtrener1del1sept2018/
Bergen30. septemberGrunnleggende ferdigheter
(modul 2 av Trener 1)
https://volleyball.no/kurskalender/hvbrtrener1del1sept2018/
Bergen20. oktoberVerdibasert ledelse
(modul 3 av Trener 1)
https://volleyball.no/kurskalender/hvbrtrener1del2okt2018/
Bergen21. oktoberTreningsøkta
(modul 4 av Trener 1)
https://volleyball.no/kurskalender/hvbrtrener1del2okt2018/
Finnsnes15. septemberMinitreneren
(modul1 av Trener 1)
Informasjon kommer på NVBF Region Nords facebook-side
Finnsnes16. septemberGrunnleggende ferdigheter (modul 2 av Trener 1)Informasjon kommer på NVBF Region Nords facebook-side
Haugesund8. septemberMinitreneren
(modul 1 av Trener 1)
https://volleyball.no/regionsinformasjon/mini-og-ungdomstrenerkurs-lordag-8-september/
Steigen8. septemberMinitreneren
(modul 1 av Trener 1)
Mer informasjon på NVBF Region Nords facebook-side
Steigen9. septemberGrunnleggende ferdigheter
(modul 2 av Trener 1)
Mer informasjon på NVBF Region Nords facebook-side
Trondheim8. septemberVerdibasert ledelse
(modul 3 av Trener 1)
Følg med på NTNUIs hjemmeside for mer infromasjon
Trondheim9. septemberTreningsøkta
(Modul 4 av Trener 1)
Følg med på NTNUIs hjemmeside for mer informasjon
Ålesund8. septemberMinitreneren
(Modul 1 av Trener 1)
https://mi.nif.no/Event#1855935-010
Ålesund9. septemberVerdibasert ledelse
(Modul 2 av Trener 1)
https://mi.nif.no/Event#1855935-010

 

 

 

 

 

 

 

Start typing and press Enter to search