NVBF ønsker at flere klubber vil arrangere lokale turneringer (LT) i sandvolleyballsesongen. I den sammenheng har vi varslet at det vil bli muligheter for å vinne ballpakker for klubber som arrangerer LT. Allerede før søknadsskjema var publisert, tok Asker SK kontakt og sa de ønsket å søke. Slik iver måtte vi jo bare belønne med en ballpakke og besøk! Damelandslagstrener Martin Engvik holdt en økt for cirka 25 oppmøtte spillere fra Asker og Jardar, delte noen av sine erfaringer med spillerne, og overleverte ballpakke fra NVBF.

Steinar Sæther i Asker beskriver LT-turneringene klubben arrangerer som en viktig del av det å legge til rette for aktivitet i sanden:

«Vår erfaring er at det kan være litt krevende å få med alle som spiller innendørs ut i sanda, men at det går an å gjøre noen grep for å få til en stabil gruppe.»

Steinar og Askers råd er:

-Legg opp til treninger som kombinerer fysisk trening med øving på grunnteknikk
-Hold treninger som passer for utøvere på tvers av lagene innendørs, uavhengig av kjønn og alder
Lag turneringer som er enkle å administrere, spesielt for spillere og deres foreldre. 

I Asker har de fulgt siste punkt ved å arrangere loddturneringer. Det er turneringer hvor alle kan møte opp uten makker, og lagene trekkes for hver runde som spilles. Turneringsformen fremmer det sosiale og senker terskelen for deltagelse, ved at medspillere varieres og det ikke er nødvendig å ha avtalt med noen på forhånd for å spille.

Arrangerer din klubb LT?
Hvis din klubb også arrangerer LT- turneringer, så sitter du garantert på erfaringer som kan være nyttige for andre klubber! Del dine erfaringer og vær samtidig med i trekningen om en ballpakke fra NVBF ved å fylle ut skjemaet under. Erfaringene i din klubb kan være gull verdt for andre klubber som ønsker gjøre noe for å øke aktivitetstilbudet sitt i sanden!

Vi har også opprettet en Facebookgruppe for LT-arrangører. Siden er tenkt for erfaringsutveksling og tips arrangørene imellom, og det vil komme relevant info fra NVBF på siden. Det ligger mye kunnskap og erfaring rundt om i klubbene, som andre klubber kan ha veldig god nytte av. Trykk på linken under og be om å bli medlem.

Start typing and press Enter to search

19-generellt-nyhetsbilde-bvb-fivb