Sittevolleyball ble først anerkjent som en Paralympisk idrett i 1980 da Paralympiske leker ble arrangert i Arnhem, Nederland. Et år senere (24.04.81) ble World ParaVolley formelt opprettet på et møte i Bonn, Tyskland der 6 europeiske land var representert. Det er nå over 40 år siden World ParaVolley ble opprettet. I den anledning ønsker organisasjonen å gi en hyllest til viktige bidragsytere og ildsjeler som har hatt en betydningsfull innvirkning på idretten i minst 10 år.

IDRETTSPRESTASJONER AV UTMERKET KVALITET

Årets utmerkelser er tildelt trenere, utøvere, dommere, klassifisører eller administrasjonspersonell i sittevolleyball. Vi i Norges Volleyballforbund er stolte av at elleve nordmenn har fått tildeling og vi ønsker å markere den betydelige innvirkning disse personene har hatt på idretten. Vi gratulerer følgende personer med «Anerkjennelsespris i sittevolleyball 2021»:

Foto: Paralympiske leker Atlanta 1996

UTTALELSER FRA DE TILDELTE

Sittevolleyball i Norge hadde storhetstid på
80-90-tallet der det vokste frem en generasjon
som trente for å nå verdenstoppen. Norges
Volleyballforbund har nå vært i kontakt med
noen av personene som har hatt en signifikant
påvirkning på idretten for å høre deres historie.

Foto: Europamestere 1993. Bak fra venstre: Geir Martin Kvarsvik, Erik Halvorsen, Bjarne Abrahamsen, Lars Møller Jensen, Emil Haugseng, Morten Andersen, Geir Kjølsrud, Ole Kristian Hodnemyr, Gaute Rostrup, Knut Bråten, Øyvind Strand. Henning Andersen var ikke til stede.

.

Foto: Paralympiske leker, Arnhem Nederland 1980.

Foto: Landslaget 1979-1980

Start typing and press Enter to search