Juniorlandslag Gutter U20 i Montenegro
Foto: Einar Julieboe

Fredag 5.4 startet begge våre landslag sin reise mot drømmen om U20-EM i volleyball. Guttene dro til Montenegro og jenter dro til Portugal, etter grundige forberedelser var begge lagene klare til å kjempe om en plass blant de beste lagene fra Europa.

Juniorlandslag U20 Gutter

Juniorlandslag Gutter U20 lag bilde, CEV U20M Qualifiers
Foto: Einar Julieboe

Nesten samtidig, på den andre siden av Europa, kjempet også guttelaget vårt om drømmekvalifiseringen til EM. I Montenegro møtte guttene våre heller ingen enkel gruppe, som inkluderte hjemmelaget fra Montenegro, Israel og Italia.

Det var mot et sterkt Italia at guttene spilte sin første kamp, og etter en jevn kamp tapte de først i tie-break. Allerede dette resultatet indikerte hvor stor sjanse dette laget hadde til å kvalifisere seg, for å spille en jevn kamp mot en motstander av denne kvaliteten viser tross alt lagets beredskap.

På lørdag spilte guttene mot Montenegro og de klarte de å slå hjemmelaget 3:0! Før dette ble kampen mellom Israel og Italia spilt, der Israel til slutt vant 3:2, noe som betydde at avansementet til slutt skulle avgjøres i den siste kampen mellom Norge og Israel.

Foto: Stefan Ivanovic/Matchlens

Foto: Einar Julieboe

Den avgjørende kampen mot Israel skuffet ikke og bød på nervepirrende volleyball, der guttene våre allerede ledet 2:0, men til slutt snudde  Israel kampen dramatisk og gikk til tie-break. I det avgjørende femte settet klarte guttene våre å holde konsentrasjonen oppe og vant settet og kampen 3:2.

Etter den første feiringen av seieren forsvant dessverre drømmen om å gå videre til EM da poengene ble talt opp. Kvalifiseringsreglene avgjorde i Israel- og Italias favør med knappe 2 poeng!

Prestasjonene og opptredenen på banen var absolutt verdig et lag som er blant de beste i Europa.
Saken vil bli oppdatert med sitater fra lagest trenere, Scott Olsen og Marcin Gaarder fortløpende.

Resultatene finner du her.

Juniorlandslag U20 Jenter

Juniorlandslag Jenter U20 lag bilde, CEV U20M Qualifiers
Foto: Federação Portuguesa de Voleibol

Jentene i Portugal møtte motstandere fra Nederland, Ungarn og hjemlandet Portugal. Spillerne kjempet om hver eneste ball, men dessverre tapte de mot motstanderne i en tøff gruppe. Dette unge laget viste stor kampvilje for norsk volleyball. Slike internasjonale turneringer møte kvalitetsmotstandere er viktig og viser utviklingen og kvaliteten på arbeidet som gjøres av juniorlandslaget vårt. NVBF vil gratulerer jentene med prestasjonen!

Resultatene finner du her.

Foto:
Federação Portuguesa de Voleibol

Takk til alle som støttet begge landslagene, til trenerne for deres flotte arbeid, til spillerne for å representere norsk volleyball og Norge.

Tusen takk til alle som fulgte lagene live fra utlandet, gjennom stream og på sosiale medier.

Det sto opprinnelig at Israel ledet 2:0. Det stemte ikke og det var Norge som ledet 2:0-

Start typing and press Enter to search