To klubber har bidratt med flott frivillig innsats og NVBF takker for fine opplevelser i Kongstenhallen!

 

 

Idrettspresident Tom Tvedt på EM kvalifisering i volleyball sammen med Bente Gamst Hornnæs, leder i Skjeberg VBK.               President Eirik Sørdahl takker Bente fra Skjeberg VBK og Gard Molvig, leder Sarpsborg VBK

For Norges Volleyballforbund er arrangement et sentralt element for å skape aktivitet og det er en viktig møteplass for medlemmer, publikum, spillere, trenere, dommere og øvrige volleyballentusiaster. I løpet av to helger i august var to klubber sterkt involvert i arrangementet som gikk i Kongstenhallen i Fredrikstad 18. og 25. august 2018. Klubbene Skjeberg VBK og Sarpsborg VBK hadde i samarbeid med NVBFs stab det tekniske ansvaret for gjennomføringen av disse arrangementene. Det er mange krav og formalia som blant annet fastsettes av det Europeiske Volleyballforbundet (CEV), alt fra reklame, oppsette av bane og rigging av hall, program, transport av lag, dommere og offisielle delegater som skal til og fra Gardermoen etc. Det stilles krav til lagenes treningsoppsett, godkjente måltider og det skal rigges for akkreditering, VIP-rom og for kiosksalg, sikkerhet, e-scoresheet, samt salg av billetter. Alle disse små og store oppgavene gjør seg ikke selv og NVBF hadde gleden av å samarbeide med klubblederne Bente og Gard. De igjen hadde ansvaret for at klubbenes medlemmer stilte opp og gjorde en stor frivillig innsats. For å nevne noen ildsjeler, blant mange, gjorde Nina en flott innsats i VIP- rommet, og hun påtok seg også å vaske klær for landslagene som hadde vært samlet over flere uker. Lasse og Carsten var ja-personer vi møtte og de stilte opp på små og store gjøremål, enten det var nedrigg eller andre oppgaver. Stig, som tidligere har fått NVBFs hederstegn i sølv for sin innsats for norsk volleyball, var aktivt med i både planleggingen og gjennomføringen.

Både Skjeberg VBK og Sarpsborg VBK hadde hentet inn sine unge utøvere som banemannskap, kioskbemanning og billettselgere, også flere foreldre var å se som en del av gjennomføringsorganisasjonen. For oss i Volleyballforbundet er det fantastisk å oppleve frivilligheten og engasjementet rundt våre arrangement, og noen ganger er det lett å glemme betydningen av ildsjeler som nettopp Bente, Gard, Nina, Stig, Lasse  og Carsten med flere.


NVBF hadde invitert flere gjester til kampene og ambassadøren fra Georgia, Ms Maia Kipshidze tok turen til Fredrikstad. Her sammen med 1. visepresident Yngvild L. Schei og generalsekretær Kristian Gjerstadberget. Christian Sandlie Sørum, rangert som nr. 1 i verden i sandvolleyball, hadde også tatt turen til Fredrikstad . Han fikk se Norge (menn) slå Spania i en underholdende og spennende kamp.

Både landslag kvinner og landslag menn har brukt sommeren på samlinger og forberedelser til EM-kvalifiseringskampene. Dette har skjedd på Aukra, på Myhre, i Oslo og i Danmark. I tilknytning til den første EM-helgen på hjemmebane hadde NVBF ungdomslandslagssamling i Grålumhallen, der rundt 120 ungdommer fikk trene volleyball. Lørdag 18. august fikk ungdommene være publikum på landskampene mot Hellas og Georgia. Dette er også et opplegg som krever frivillighet og innsats, og mange av de samme vi så i hallen under kampene hadde vært med i arrangementsstaben under ungdomssamlingen.

Ved siden av aktivitet og arrangement stod NVBF som arrangør av Trener III kurs, Overgangskurs og Data Volley kurs. På denne måten kombineres kunnskap, opplæring, opplevelse, aktivitet, mestring, begeistring og vi i Norges Volleyballforbund kan med stolthet fremheve vår visjon, og at at dette er Samspill for alle. Dette takket være mange ildsjeler og frivillig som stiller opp. Vi takker også begge landslagene for å vise frem topp volleyball på hjemmebane. VolleyUka og EM kvalifisering i januar 2019 blir neste møteplass. Vi ses!

Henrik Aase Hole og Rebekka Bahr, fetter og kusine på hver sin oppleggerplass. Matt van Wezel, trener for kvinnelandslaget, tok også turen innom Trener III kurset.  

Foto: Frode Andersen, Carsten Hartig, Malin E. Mørk, Jon Grydeland og Eva Lio

Start typing and press Enter to search