Tekst: Eivind Pettersen
Foto: Førde VBK

Renate kommer fra Kristiansand og gjorde suksess med Kristiansand Sandvolleyballklubb som junior. Siden har hun spilt i eliteserien for Oslo Volley og Førde VBK. Sist sesong ble hun cupmester for sunnfjordklubben.

-Jeg har jobbet tett med Kvinnelandslagets hovedtrener Matt van Wezel for å få denne kontrakten. Det er veldig viktig for hele Volleyball-Norge å rekruttere spillere til Europa. Det vil løfte det norske landslaget, sier Renate til NVBF.

20-åringen følger i fotsporene til landslagskollega Synne Kolsvik som spilte i den belgiske toppdivisjonen sist sesong. Flere av de unge og lovende spillerne på Kvinnelandslaget er aktuelle for klubber i utlandet kommende sesong.

-Jeg syns det er utrolig spennende å få sjansen til å spille profesjonelt i Tyskland. Jeg har lyst å se hvor mye jeg kan utvikle meg og være en spiller som bidrar på det norske landslaget i årene fremover. Jeg håper jeg kan lære masse, både volleyball og finpusse tysken, sier den 1,88 m høye diagonalspilleren.

-Det har alltid vært ett av mine store mål med volleyballen å kunne prøve meg som proff i Europa. Jeg vet at nivået i Tyskland er veldig bra. Da jeg fikk muligheten til å spille for VC Wiesbaden så var dette en tilbud jeg ikke kunne si nei til! Jeg er veldig spent på den nye hverdagen og gleder meg masse til å lære mye volleyball i tiden fremover.

Akkurat nå er Renate på samling med Kvinnelandslaget på Aukra. 19. juni går turen videre til Slovenia der Norge skal spille treningskamper mot Russland U18, Egypt, Albania og tre meget gode amerikanske collegelag.

Les mer på VC Wiesbadens hjemmeside: https://bit.ly/2RelBow

Start typing and press Enter to search