En eventyrlig uke med herlig idrettsglede, flott ungdom, smil, svette og spennende volleyball er over.

Koll IL var vertskap for junior-NM i sandvolleyball for tredje år på rad da mesterskapet ble arrangert i Oslo 28. juli til 2. august. Denne gang fikk arrangøren noen ekstra utfordringer i fanget knyttet til pandemien og nødvendige tiltak mot spredning av covid-19. Etter en flott uke på Voldsløkka og Koll Arena kan vi slå fast følgende; Koll IL er en svært dyktig arrangørklubb og den norske volleyballfamilien er flinke til å opptre slik de får beskjed om. Koll IL har, på en forbilledlig måte, både i forkant og underveis i mesterskapet, sørget for å gi alle involverte god informasjon. En dyktig arrangørstab har arbeidet hardt for å skape trygge rammer både for deltakere og publikum. NVBF er stolt over måten klubben har håndtert utfordringene på. Tusen takk til både turneringsledelse og alle frivillige for strålende utført jobb.

Årets junior-NM samlet hele 216 lag fordelt på fire klasser, noe som nok en gang er ny deltakerrekord. Etter at totalt 716 kamper er ferdigspilt på Voldsløkka og Koll Arena er nye norgesmestere kåret i klassene U15, U17, U19 og U21. Herlig idrettsungdom, spennende kamper og masse hyggelige kjentfolk i trivelige omgivelser gjør junior-NM i sandvolleyball til en perfekt møteplass for volleyballfamilien. En stor takk rettes herved til alle spillere, supportere og lagledere som har bidratt til at vi har hatt en flott uke i Oslo. Det har vært god stemning og blide fjes overalt, både i ruskevær, styrtregn og i strålende sol.

LINK TIL STREAM, RESULTATER OG BILDER

Stream fra kamper spilt på bane 1 og 5 på Voldsløkka og på bane 1 og 4 på Koll Arena ligger på Direktesport.no.
Stream av finalekampene ligger her: NM U15 og U19 og NM U17 og U21

Alle resultater ligger her: NM U15 og U19 og NM U17 og U21

På arrangementets Facebook-side ligger mange flotte bilder fra hele uka tatt av Halvor Molland og Nigel Boyce. Bildene blir liggende tilgjengelig en stund, men husk å laste ned bilder du ønsker å bevare.

ÅRETS VINNERE

Under presenteres alle medaljevinnere i junior-NM 2020. NVBF gratulerer så mye!

U15-KLASSEN

U15-klassen ble spilt tirsdag 28. juli til torsdag 30. juli. Totalt 33 lag deltok, og alle kamper ble avholdt på Koll Arena.

Jenter U15

Seierspallen i JU15-klassen. Foto: Halvor Molland.

Gull: Melina Mol og Bertine Skipevåg Tveit
Sølv: Tale Adine Fosselie og Erle Askeland
Bronse: Lilly Aksnes-Øystese og Emma Rødal

Gutter U15

Seierspallen i GU15-klassen. Foto: Halvor Molland.

Gull: Jonatan Majak Gundersen og Falk Eidså Tjetland
Sølv: Endre Tvinde og Fridtjof Slinning
Bronse: Ola Fløystad Juliebø og Teodor Hopland

U19-KLASSEN

U19-klassen ble arrangert tirsdag 28. juli til torsdag 30. juli. Hele 74 lag deltok i denne klassen. De to første dagene gikk alle kampene i U19-klassen på Voldsløkka, mens alle finalekampene torsdag 30. juli ble spilt på Koll Arena.

Jenter U19

Seierspallen i JU19-klassen. Foto: Halvor Molland.

Gull: Maja Windelstad og Eiril Isachsen
Sølv: Birgitte Maaseide og Julia Thelle
Bronse: Dorthe og Rikke Jacobsen

Gutter U19

Seierspallen i GU19-klassen. Foto: Halvor Molland.

Gull: Max Fosselie og Jo Sunde
Sølv: Ole Sødal Ringøen og Sigurd Ringøen
Bronse: Ole-Jakob Halgunset og Eirik Molland

U17-KLASSEN

U17-klassen ble arrangert fredag 31. juli til søndag 2. august, og i årets mesterskap deltok 45 jentelag og 31 guttelag. De to første dagene ble alle kamper i denne klassen spilt på Voldsløkka. Finalekampene på søndag 2. august ble spilt på Koll Arena.

Jenter U17

Seierspallen for JU17. Foto: Nigel Boyce.

Gull: Kaia Flatekvål og Ingrid Roness
Sølv: Melina Mol og Bertine Skipevåg Tveit
Bronse: Tale Adine Fosselie og Elise Pedersen

Gutter U17

Seierspallen for GU17. Foto: Nigel Boyce.

Gull: Even Stray Aas og Elias Strandbu
Sølv: Julian Bjørknes og Oskar Majak Gundersen
Bronse: Adrian Mol og Jens Aasgard

U21-KLASSEN

U21-klassen ble spilt fredag 31. juli til søndag 2. august. 33 lag deltok, og alle kampene i denne klassen ble avholdt på Koll Arena.

Jenter U21

Finalelagene i JU21-klassen. Foto: Nigel Boyce.

Gull: Frida Berntsen og Birgitte Maaseide
Sølv: Maja Windelstad og Eiril Isachsen
Bronse: Tora Aksnes-Øystese og Maria Åsmul

Gutter U21

Seierspallen i GU21-klassen. Foto: Nigel Boyce.

Sølv: Håvard Solheim og Syver Klungsøyr
Bronse: Mats Søreng og Ole Jakob Halgunset

UNGE SPILLERE HAR TATT STORE STEG

I løpet av en spennende uke har vi fått se imponerende spill i alle klasser. Ungdom fra hele landet har deltatt i junior-NM, og det er tydelig at det jobbes godt rundt i mange klubber og miljøer. Det er virkelig gøy å se hvordan det spirer og gror bak de store sandvolleyballprofilene våre. Fremtiden ser glitrende ut!

Max Fosselie og Jo Sunde vartet opp med storspill og vant dobbelt gull under årets junior-NM. Med et år igjen i GU19-klassen er det imponerende å ta gull både i den klassen og i U21. Flere av våre helt yngste spillere, både gutter og jenter født i 2006, viste også svært lovende takter ved å hevde seg sterkt i U17-klassen i tillegg til U15.

Vinnerne i GU15 med coach Svein.

Melina i aksjon i U15-finalen.

Max og Jo under U19-finalen.

Eiril og Maja vant gull i U19 og sølv i U21.

Adine og Erle vant sølv sammen i U15, og Adine vant bronse i U17.

Eirik og Ole-Jakob i bronsefinalen i U19.

Bertine i mottak i U15-finalen. Jentene imponerte alle med å vinne sølv også i JU17.

En vakker bukett, alle medaljevinnerne i U17 og U21.