Hva med å arrangere en lokal turnering eller flere i løpet av sandvolleyballsesongen 2019? Dette er den beste type dugnad for klubben, da det skaper aktivitet i tillegg til å være inntektsbringende!

Vi har snakket med Kristiina Öis fra Oslo Sandvolleyballklubb, som har fått svært god erfaring med å arrangere Lokale turneringer de siste årene.

Oslo Sandvolleyballklubb – erfaringer og tips

 

Hvem er du?

Kristiina Öis, nestleder og turneringsleder (klubbturneringer) i OSVB

 

Hvilke type LT-arrangement planlegger dere å arrangere sesongen 2019? Hvor ofte?

Challenger – hver onsdag

B-turneringer – ca. annenhver fredag

Serie A – annenhver torsdag

Miksturneringer – annenhver torsdag

King & queen – kanskje 2-3 ganger i løpet av sommeren

 

Hvorfor arrangerer dere LT-turneringer?

For å åpne muligheten for flere til å konkurrere, uten at det blir for seriøst. Målet er å sluse folk videre fra trening -> serie A -> b-turnering/miks -> Challenger -> Masters.

Møter mange som synes det er for skremmende å være med på en masters eller Norges Tour, og om man åpner for andre muligheter for de, så kan de «klatre» oppover i nivåene. Mange sliter med å finne makker, og derfor er Serie A en genial start. Her er det gode forutsetninger for å finne seg en makker, og videre prøve seg på b-turnering eller miks. Vi arrangerer LT for å forsterke klubbsamhørigheten, men det er selvfølgelig også en økonomisk gevinst.

Vi arrangerer LT for å forsterke klubbsamhørigheten, men det er selvfølgelig også en økonomisk gevinst.

 

Hva er ditt beste tips til andre klubber som vil starte å arrangere LT-turneringer?

Test ut ulike konsepter, og finn ut hva folk i din klubb har lyst på. Vi har testet ut f.eks. «winners court», men det var ingen stor hit. Vi har også gjort endringer på Challenger midt i sesong, noe som skapte mye frustrasjon. Da måtte vi inn å gjøre tilpasninger så det ble bra igjen. Det skal være lett å melde seg på, billig, og et konsept som er logisk å forstå seg på.

Har også forstått at premier er viktig for folk. Når vi lanserte OCL (en serie kombinert av flere turneringstyper under hele sommeren) og la inn store premier, økte deltagelsen på alle turneringene. Vanskelig å si om det hadde en direkte påvirkning, men under de årene jeg har jobbet med dette, har jeg fått mange spørsmål rundt premier, så har forstått at det er noe folk bryr seg om.

Om man ikke har noen turneringer i det hele tatt fra før, start så «low key» som mulig – type serie A eller miksturnering, som er de mest sosiale variantene.

Om man ikke har noen turneringer i det hele tatt fra før, start så «low key» som mulig – type serie A eller miksturnering, som er de mest sosiale variantene.

 

Litt statistikk fra sommeren 2018 på Voldsløkka

Totalt deltakere:

357 lag

436 individuelle påmeldinger

 

Gjennomsnittlig deltakelse:

Miksturneringer: 15,5 lag

Challenger: 25,5 lag

Serie-A: 38 personer

King og Queen 1 & 2: 32 og 21 personer

Start typing and press Enter to search