Mizunoligasesongen 2021-22 er godt i gang. Flere herrelag har ambisjoner om å kjempe om gullet i år, men hvem er ekspertenes favoritt til å klare det?

NVBF har utfordret en gruppe erfarne trenere med god kjennskap til norsk volleyball til å vurdere lagene i årets Mizunoliga for menn. Ekspertene vi har kontaktet er alle aktive som trenere på både klubblag og landslag. Svarene deres er sammenfattet og presenteres i denne artikkelen.

TIF Viking er ekspertenes favoritter til å vinne årets Mizunoliga for menn. Koll IL tippes som nummer 2, mens regjerende cupmester, Førde VBK, ikke engang er på medaljeplass. Det kommer vel ikke overraskende på noen at TIF Viking er blant favorittene til å ta gullet denne sesongen. Men det er kanskje mer oppsiktsvekkende at Førde VBK ikke en gang anses som gode nok til å ta medalje.

Førde VBK har mistet stjerneduo

Førde VBK var lenge regnet blant favorittene til å vinne Mizunoligaen etter lagets utrolige cupfinaleseier mot TIF Viking i september. Allerede før sesongstart mistet klubben stjernespiller Bjarne Nikolai Huus som fikk tilbud av proffklubben Lycurgus Volleybal i Nederland etter en god sesong i Førde. Men etter NM-gullet i september har klubben mistet enda to nøkkelspillere. Førde VBKs største poengplukker fra cupfinalen, Oskar Raftevold, reiser til proffklubben IBB Polonia London i England, mens lagets kaptein og MVP fra finalen, Martin Olimstad, reiser til Belgia der han skal spille for profflaget Tectum Achel.

Selv om Førde VBK har flere gode spillere i stallen, både nye og gamle, og til tross for at klubben, ifølge våre eksperter, har den beste treningskulturen i landet, anses likevel tre andre lag som større favoritter til å vinne Mizunoligaen denne sesongen. Førstesekseren til Koll, TIF Viking og NTNUI er alle veldig sterke i år, men bredden i troppene til Koll og TIF Viking gjør at NTNUI settes som nummer tre. TIF Viking har mistet en viktig poengplukker fra forrige sesong, Ask Helland-Hansen, men på grunn av lagets andre rutinerte stjernespillere, og bredden i troppen, får de likevel favorittstempelet denne sesongen.

Vinnerkultur i Koll IL

Koll har bygget et lag som ser sterkere og sterkere ut for hver sesong, men de mangler erfaringen i å spille finaler. Ekspertene er enige om at hvis Koll skulle komme seg til sluttspillfinalen denne sesongen, vil de bli meget vanskelige å slå. Koll har sine store styrker i ligaen på libero- og midtspillerposisjonen, og det til tross for at midtspiller Eirik Kavli dro til proffklubben Martigues Volley i Frankrike før sesongen.

NTNUI kan overraske

Topp fire i årets sesong vil bli veldig jevnt, det er alle våre eksperter enige om. Selv om NTNUI ikke anses å være favoritter, er det ikke utenkelig at de likevel kan vinne hele Mizunoligaen. Med poengmaskin Sigurd Festøy som diagonal og opplegger Henrik Hole, vil NTNUI være et lag alle i ligaen vil slite mot. NTNUI har allerede tatt en svært sterk hjemmeseier mot favorittene TIF Viking i Dragvoldhallen, og laget står ennå ubeseiret i serien sammen med Oslolaget Koll IL.

Jevnt i bunnen

Ekspertene våre er også enige om hvordan nedre halvdel av tabellen vil komme til å se ut, og de er samstemte i at små marginer vil skille lagene. Særlig duellen mellom Randaberg IL og BK Tromsø mener de blir spennende å følge med på. «BK Tromsø kan overraske. Laget har en førstesekser bestående av mange gode og erfarne spillere. Det eneste spørsmålet er om disse spillerne er sultne nok.»

Slik tror ekspertene at Mizunoligaen 2021-22 vil ende:

  1. TIF Viking
  2. Koll IL
  3. NTNUI
  4. Førde VBK
  5. BK Tromsø
  6. Randaberg
  7. OSI
  8. Asker

Fremtiden i norsk volleyball

Det skjer utrolig mye spennende i norsk herrevolleyball for tiden. Flere og flere klubber og spillere har en mer profesjonell holdning i treningsarbeidet, og det er rekordmange norske utenlandsproffer. Det norske landslaget for menn har vært veldig nærme å kvalifisere seg til mesterskap. Dersom alle drar i samme retning er det noe som kanskje kan bli realitet i nærmeste fremtid. Det at så mange spillere tar sjansen, prøver seg som profesjonelle og har store ambisjoner som volleyballspillere lover svært godt for årene framover!

Start typing and press Enter to search