“Oppstarten på Trener 3 har vært ekstremt lærerik og forfriskende. Var usikker på hva jeg kunne forvente av kurset, men kan etter to samlinger si at jeg er meget positivt overrasket. Jeg har utdannelse innen trening- og idrettsledelse og følte meg relativt kompetent på området før oppstart av kurset, men har nå fått dørene åpnet til elementer og områder som jeg mangler kompetanse på. Det beste med kurset så langt, har vært fokuset på relasjon, kommunikasjon, og det å involvere utøvere i sin egen utviklingsprosess. Praktisk anvendelse av spesifikke metoder og strategier har også stått i fokus og man får gode muligheter til å utnytte lærdommen fra kurset i praksis med eget lag og utøvere”.

Ordene kommer fra Håkon S. Østrem. Han er hovedtrener for BK Tromsøs herrelag kommende sesong, og er en av syv deltagere som i år deltar på NVBFs Trener 3 utdanning. Under kyndig ledelse av Matt van Wezel, landslagstrener for kvinner, og tidligere landslagstrener og sportsjef Jon Grydeland er det lagt opp til diskusjon, analyse og refleksjon knyttet til praksis og teori som er relevant for optimal prestasjonsutvikling.

Årets kull har nettopp gjennomført sin andre samling som var felles med øvrige Trener 3-kandidater i andre idretter. Under samlingen bidrar Olympiatoppens fagmiljø med sin kompetanse og det skapes spennende diskusjoner på tvers av idrettene. Nå starter arbeidet med å teste ut og erfare de ulike teoriene med eget lag.

Foto: Jon Grydeland

Start typing and press Enter to search