Jenny Juliebø og Viking kan slå seg opp til tabelltopp i helga.

Foto: Einar Juliebø

Når TIF Vikings ubeseirde kvinner denne helgen setter kursen for Snåsahallen og bortekamp mot Lierne er det med vissheten om at en 3-0 seier vil bringe dem opp på tabelltopp. Grethe Soltvedt, Elisabeth Viken og de andre spillerne er nok meget sultne på tre poeng her, og vil gjøre alt de klarer for å stoppe samspillet mellom Kine Gjertsås og Maja Lind Sande. Men Lierne er slett ingen enkel motstander. Sist lagene møttes, i kvartfinalen i sluttspillet, vant Lierne noe overraskende 3-0. Da var Arjola Prenga suveren, så spørs det hvordan resten av “tausin” fra Nord-Trøndelag slår fra seg uten henne denne gangen!

Tredjeplassen i Mizunoligaen er viktig fordi den gir hjemmebanefordel i kvartfinalesluttspillet. Med den dramatiske seieren mot byrival Oslo Volley sist klatret Koll opp på bronseplassen, og nå er de klare for å forsvare den. De møter et formsvakt Volda-lag, men husker nok godt hvor nære Volda var å få med seg poeng fra Kringsjå tidligere i høst. Og Siri Stranden og resten av Volda-laget er nok toppmotiverte for å gi hjemmepublikummet en fin avslutning før jul, og samtidig ta viktige poeng i kampen om sluttspillplass.

Skulle Koll gi fra seg poeng i Volda, står ØKSIL klare for å kapre tredjeplassen. Ragni Steen Knudsen og resten av laget er favoritter hjemme mot Førde, og vet godt at det kun er ett poeng opp til Koll. Vinner ØKSIL her, er det et nytt steg mot sluttspillet og fornyet eliteseriekontrakt, samtidig som det vil være et nytt skremmeskudd i medaljekampen. Men Førde er i form, og har vunnet bortekamper både mot Oslo Volley og KFUM Volda. Kan de ta en ny borteskalp, og innta 6.plassen på tabellen? Møt opp i hallen eller på TV 2 Play for å få med deg svaret!

Etter en NM-pause er det igjen klart for Mizunoligaen for herrer! Denne runden er det dobbeltoppgjør i kampen Nord mot Vest.

Først ut tar Torvastad turen til Myre, for å møte ØKSIL. Torvastad kom litt trått i gang med sesongen, men fikk med seg enormt med selvtillit etter å ha hentet med seg 3 poeng borte mot Koll. Klarer Adrian Mol å fortsette i flyten han viste sist runde, og fortsette som Torvastad sin store poengplukker blir det en tøff oppgave for ØKSIL å stoppe han.

ØKSIL har denne sesongen vist seg som det store forsvarslaget, og flere av lagene de har møtt denne sesongen har hatt store problemer med å ta poeng og å få avgjort sett i sin favør. I tillegg har de hærføreren Isak Helland-Hansen som går foran i angrep, og unggutta fra Torvastad har en stor jobb foran seg i kampen om viktige poeng inn mot juleferien.

For helgens andre, og siste oppgjør, tar TIF Viking turen mot NM-Finalisten BK Tromsø. Casper Vordal Jørgensen har vært tilnærmet umulig å stoppe i år, men for helgens siste oppgave for Viking er det nettopp dette de må gjøre. Viking har ikke gitt fra seg poeng siden sesongåpningen, og kommer til å ta med seg denne flyten til Tromsøhallen for å ta med seg viktige poeng i kampen om en direkteplass inn i Final Four ved sesongslutt.

Denne teksten er produsert av Norsk ToppVolley (NTV).

Start typing and press Enter to search