Turneringsformater

NVBF har tre nivå av turneringer; Lokale turneringer (LT), Regionale turneringer (RT) og Norgestour (NT).

Spille turnering

Påmeldingslinker ligger på Profixio

For å delta på turnering stilles følgende krav til alle spillere:

 • Spilleren må ha løst sandvolleyballisens gjennom NVBF for gjeldende nivå.
 • Spilleren må være medlem av klubb tilknyttet NVBF.
 • Spilleren må i løpet av året oppfylle minstealder for klassen vedkommende deltar i. Se reglement.
Nasjonal turnering (NT)

Norges Tour er de nasjonale turneringene for senior, og turneringene samler norgeseliten til dyst hver helg fra mai til september. Det arrangeres kun en turnering pr. helg, og NVBF har et mål om å arrangere minst en NT-turnering i hver region i løpet av sesongen.

NT-turneringer er enkeltstående, og spillerne kan derfor melde seg på med ulike makkere fra gang til gang. Hver turnering gir personlige rankingpoeng.

Det arrangeres NT-turneringer på to nivå; NT Open og NT Master.

NT Open gir vinneren 600 rankingpoeng. NT Master gir vinneren 1200 rankingpoeng.

Alle spillere som deltar i Norgestour (NT Master og NT Open) skal ha godkjent ADNOs Ren Utøver. Spillere som deltar internasjonalt må ha godkjent FIVBs Play Clean.

Les mer om Norgestour på norgestour.no

Regional turnering (RT)

RT er turneringer for hele regionen. De arrangeres som dagsturneringer i helg eller helligdag, slik at lag fra hele regionen har mulighet til å delta. Det arrangeres kun en RT i hver av NVBFs konkurransesoner per klasse på en dag.

I RT spilles alle kamper som best av tre sett, der de to første settene spilles til 21 poeng og et eventuelt tredje sett går til 15 poeng.

Vinnere i RT får 300 rankingpoeng.

RT Master – i nasjonal terminplan er tre helger satt av til regionale seniorturneringer med doble rankingpoeng, såkalte RT Master. Det spilles altså ingen NT disse tre helgene.

Det er et krav at 4 lag eller flere deltar i klassen (senior) for at man skal få tildelt RT-poeng. Dersom det deltar færre enn 4 lag i en klasse, vil det gis halv poengsum. For junior er kravet at minimum tre lag deltar.

Se i terminplanen hvor og når det arrangeres RT i de ulike regionene.

Det kreves regional lisens (senior/junior) for å delta på alle RT-turneringer.

ALDERSKLASSER I REGIONALE SANDVOLLEYBALLTURNERINGER
OBS – i junior-NM er nedre aldersgrense høyere.

 • U13-klassen
  Minisandvolleyball (f. 2011 – 2017) spilles med to spillere på hvert lag, en tredje kan roteres inn om ønskelig. Spilles på 4 x 4 m bane, nivådelt 1-5 som i minivolleyball. Arrangørklubb har ansvar for opplegg og valg av turneringsform.
 • U15-klassen
  For spillere f. 2009 – 2011. To spillere pr. lag. Det spilles på 6 x 6 m bane. Puljespill og sluttspill.
 • U17-klassen
  For spillere f. 2007-20010. To spillere pr. lag. Det spilles på 8 x 8 m bane. Puljespill og sluttspill.
 • U19-klassen
  For spillere f. 2005-2010. To spillere pr. lag. Det spilles på 8 x 8 m bane. Puljespill og sluttspill.
 • Senior
  For spillere f. 2010 og tidligere. To spillere pr. lag. Det spilles på 8 x 8 m bane. Puljespill og sluttspill.

I U15, U17, U19 og senior får alle lag spille minst tre kamper hver. Det laget som vinner turneringen får en liten premie.

LISENS
Spillere må ha betalt personlig lisens før påmelding til turnering kan ordnes. Les om lisens i sandvolleyball her.

PÅMELDING
Påmelding til turneringer skjer i Profixio

RANKINGPOENG
Spillere som deltar i U15, U17, U19 og senior får personlige rankingpoeng ut fra plassering. Poengene er tellende kun for den klassen de vinnes i og lavere. U17-poeng er derfor tellende i U17- og U15-klassen, men ikke i U19 og senior. Rankingpoeng brukes for å seede lag rettferdig når kampoppsett lages. Det er spillernes 5 beste resultater fra de siste 365 dager som gir laget seeding i en turnering. Rankingtabell finner du i Profixio

I regionale turneringer (RT) deles det ut 300 poeng til begge spillerne på vinnerlaget, 270 poeng til nr.2, 240 til nr.3 osv.
RT Master er seniorturneringer med doble rankingpoeng (dvs. at vinnerlaget får 600 poeng).

Lokal turnering (LT)

LT er åpne turneringer organisert av klubber. LT settes gjerne opp på fast basis i ukedager – en gang i uken. Ulike LT kan spilles flere steder i hver region hver eneste ettermiddag. Det er ingen begrensninger for hvilket opplegg som følges eller hvilke klasser som inviteres til å delta. Dette styrer arrangørklubben selv, gjerne ut fra deltakernes ønsker. Det er lav påmeldingsavgift, og man kan gjerne melde seg på frem til samme dag som turneringen skal spilles. Dersom det er få påmeldte lag i en klasse blir klasser slått sammen. Kontakt NVBF dersom din klubb vil arrangere LT, så legger vi turneringen inn i oversikten vår.

Om man liker sandvolleyball, og elsker å spille kamper, er LT tingen. Du er garantert mange kamper og en rask avvikling. Lagene dømmer seg selv, noe som gir hele arrangementet en vennskapelig tone.

Det kreves  kun grunnlisens for å delta på LT-turneringer.

Nyeste innlegg

Start typing and press Enter to search