I helgens kamper i Mizunoligaen befestet topplagene sine posisjoner. I tillegg tok KFUM Volda og BK Tromsø tre viktige poeng hver.

Totalt ble syv seriekamper spilt i denne runden. Først litt om de to kampene i kvinnenes serie.

I Randaberghallen lørdag møttes to av favorittene i årets serie på kvinnesiden til dyst. Koll har et par kamper færre spilt, men ser man på antall tap gir det et inntrykk av lagenes posisjon. Og utgangspunktet før lørdagens kamp var at hjemmelaget Randaberg helst måtte vinne for å ikke gi Koll en luke på tabelltoppen – en såkalt 6-poengskamp, altså. Kampen ble en stillingskrig mellom to svært gode lag. På begge sider ble det vartet opp med høyt servepress og godt angrepsspill. Fikk det ene laget noen poengs forsprang, var de utlignet noen minutter etter. Mot slutten av de to første settene var det Koll som trakk de lengste stråene da det knep seg til. I tredje sett vant Randaberg en knapp, men likevel fortjent settseier. I fjerde sett fulgte lagene hverandre helt tett, men på stillingen 12-12 satte Synne Kolsvik to ess, og kombinert med et par angrepsfeil fra Randaberg gav det gjestene en ledelse som varte kampen ut.

Allerede om to uker får vi et nytt oppgjør mellom lagene. Da er det semifinale i NM senior det vil dreie seg om, og blanke ark for begge lag. Vi gleder oss!

I Voldahallen ble kampen mellom KFUM Volda og Skjetten aldri særlig spennende. Voldajentene har virkelig fått i gang lagmaskineriet, og i tillegg til gode enkeltprestasjoner, som Emilovas imponerende 18 kills på 21 legg, var det mer enn nok til å beseire Skjetten på lørdag. Hjemmelaget dro tidlig i fra i alle sett og spilte en solid kamp.

På herresiden ble fem kamper spilt i helgen.

OSI på vestlandstur ble, som spådd på forhånd, et par nummer for små for både Førde VBK og TIF Viking, og de gikk på to klare tap.

I Randaberghallen var serieleder Koll på besøk. Koll var, som vi har sett tidligere i år, solide i alle spillets faser. Laget er jevnt, og spillerne arbeider hardt og disiplinert. I lørdagens kamp var det kun en periode i andre sett at Randaberg holdt samme nivå. Hjemmelaget var da oppe i en 19-14-ledelse før Oslolaget snurpet igjen, kom a jour på 21-21 og dro i land settseieren. Fra da av, og ut kampen, var det liten tvil om hvilket lag som var best.

Lørdag vant BK Tromsø 3-0 over Asker i en underholdende kamp der begge lag kjempet godt. Tromsøguttene holdt stort sett et par poengs avstand ned til hjemmelaget gjennom hele kampen, men de fikk aldri ristet dem helt av. Anført av unggutten Johannes Sørensen bet Asker-guttene imponerende godt fra seg, og det er tydelig at nykommerne i årets Mizunoliga er i fremgang.

Søndag var BK Tromsø i Trondheim, og NTNUI var motstandere. På forhånd var det knyttet stor spenning til hvordan styrkeforholdet mellom de to lagene ville være. Begge har vist godt spill mot topplag, og begge har en spillerstall som på sitt beste holder nivå til å kjempe om medaljer. Kampen søndag svarte til forventningene og den ble både tett og velspilt. Lagene fulgte hverandre som skygger i de to første settene, men NTNUI viste styrke mot slutten da det gjaldt som mest og dro i land settseire i begge. Tredje sett startet som de to første, nå med BK Tromsø et lite hakk foran. På stillingen 14-12 til bortelaget kom NTNUIs Jon Arnesen på serve. Han vartet opp med et serveshow som punkterte kampen totalt. Forspranget han sørget for varte kampen ut, og hjemmelaget kunne juble for en solid lagseier.

Neste helg fortsetter Mizunoligaen, før det blir semifinaler i NM senior første helg i desember. Følg med, følg med!