Foto: NVBF

 

Det norske herrelandslaget i sittevolleyball tilbrakte helgen i Nederland på treningssamling og deltok i turneringen Return To Base Sitcup. Dette var lagets andre utenlandstur denne våren, noe som gir dem verdifull erfaring og samspill inn mot EM 2025.

Intensive treningstimer og verdifulle erfaringer

Helgen var fylt med mange treningstimer, og laget fikk stadig flere erfaringer som vil komme godt med etter sommeren. I selve turneringen møtte de tøff motstand i puljespillet, noe som hindret dem i å nå semifinalen. Likevel vant de resten av kampene med god margin.

«Med kombinasjonen av trening og kamper/turnering på Return to Base Sitcup har herrelandslaget fått lagt til enda flere verdifulle døgn sammen på veien mot EM i Stavanger i 2025,» sier landslagstrenerne John Walstad og Elisabeth Eyde.

Sterk prestasjon mot Nederland

Et av turens sportslige høydepunkt var en 3-settskamp mot et sterkt nederlandsk herrelandslag. Etter fire timer med trening på lørdag, endte kampen med et 2-1 tap. «Det var få som trodde at gutta skulle ta sett mot et lag som trolig er blant de 10 beste i verden. Gutta koste seg og spilte med lave skuldre. Systemet satt, og vi presset hjemmelaget til å sette innpå første sekser på slutten av andre sett, uten at det hjalp,» forteller Walstad og Eyde. Erik Halvorsen fra Tønsberg VBK fikk æren av å hamre inn settballen for Norge.

 

Forberedelser i Tønsberg

To uker før Nederlandsturen ble den første rene herresamlingen arrangert i Tønsberg. Her deltok 13 topp motiverte sittevolleyspillere på tre dager med intens trening. Deretter ble ni spillere tatt ut til å bli med til Nederland sammen med trenerne og med Bjarte Justnæs, som har vært en uvurderlig ressurs for laget både for herrene og for damene den siste måneden.

Fremtidige planer og muligheter

Nå venter en velfortjent sommerferie for landslagene i sittevolleyball før det braker løs igjen til høsten med mer trening og flere turneringer for både damene og herrene. Er du interessert i å spille sittevolleyball med landslaget eller andre spillere rundt om i landet, er neste åpne samling 30. august til 1. september. For mer informasjon om samlingen eller sittevolleyball generelt, kontakt vår Parakonsulent, Øyvind Lie.

E-post: [email protected]

Start typing and press Enter to search