Anders Mol (22) og Christian Sørum (23) beseiret USA 2-1 (19-21, 21-15, 15-10) i Hamburg søndag og sikret Norges første VM-medalje i sandvolley på 18 år. Beachvikingene kopierte bronsemedaljene til Høidalen/Kjemperud fra 2001.

 

-Dette er fantastisk. Vi hadde en tøff match i går (semifinaletap 1-2 mot Tyskland) og vi måtte re-fokusere og starte på nytt. Vi trengte ett sett, men så kom godspillet vårt i gang. Jeg mener vi fortjente seieren for vi har holdt et høyt nivå over lang tid. Å toppe det hele med bronse i VM er utrolig, sier Anders Mol.

USA tok første stikk etter å ha presset Christian i serve hele settet. I andre og tredje sett var Norge suverene og vant alle statistikker til slutt: 40-33 i angrepspoeng og 7-4 i blokk. USA fikk to ess, men til gjengjeld gjorde Norge bare 7 upressede feil i hele bronsefinalen. Christian ble kampens toppscorer med 34 angrepspoeng. Anders tok 13, men fikk knapt en serve på seg.

11.500 tilskuere var på plass for å heie frem utøverne i medaljematchene. Søndag var det fullt i Rothenbaum arena og mange kom ikke en gang inn på finalen.

Christian Sørum fremhever den gode stemningen som har vært i Hamburg hele VM-uken. Norge vant 6 av sine 7 matcher. Eneste tap kom altså i semifinalen.
-En utrolig arena og stemning, det er så kjekt å spille foran så mange folk, sier karen fra Rælingen.

Begge guttene ble omkranset av familie, venner og fans etter kampslutt, og det vanket gratulasjonsklemmer, tårer og high fives.

-Dette har vært en utrolig turnering, avslutter Anders.

Bronseplassen sikret Mol/Sørum 35.000 dollar i prispenger, drøyt 290.000 norske kroner.

Start typing and press Enter to search