Sandnes VBK og Tønsberg Volley tok gullmedaljer i NM U19, et mesterskap som bar preg av tøffe kamper, sportslige toppprestasjoner, tiltak mot koronavirus og samhold på alle plan.

Arrangør for årets NM U19 var Kristiansand Sandvolleyballklubb(KSK). Organisering av kamper, oppfølging av lag og støtteapparat, entusiastiske tilskuere og de mange dyktige frivillige – alt sammen bidro til en utrolig fin helg i Gimlehallen og Badmintonhallen.

Smilene til de frivillige og velvilligheten blant alle sammen til å løse de utfordringer som kom underveis, er bare noen av de positive inntrykkene jeg som teknisk delegat har tatt med meg fra tiden i Kristiansand. I tillegg ble arrangementet preget av tiltak i forbindelse med koronaviruset, men å likevel få oppleve et så godt gjennomført mesterskap både organisasjonsmessig og sportslig er absolutt et høydepunkt for meg så langt i sesongen.
Resultatene fra mesterskapet er et annet bevis på at det gjøres mye godt arbeid i klubbene våre. Lagene som tok gullet hjem var kanskje ikke blant de største favorittene, men de viste samspill og lagmoral som imponerte alle. I begge klasser var det mange lag med i medaljekampen, og at lagene virkelig må prestere på topp for å avansere i cupspillet er både positivt og spennende. Landslagstrenerne lot seg imponere,  og de roste prestasjonene vi fikk se på banene. Dette lover veldig godt for norsk volleyballs fremtid. At selve mesterskapet var historisk ettersom man for første gang åpnet for 24 lag i begge klasser, gjør opplevelsen enda mer spesiell.

Men det var ikke bare sportslige prestasjoner som sto i fokus i løpet av helgen. NVBF er kåret til Rent Særforbund av AntiDoping Norge (ADN), og som et ledd i antidoping-arbeidet NVBF driver, var ADN invitert til å avlegge NM U19 et besøk. Dermed kunne alle spillere gjennomføre Ren Utøver i løpet av helgen. Flere pc-er ble satt opp i Gimlehallen, og disse ble flittig brukt av spillere som ville følge opp NVBFs holdningsarbeid. Igjen – en suksess for både arrangør og deltakere.

Her finner du alle resultater fra NM U19.

Klikk på bildene for å se de i fullskjerm

Klikk på linkene nedenfor for å se bilder og reportasjen fra lokalavisen.

Gratulerer og takk for et strålende arrangement KSK! Gratulerer vinnerne!! Gratulerer alle sammen for et utrolig flott mesterskap!!
– David Cox

Lokalavisen: https://www.fvn.no/sport/lokalsporten/i/g7A4x9/nm-bronse-til-kristiansand

Link til bilder: https://www.facebook.com/events/473104286662887/?active_tab=discussion

Link til stream fra bane 1 alle tre dager: https://www.youtube.com/watch?v=4euDdDtY-dY&fbclid=IwAR0yR7jmRnX2BhfiKFKYvn2TR7bBxTSiEt5R7drRYZe5QNHA22uHt6SfqW8

Start typing and press Enter to search