Onsdag og torsdag i VolleyUKA arrangerte NVBF og teknisk arrangør OSI tidenes første MAS – mesterskap andre skoler.

Etter å ha gjennomført bedrift-, skole- og sittevolleyballturnering var det klart for et helt nytt mesterskap. Mesterskap andre skoler er for skoler som tar inn elever etter videregående skole (folkehøgskoler, bibelskoler med mer), og flere av disse skolene har inntil i fjor fått delta i MVGS. Men nå har altså NVBF laget et eget mesterskap for denne elevgruppen. Og etter to dager i Ekeberghallen kan vi fastslå at dette gav mersmak. Det var strålende stemning 3fra begynnelse til slutt, og publikum bød på både allsang og jubelbrøl. I et breddearrangement som dette, der noen elever spiller sitt første mesterskap, mens andre har NM-medaljer fra både volleyball og sandvolleyball, var det et stort spenn i prestasjonene. Men spillegleden var like stor, og spesielt når poengene gikk i egen favør.

På mesterskapets første dag møttes 8 jentelag, 11 guttelag og 17 mixlag i Ekeberghallen til både puljekamper og kvartfinaler, og det hele ble avsluttet torsdag med finaler i alle tre klasser. Finalene ble spilt på centercourten der lørdagens cupfinaler skal spilles.

Semifinale gutter 1: Bildøy Bibelskole – Sunnfjord FHS 2
Semifinale gutter 2: Sunnfjord FHS 1 – Hurdal Verk FHS

Semifinale jenter 1: Sunnfjord FHS – Bildøy Bibelskole
Semifinale jenter 2: Hurdal Verk FHS – Sagavoll

Semifinale mix 1: Bibelskolen Fjellhaug – Hedmarktoppen FHS
Semifinale mix 2: Hurdal Verk FHS – Idrettskolen Numedal FHS

Semifinalen gutter, mellom Bildøy og Sunnfjord 2, ble en spennende kamp med lange ballvekslinger, godt spill og høyt lydnivå fra lagenes heiagjenger. Bildøy vant kampen 2-1, og de møtte dermed Sunnfjord 1 i finalen.
Med cupfinalerammer rundt kampen, vartet finalelagene opp med en spennende kamp der vi fikk se gode mottak, presise legg og angrep som gikk rett inn, ble stoppet av blokk eller plukket opp av gode forsvarsspillere. Bildøy klarte også i denne kampen å stoppe angrepene fra Sunnfjord, og de gikk av med seieren 2-1 (25-21, 20-25, 15-8).

I semifinalene for jenter vant både Sunnfjord og Bildøy 2-0, og det var duket for en spennende finale. I første sett fikk Sunnfjordjentene en god start og hadde kontroll hele settet. Andre settet startet jevnere, og på stillingen 9-7 til Sunnfjord, etter godt spill fra begge lag, så det ut til å bli et spennende andresett. Men Sunnfjord ble for solide, og de vant til slutt finalen 2-0 (25-15, 25-11)

I semifinalen i mixklassen, mellom Bibelskolen Fjellhaug og Hedmarktoppen, fikk vi en severdig kamp der begge lag måtte kjempe for hvert poeng. Med høyt lydnivå og godt spill kom det flere og flere publikummere til for å se. Da Bibelskolen Fjellhaug vant andre settet 27-25, etter å ha tapt første settet 23-25, stod jubelen i taket, og man skulle tro at de hadde vunnet hele kampen.
Men – da siste og avgjørende sett skulle spilles, hadde lufta gått litt ut av Fjellhaug, og Hedmarktoppen vant 15-5. I den andre semifinalen hadde Hurdal Verk god kontroll over sin motstander.

Siste kamp i mesterskapet var finalekampen i mix mellom Hurdal Verk og Hedmarktoppen, og selv om hallen var begynt å tømmes for folk, var det likevel en god del publikum igjen. Hedmarktoppen var klart best i finalen, men med heiagjengen i ryggen jobbet Hurdal Verk på alle baller, og de fikk både blokkpoeng og angrepspoeng til stor glede for publikum.
Hedmarktoppen vant til slutt finalen 2-0 (25-14, 25-11).

Vi gratulerer alle deltakere med flott innsats og arrangør OSI for et godt gjennomført mesterskap.