Vi tok en prat med sjef for herrelandslaget i volleyball, Tore Aleksandersen, om den nye trenerjobben. Han tar over den tyske toppklubben Allianz MTV Stuttgart og gleder seg til nye utfordringer.

 

– Du fikk kreftdiagnose i februar som du kjemper mot, hvordan går det med deg?

Sånn etter forholdene går det bra, jeg har tålt behandlingen på en god måte og kroppen har respondert veldig bra. Jeg har hatt lite bivirkninger, selv etter 6 cellegiftkurer over knappe 4 måneder. Sånn sett har det gått over alle forventninger, og jeg har ikke annet valg enn å stole fullt og helt på all medisin jeg får og alle råd og behandlinger fra legene.
Det er klart at det var en veldig tung diagnose å få, jeg vil jo aldri bli frisk igjen. Selv om jeg har fått den beskjeden har jeg valgt å tenke at alt er individuelt, man vet aldri selv om prognosen er sånn som den er. For min del handler det om å være i god fysisk form så jeg tåler behandlingen best mulig og får en bedre livskvalitet. Jeg er mer fokusert på det som skjer her og nå og tar heller ting som det kommer.

– Du dro jo hjem fra Tyrkia grunnet kreftdiagnosen, men tar nå over den tyske ligaens beste klubb, Stuttgart. Hvorfor?

For det første måtte alt sjekkes med familie og leger, var det forsvarlig å gå på en ny trenerjobb? Heldig som jeg er sa alle sammen «go» og alle synes det er veldig kjekt. I tillegg er Stuttgart en veldig veldreven klubb, som har vært blant de beste i Tyskland og i Champions League de siste årene.
Kontrakten er «bare» ut sesongen, noe som passer veldig bra. Jeg hadde aldri hatt mulighet til å ta over laget på en lengre kontrakt. Betingelsene er veldig gode, og da alle rundt var veldig positive tenkte jeg bare shit au, jeg prøver!

– Hva er planen for sesongen?

Målet er jo helt klart å vinne serien og bli tyske mestre, jeg drar ned dit for å vinne. Jeg tar over laget som leder i Tyskland og har absolutt et mål om å videreføre dette. Det vil bli en kamp mot et par-tre andre lag om tittelen, men laget har absolutt kvalitet og potensiale til å bli mestre.

– Hvordan skal du oppnå målet?

Laget spiller kamper ca hver tredje dag, noe som gjør at jeg får mulighet til å se masse video. Jeg analyserer hver enkelt spiller og avdekker både styrker og svakheter. På den måten kan jeg finne ut av hvordan de passer inn i forhold til min filosofi. Enkelte ting må nok justeres, men det er ikke masse tid til å snu ting på hodet. Det handler om å finne en gylden middelvei for å bli best mulig uten å skape kaos innad i laget.

– Du har hatt en lengre karriere som trener. Hvordan klarer du å være motivert?

Det er ikke vanskelig! Når man først signerer for en klubb så er det et eller annet som trigger. I tillegg er det et meget godt lag med gode spillere som gjør at jeg kan påvirke og gjøre ting bedre. Gleden av det å utfordre seg selv og andre, og se at ting funker trigger meg. Jeg elsker å bidra til utvikling og er spent på hvordan dette prosjektet kan påvirke folk med tanke på fremgang og utvikling.
Jeg er såpass heldig at jeg har hobbyen min som levebrød og det har jeg hatt i snart 20 år. Jeg har fått muligheten til å trene noen av verdens beste spillere.

– Du er også landslagstrener, hvordan har du tenkt å kombinere dette?

Det er ikke så vanskelig, jeg må bare holde meg oppdatert, holde kontakt og se kamper av landslagsspillerne. Jeg ser en haug av kamper fra Champions league og flere ligaer hvor det spiller norske spillere. Hverdagen blir helt klart litt travlere, men det trives jeg med. Og selv om koronaviruset setter en stopper for reising og påvirkning prøver jeg å bidra med ulike webinarer via digitale medier, som kan påvirke hverdagen til klubbtrenere og spillere.
Når vi møtes til landslagssamling i mai vil det være en stor fordel at jeg har fått coacha i 25 kamper, for da er jeg på ballen! Trenerjobben i Stuttgart gjør at jeg blir «tvunget» til å være i matchmodus. Det er vinn-vinn for alle parter.

 

Jobben i Stuttgart vil bli Tores syvende trenerjobb i utlandet, alt fra USA til Tyskland, Polen, Tyrkia og nå igjen Tyskland. Ringen er på den måten sluttet.
Kontrakten til Tore varer i 4,5 måned – frem til 1. mai. Da får han med seg sesongen og forhåpentligvis en tittel eller flere. Vi ønsker landslagssjefen masse lykke til med trenerjobb og gleder oss over det gode humøret han viser!

Du kan lese mer om Tores ansettelse på Stuttgarts hjemmesider her: https://www.stuttgarts-schoenster-sport.de/news/2-1-bundesliga/523-neuer-trainer-fuer-allianz-mtv-stuttgart

Start typing and press Enter to search