Anders Mol (22) og Christian Sørum (23) beseiret USA 2-1 (19-21, 21-15, 15-10) i Hamburg søndag og sikret Norges første VM-medalje i sandvolley på 18 år. Beachvikingene kopierte bronsemedaljene til Høidalen/Kjemperud fra 2001.

 

-Dette er fantastisk. Vi hadde en tøff match i går (semifinaletap 1-2 mot Tyskland) og vi måtte re-fokusere og starte på nytt. Vi trengte ett sett, men så kom godspillet vårt i gang. Jeg mener vi fortjente seieren for vi har holdt et høyt nivå over lang tid. Å toppe det hele med bronse i VM er utrolig, sier Anders Mol.

USA tok første stikk etter å ha presset Christian i serve hele settet. I andre og tredje sett var Norge suverene og vant alle statistikker til slutt: 40-33 i angrepspoeng og 7-4 i blokk. USA fikk to ess, men til gjengjeld gjorde Norge bare 7 upressede feil i hele bronsefinalen. Christian ble kampens toppscorer med 34 angrepspoeng. Anders tok 13, men fikk knapt en serve på seg.

11.500 tilskuere var på plass for å heie frem utøverne i medaljematchene. Søndag var det fullt i Rothenbaum arena og mange kom ikke en gang inn på finalen.

Christian Sørum fremhever den gode stemningen som har vært i Hamburg hele VM-uken. Norge vant 6 av sine 7 matcher. Eneste tap kom altså i semifinalen.
-En utrolig arena og stemning, det er så kjekt å spille foran så mange folk, sier karen fra Rælingen.

Begge guttene ble omkranset av familie, venner og fans etter kampslutt, og det vanket gratulasjonsklemmer, tårer og high fives.

-Dette har vært en utrolig turnering, avslutter Anders.

Bronseplassen sikret Mol/Sørum 35.000 dollar i prispenger, drøyt 290.000 norske kroner.

Samarbeidspartnere

Cloudnames Mikasport Mizuno Thon Hotels Norwegian Antidoping Norge Aker BP Aker BP
Cloudnames Mikasport Mizuno Thon Hotels Norwegian Antidoping Norge Aker BP Aker BP

Start typing and press Enter to search