Hvert år får norsk idrett en stor pengesum til fordeling blant sine medlemsklubber, det som heter Lokale AktivitetsMidler (LAM). Det eneste klubbene må gjøre for å få sin rettmessige andel av disse pengene, er å fortelle hvor mange medlemmer de har. Høres ikke det utrolig enkelt ut? Jo – det ER det!

Vi snakker altså om Samordnet Søknad og Rapportering (SSR), som foregår i disse dager. I 2019 fikk idretten 372 357 775,- til fordeling. Alle idrettslag som gjennomførte SSR innen 30. april i 2019, fikk en pott av disse ufattelig mange kronene. Og det eneste klubben må gjøre er altså å gjennomføre SSR.

I 2019 fikk Oslo Volley 111 181,- rett inn på konto – uten mer anstrengelse enn ca. 10 minutter en kveld i april i fjor for styreleder Nils Harnes. Vi har spurt hva han mener om LAM, og helt uten betenkningstid svarer han: «Det er en helt sentral del av inntektene til klubben, de bidrar til at vi kan ha et rimelig nivå på treningsavgiftene våre – og ikke minst bidrar de til at vi kan starte opp med volleyball nye steder i Oslo. Som vi har gjort på Mortensrud nå.»

Oslo Volley rapporterte totalt 347 medlemmer i 2018. 158 av disse er i aldersgruppa 6-19 år, som er den aldersgruppa man premieres mest for å skape aktivitet for.

I en annen del av landet fikk Steinkjer Volleyballklubb 27 511,- kroner inn på konto for å ha rapportert totalt 188 medlemmer det samme året. Av disse 188 var 96 i aldersgruppa 6-19 år. Primus motor Irene Sand forteller:

«LAM er utrolig lettvinte penger å få tak i, og det er så godt at de ikke er øremerka noe eller krever rapportering i etterkant. De bare kommer inn på konto, helt av seg selv. Pengene er kjempeviktige for oss, og utgjør størsteparten av det vi bruker på utstyr og sosiale happeninger.»

Klubber som bruker KlubbAdmin som sitt medlemsregister vil i år sannsynligvis bruke knappe 10 minutter på rapporteringsprosessen. Det gir en ualminnelig trivelig timelønn – om man vil regne litt på det.

Usikker på hvordan du skal gjennomføre SSR i 2020? Vi har web-kurs 23. april – se vår kurskalender for mer info: https://volleyball.no/kurskalender/kurs-om-gjennomforing-av-samordnet-soknad-og-rapportering/

Start typing and press Enter to search