CEV Continental Cup Final i Haag

CEV Continental Cup Final spilles i Haag i Nederland 23.-26. juni. I turneringen deltar 16 herrelag og 16 damelag. Vinneren i begge klasser får en billett til OL i Tokyo 2021.

I klassen for menn røk dessverre Norge ut i runde 2, mens de norske kvinnene fortsatt er med i kampen om OL-billett. Som man kan se på bildet under; Norge må slå ut fire nasjoner for å komme seg til OL!

Dette er en utrolig åpen turnering hvor vi har gode muligheter til å slå alle nasjoner. Den største favoritten i turneringen er vertsnasjon Nederland, et lag som Emilie og Anne-Guro slo under World Tour i Cancun, Mexico. Vi har trent masse på serve og mottak, vel vitende om at det er utrolig mye vind her i Haag. Vinden tenker jeg på som en fordel for Norge. Vi er gode teknisk, og vanskelige forhold er derfor bare fordel for oss.

-Landslagstrener Martin Engvik

Første motstander for de norske jentene er Frankrike onsdag morgen kl. 08.00 og 08.50.

Continental Cup er altså en lagkonkurranse, og nasjonene som deltar stiller med to lag hver. Når to nasjoner møtes, spilles det best av tre kamper. Dersom en nasjon vinner de to første kampene, er det avgjort. Men om lagene vinner en kamp hver, får treneren velge hvem som skal spille den avgjørende kampen for nasjonen.

Av de to norske lagene er Emilie Olimstad og Ingrid Lunde seedet høyest på verdensrankingen, og de er derfor Norge 1. De vil dermed møte motstandernasjonens andrelag. Sunniva Helland-Hansen og Anne-Guro Hjortland er Norge 2, og de vil møte motstanderens førstelag.

En gang tidligere har Norge klart å vinne Continental Cup. Det var slik Tarjei Skarlund og Martin Spinnangr kvalifiserte seg til OL i London i 2012.

Alt er mulig – og denne våren har de norske jentene vist gang på gang at de kan spille jevnt med flere av verdens aller beste lag. De 15 beste lagene i verden er allerede OL-klare, og de kan derfor ikke delta i Continental Cup Final. Men det er jevnt i toppen og mange andre gode lag som deltar, deriblant våre norske håp. Lykke til, jenter!

Du finner CEVs sider om Continental Cup her.

Start typing and press Enter to search