Frida Berntsen og Emilie Olimstad (fra Randaberg IL og Åmli) imponerer i disse dager stort i ungdoms-OL i Buenos Aires i Argentina. Etter tre strake seire i puljen, avanserte jentene til cupspillet.

 

Først møtte de Sveits i 8.delsfinale, og det endte med en solid 2-0-seier. Mandag stod Thailand (Thatsarida/Pawarun) for tur i kvartfinalen. Etter å ha ligget under med to-tre poeng i store deler av første settet, tok de norske jentene ledelsen for første gang på 21-20, og deretter var det ingen tvil om hvem som var best. Semifinaleplassen ble sikret med en flott 2-0-seier (22-21, 21-16).

Tirsdag (kl. 15.00 norsk tid) venter Russland (Voronina/Bochariva)  i semifinalen. Dette laget møtte Frida og Emilie også i semifinalen i OL-kvalifiseringsturneringen i Baden i sommer. Og da endte det med et knepent tap for våre jenter. Russland vant VM U19 og er seedet som nr. 2 i OL, mens de norske jentene er seedet som nr. 14. Vi håper å se fantastisk flott volleyball og at de norske jentene kan få sin revansj. USA og Italia spiller i den andre semifinalen.

Ungdoms-OL ble arrangert første gang i 2010, og i 2020 er det Lausanne som har dette arrangementet. Her finner du ytterligere informasjon på FIVBs sider.

Se semifinalen her:

https://www.olympicchannel.com/…/youth-olympic-ga…/schedule/

Kampoppsett og resultater:

https://www.buenosaires2018.com/results/en/beach-volleyball/groups-women-s-team.htm?lng=nb

Start typing and press Enter to search