Årets eliteserie fikk som kjent en litt brå slutt, men her er årets resultater!

Mizunoligaen herrer

I årets herreklasse ble de tidlig klart at det var tre lag som kom til å skille seg ut og kjempe om de to viktige plassene som i utgangspunktet skulle gi direkte plass til semifinalene. Nesten samtlige oppgjør mellom Førde, Koll og Viking var durable og svært seervennlige oppgjør, og grunnserien ble ikke avgjort før i nest siste runde hvor Viking tok en sterk seier borte i Oslo.

Bak tettrioen dannet det seg en kvartett som kjempet om tre plasser i kvartfinalen, samt å unngå 7.plassen som ville tvinge et lag ut i en nervepirrende kvalifisering om å beholde plassen i Mizunoligaen. Tromsø tok tidlig mange poeng og så lenge trygge ut, men hadde en tung vårsesong, mens for Randaberg var det stikk motsatt. Laget fikk inn litt forsterkninger i løpet av året, og de tok flere viktige poeng mot slutten. Dermed ble det et skikkelig studentoppgjør mellom Oslo og Trondheim som skulle avgjør hvem som fikk den siste kvartfinaleplassen, hvor NTNUI til slutt dro det lengste strået og slo OSI på bedre settforskjell! Jevnere og mer spennende blir det ikke.

Askim fikk det dessverre tøffere etter en god debutsesong, og kun to seire gjør at de uansett korona måtte ta den tunge turen ned i 1.divisjon igjen. TVN har vist seg som et meget spennende lag med gode talenter som det blir spennende og følge med på videre. Ettersom de bare spiller halvparten av kampene så blir tabellsituasjonen litt misvisende for de, men en positiv kampscore (5 seire og 3 tap) er meget respektabelt.

Totalt oppsummert har det vært en meget spennende sesong med et hav av svært viktige kamper for mange lag hele veien. Så kan vi bare spekulere i hvordan det kunne gått dersom lagene hadde fått mulighet til å fullføre sesongen.

NVBF vil gratulere alle lag med vel gjennomført sesong, og en ekstra gratulasjon til gullvinnerne TIF Viking, sølvvinnerne Koll og bronsevinnere Førde VBK.

TIF Viking er med dette kvalifisert til spill i CEV Champions League, mens Førde VBK er kvalifisert til CEV Challenge Cup som vinnere av NM. Andre lag har fortsatt mulighet til å søke om wildcard.

Alle resultater og statistikk fra årets Mizunoliga finner du her.

Sluttplassering

 1. TIF Viking
 2. Koll
 3. Førde VBK
 4. BK Tromsø
 5. Randaberg
 6. NTNUI
 7. OSI
 8. TVN
 9. Askim

Mizunoligaen kvinner

Koll har tatt tilbake tronen på kvinnesiden etter en meget sterk sesong. Kun et tap i starten mot Oslorivalen ble fasit i årets grunnserie og med det en meget fortjent seier. Randaberg fulgte rett bak, men med to tap i to meget tette kamper så ble det vanskelig å ta igjen tabelltoppen. Disse to lagene var også å finne i cupfinalen i januar, hvor det var Randaberg som trakk det lengste strået. Dette har vært de to beste og mest stabile lagene i år, slik at plasseringene er vel fortjent.

I motsetning til hos herrene var den store spenningen i årets serie om hvilket lag som kom til å ende sist og rykke ned fra Mizunoligaen. Mot slutten av sesongen var det tre lag som kjempet med nebb og klør for å unngå nettopp dette. Til slutt ble det NTNUI som ble litt for svake og rykker ned til 1.divisjon, noe som også dytter 2.laget videre nedover i divisjonssystemet. TIF Viking og Førde kunne puste lettet ut etter viktige poeng de siste rundene.

Årets nykommere i BK Tromsø og KFUM Volda har begge vist seg som gode lag som absolutt hører hjemme på toppnivået i Norge, og spesielt gøy for er det at bronsemedaljene sendes nordover til BKT. Det ble litt mange 3-2 kamper for Oslo Volley, som selv om de hadde like mange kamper vunnet som BKT endte hele fire poeng bak.

NVBF vil gratulere alle lag med vel gjennomført sesong, og en ekstra gratulasjon til gullvinnerne Koll, sølvvinnerne Randaberg og bronsevinnere BK Tromsø.

Koll er med dette kvalifisert til spill i CEV Champions League, mens Randaberg er kvalifisert til CEV Challenge Cup som vinnere av NM. Andre lag har fortsatt mulighet til å søke om wildcard.

Alle resultater og statistikk fra årets Mizunoliga finner du her.

Sluttplassering

 1. Koll
 2. Randaberg
 3. BK Tromsø
 4. Oslo Volley
 5. KFUM Volda
 6. Toppvolley Norge
 7. Førde VBK
 8. TIF Viking
 9. NTNUI

Start typing and press Enter to search