3-2 seier til damene og 2-3 tap til herrelaget!

Seier og skuffelse i Førde VBK etter seier og tap i 16-delsfinalene i CEV Cup

Resultatene på CEV sine websider samt Facebook sidene til Førde VBK og TIF Viking viser en utrolig spennende og dramatisk kveld i Førdehuset.
Damelaget til Førde ligger under med 0-2 i sett og 6-7 i 3.sett når ulykken slår ned i motstanderen, Saint Raphaël (FRA). Laget kom til kamp med kun 6 spillere og når en av kantspillerne tråkker over blir laget plutselig ufulltallig. Reglene er klare på dette punktet og med ett er Førde vinnerne av kampen 3-2 (23-25, 15-25, 25-7, 25-0, 15-0). Spørsmålet nå er hvilket lag motstanderen stiller opp med i returkampen om en uke? Er tapet av kantspilleren såpass stor at Førde kan anvende dette til ny seier eller har det franske laget gode spillere i reserve som vil kunne føre til avansement og plass i 8.delsfinalene?

For herrelaget ble kvelden ikke mindre dramatisk, men resultatet ble snudd fra damenes seier 3-2 til tap mot TIF Viking 2-3. Lagene har kriget om seier mot hverandre i mange år nå. I serien og NM er oppgjørene mellom de to lagene godt kjent for norske volleyballentusiaster. De har også møtt hverandre i NEVZA og CEV turneringer før. Når lagene enda en gang møtes på banen var det med et håp til hjemmelaget at resultatene fra CEV Cup 1.runde skulle gi laget en fordel på hjemmebane. Settsifrene viser at kampen svingte nokså mye i begge lags favør i de første 4 settene (25-19, 20-25, 25-23, 17-25). Men når det kom til det 5. og avgjørende settet var det gjestene som hadde det lille ekstra som måtte til og dermed kunne de juble for seier 13-15!

Kan Førde riste av seg tapet, bruke helgens semifinale kamp i NM til å få på plass spillet sitt og dermed vinne retur i Bergen neste uke eller vil TIF Viking kunne bruke momentum fra seieren, samt frihelg, til nødvendig oppladning og seier på hjemmebane?

Svarene på alle spørsmål får vi neste uke når returkampene skal spilles i Frankrike og Bergen. For å kunne følge kampene med live score skal man gå inn på CEV’s sine websider her (menn) og her (kvinner).