Første uoffisielle NM-mestre i snøvolleyball

Tidenes første Norgesmestre er kåret i snøvolleyball ved Gaustatoppen i helgen, da Janne Kongshavn og Janne Pedersen ble Norgesmestre i dameklassen, og Lars Tveit Retterholdt og Svein Solhaug i herreklassen.

Det var tidenes første uoffisielle Norgesmesterskap på Gaustatoppen Skisenter ved Rjukan, i snøvolleyball, som er en idrett som det internasjonale volleyballforbundet satser tungt på skal bli ny idrett i vinter-OL fra 2026.
Vinnerne er kvalifisert til EM i Wagrain-Kleinarl i Østerrike 17.-18. mars.

Det var et vel gjennomført mesterskap på spesiallaget stadion laget i snø, og med egen arena på 1800 meter på Gaustatoppen.
I alle finalene ble det udiskutable seire, der alle kamper endte med 3-0, selv om det hadde vært svært jevne 5-settere i semifinalene.
Janne Kongshavn og Janne Pedersen (Haugesund/Oslo),flere ganger Norgesmestre i sandvolleyball, vant finalen mot Oslo-laget Siri Hope Broch og June Karin Vastveit.

Resultater kvinner; http://hrambek.wixsite.com/askimvolley/rjukan2018-w-kamper
Resultater menn: http://hrambek.wixsite.com/askimvolley/rjukan2018-m-kamper 

 

Fornøyde jenter på pallen!
Foto Rjukan IL

I herrefinalen vant Lars Tveit Retterholdt og Svein Solhaug (Åmli/Oslo) 3-0 over Henrik Skogen og Vegard Løkken (Skien/Trondheim), mens bronsen gikk til Jonas Tomter/Stian Opsahl (Oslo/Fredrikstad) som spilte bronsefinale på 1800 meter på Gaustatoppen i 12 minusgrader, en kamp de vant 3-0 mot Jørn Gamlemoen/Sadegh Mohajer (Kolbotn/Rjukan).

Spillerne skrøt av arrangementet, og ser fram til et nytt NM samme sted i 2019. Da forventer man at det blir et NM uten meldt sibirkulde og i et område der det er kommet en rekke nye fasiliteter på plass, deriblant et nytt sportell, som Anders Nuchardt og Hallvard Flatland har under oppføring fra etter påske.

Fine premier til vinnerne!
Foto: Rjukan IL

Kontaktpersoner:
Arrangementsansvarlig Snøvolley-NM: Jan Erik Moen, tlf 95241727
Teknisk sjef Snøvolley-NM:Erik Wang, tlf. 91391784

Start typing and press Enter to search

Oda Ulveseth NOR Beachvolley