Verdens beste lag er fremdeles klart best!

Fra første sett i turneringen, kunne verden se at Anders Mol (23) og Christian Sørum (25) var tilbake! Verdensenerne gikk gjennom hele turneringen uten å tape en eneste kamp, og det ble kun to tapte sett i turneringen der alle de beste lagene deltok. I finalen møtte de Cherif og Ahmed fra Qatar, et lag som hadde oppnådd karrierens beste resultat, uansett utfall. Og selv om Mol og Sørum helt tydelig styrte begge sett i finalen, gav Qatar de norske gutta en god kamp som tilslutt endte 21-19, 22-20. Ekstra spennende ble det da Ahmed servet Qatar fra 20-18 til 20-20 i andre sett, men spenningen varte ikke lenge, for settet endte som nevnt 22-20 tilslutt.

Spektakulære baner på stranda i Cancun! Foto: FIVB

Ny turnering på torsdag

Torsdag 22. april starter kvalifiseringskampene til den andre av tre turneringer i Cancun. For Anders og Christian som allerede er kvalifisert for hovedrunden som seed 1 blir dette en hviledag, mens de fire andre norske lagene i Mexico må vinne to kamper på rad for å kvalifisere seg til videre spill i turneringen. I første turnering var det kun Hendrik Mol (27) og Mathias Berntsen (24) som klarte å spille seg til hovedrunden, men nå som spillerne har vent seg til luftfuktigheten og vinden i Cancun, satser vi på at flere vil klare det. Hendrik skal spille sammen med Svein Solhaug (29) i andre turnering, mens Mathias spiller med unggutten Nils Ringøen (20). Emilie Olimstad (20) og Anne Guro Hjortland (28) vant sin første kvalifiseringskamp mot latviske Kravcenoka (EM-gull i 2019) og hennes makker Brailko. Dessverre ble det tap i andre runde mot et sterkt lag fra Cuba som endte på 9.plass etter puljeseier i hovedrunden.

TV2 har kjøpt rettighetene til kampene, og de vil sende kamper både på TV og på Sumo.

All informasjon om kamper og resultater vil ligge HER!