Helt siden 2009, da Christian Sørum satt som tilskuer under VM-finalen i Stavanger, har han drømt om denne dagen. Gjennom to strake sett mot Brasil, med behagelige settsiffer på 21-15 og 21-16, ble Anders B. Mol og Christian S. Sørum 19.juni verdensmestere i sandvolleyball.

Stort engasjement i Norge
Sandvolleyballparet viser tydelig at de setter stor pris på all støtten de får, både på tribunen og fra resten av Volleyball-Norge.

Vi som måtte se finalen hjemme fra sofaen i Norge, fikk se fantastiske tv-bilder av et stort og engasjert norsk publikum som hadde tatt turen til Roma for å heie fram sandvolleyballgutta våre. Det er helt fantastisk å se hvilket engasjement Volleyball-Norge stiller opp med – og det er ingen tvil om at Anders og Christian er flotte ambassadører for idretten vår, og inspirerende rollemodeller for alle som elsker sandvolleyball. Etter at seieren var i boks, hørte vi Anders fortelle hvordan han håper dette bidrar til at enda flere ønsker å spille sandvolleyball, og at han «håper alle ser hvor gøy vi har det på banen». Det håper vi også!

Det er vår drøm å inspirere flere folk til å spille denne fantastiske idretten. Vi elsker sandvolleyball, og jeg håper alle ser hvor gøy vi har det. Det er en fantastisk idrett som passer til alle, og vårt mål er å bidra til at enda flere starter å spille sandvolleyball»

                                                                                                  Anders Mol etter seieren, fritt oversatt.

Utklassing
Anders og Christian har overbevist stort gjennom hele turneringen. På tross av at Christian til tider har slitt med ryggen, har de kun tapt ett sett gjennom hele turneringen. Østerrikerne Seidl/Waller ga tøff motstand i 8.delsfinalen, og vant det første settet. Anders og Christian hentet seg fort inn, og tok de neste to. Også i kvartfinalen så det lenge skummelt ut i første settet, da Norge lå under bl.a. 10-15. Også her hentet de seg mesterlig inn, og dro i land settet med 23-21. I både semifinalen og finalen vant de norske gutta med overbevisende siffer, og det var vel aldri noen særlig tvil om hvem som skulle hente hjem gullet under finalen.

Alle de store i boks – bortsett fra ett
Dette VM-gullet tettet hullet i medaljeskapet til Anders og Christian, som nå kan skrive både EM-gull (x 4), OL-gull og VM-gull i CV’en! Det er ikke mindre enn fantastisk imponerende, og det snakkes allerede om at dette er et av historiens beste lag. Det mangler for øvrig en medalje i Christian sitt repertoar – nemlig NM-gull! Kanskje får vi se Christian i Oslo 26.-28. august for å hente det siste gullet som mangler i medaljeskapet?

Norges først VM-gull?
Anders og Christian vant søndag Norges første VM-finale, og er våre første verdensmestere etter at VM ble innført som en turnering i sandvolleyball. Det er for øvrig verdt å nevne at allerede i 1994, når man ble titulert verdensmester gjennom å vinne verdensserien, fikk vi våre første verdensmestere i sandvolleyball da Jan Kvalheim og Bjørn Maaseide sto som nr. 1 etter endt verdensserie.

 

 

NVBF GRATULERER ANDERS OG CHRISTIAN, STØTTEAPPARAT OG FAMILIE, OG ALLE I VOLLEYBALLNORGE MED VM-GULL!

Ønsker du å prøve sandvolleyball?

Mange klubber rundt om i landet tilbyr sandvolleyballskoler i sommer. Ta en titt om det er noen som passer for deg her: https://volleyball.no/sandvolleyskoler-og-sommerleir/

Vi feirer også Norges første OL-gull i sandvolleyball og frivilligheten gjennom Sandvolleyballens dag 7.august. Da arrangerer klubber i hele landet aktivitet for hele familien, og dette vil være en super arena for å få testet sandvolleyball og bli kjent med folk i nærmiljøet. Se hvor du kan delta her: https://volleyball.no/sandvolleyballens-dag/#7august

 

Foto: Volleyball World

Start typing and press Enter to search