Mol og Sørum har gode minner fra Italia. Foto: FIVB.

Norges kamper i VM

De kommende 10 dager blir Roma begivenhetenes sentrum for alle som elsker sandvolleyball. Verdensmesterskap i sandvolleyball spilles egentlig annethvert år – i oddetallsår. Men forrige VM, der Anders Mol og Christian Sørum vant bronsemedaljer, fant sted i Hamburg sommeren 2019. Da OL i Tokyo ble utsatt fra 2020 til 2021, bestemte FIVB seg for å utsette også VM i Roma med ett år, fra 2021 til 2022.

VM i Roma starter fredag 10. juni og finaler spilles søndag 19. juni. For oss nordmenn blir dette et svært spennende mesterskap. Vi er så heldige å ha med to sterke lag i klassen for menn, A. Mol/Sørum og H. Mol/Berntsen. På kvinnesiden var Emilie Olimstad og Sunniva Helland-Hansen første lag på reservelisten, men jentene våre kom dessverre ikke med i turneringen.

Bronsemedaljen til Mol/Sørum fra Hamburg i 2019 er det beste resultatet et norsk lag har hatt i VM i sandvolleyball noensinne. Når vi også vet at VM-gull er eneste store tittel Mol/Sørum mangler i samlingen sin, blir dette ekstra gøy å følge med på. Mange nordmenn har bestilt seg en tidlig sommerferie i Italias hovedstad dette året, i håp om en herlig uke med fantastiske opplevelser på VM-arenaen. For alle her hjemme kan vi love at spenningen vil være mulig å følge på Viaplay, og de første fire dagene er det oppsatte puljekamper for begge våre norske lag. Vi ønsker både Mol/Sørum og Mol/Berntsen hell og lykke i turneringen, og vi håper at begge lag fortsatt er med når sluttspillet starter den 14. juni.

Hendrik Mol og Mathias Berntsen er klare for sitt første VM, men ikke siste! Foto: FIVB

Norges puljekamper

10. juni:

Pulje F: Kl. 14:00 på bane 3,  Schalk/Brunner (USA) – Berntsen/Mol. H (NOR)

11. juni:

Pulje F: Kl. 13:00 på bane 1, Perusic/Schweiner (CZE) – Berntsen/Mol. H (NOR)
Pulje H: Kl. 20:00 på bane 1, Benzi/Bonofani (ITA) – Sørum/Mol. A (NOR)

12. juni:

Pulje H: Kl. 19:00 på bane 1, Luini/Penninga (NED) – Sørum/Mol. A (NOR)

13. juni:

Pulje H: Kl. 10:00 på bane 2, Aravena/Droguett (CHI) – Sørum/Mol. A (NOR)
Pulje F: Kl. 17:00 på bane 1, Ainadino Martinho/Monjane (MOZ) – Berntsen/Mol. H (NOR)

 

Sluttspillet

Etter puljespillet vil nummer 1 og 2 i hver av de 12 puljene, i tillegg til de fire beste tredjeplassene, gå rett videre til eliminasjonsrundene. De resterende åtte lagene som kommer på tredjeplass i sine puljer, må vinne en lucky loser-kamp for å komme med blant de 32 lagene som avanserer til sluttspillrundene. Lucky loser-kampene spilles på tirsdag 14. juni. På onsdag 15. juni spilles alle  16.delsfinaler, og på torsdag 16. juni spilles 8. delsfinaler. På fredag 17. juni spilles kvartfinalene, og på lørdag 18. juni spilles alle semifinaler. Og søndag 19. juni er det endelig klart for finaler og  bronsefinaler for både kvinner og menn.

For mer informasjon om kamper og resultater kan du se HER.

Kampene fra VM i sandvolleyball sendes direkte HER.

 

 

Start typing and press Enter to search