Foto: TVNs jentelag er fortsatt regjerende sluttspillmestre etter seier i Førdehuset i april 2019. 

Pandemien og tiltak mot smittespredning får ringvirkninger langt inn i kommende volleyballsesong.

Sesongen 19-20 fikk en helt annerledes avslutning enn alle hadde sett for seg og håpet på. Som alle vet skyldtes dette tiltak regjeringen innførte for å unngå spredning av Covid-19, og som idretten selvsagt forholdt seg til. I juni gjorde Det Europeiske Volleyballforbundet (CEV) det klart at flere utsettelser i det internasjonale programmet også er nødvendig, og det resulterer i endringer i vår hjemlige volleyballsesong.

Kort fortalt er det nå bestemt at VolleyUka med NM Regionlag U16 og finaler NM senior flyttes til februar. Flyttingen skyldes at CEV har bestemt at EM-kvalifisering for senior skal utsettes til januar. Dette påvirker både Mizunoligaen og 1. divisjon, og kamper i disse seriene må flyttes. Og – som den berømte snøballen som plukker opp mer og mer snø mens den ruller nedover bakken – flytting av seriekamper førte til behov for flere helger til grunnseriespill, og en endring i sluttspillet for Mizunoligaen ble sett på som beste løsning.

Nedenfor gir vi en litt mer detaljert beskrivelse av endringene og det som blir gjort for at sesongen 20-21 likevel blir en sportslig topp opplevelse.

EM-KVALIFISERING I JANUAR

Mot slutten av juni ble det klart at den opprinnelig planlagte EM-kvalifiseringen for senior, med hjemme- og bortekamper mot alle lag i oppsatte firelagspuljer, ikke ville la seg gjennomføre grunnet karanteneregler og reiserestriksjoner. CEV besluttet derfor å flytte kampene i Norge sine puljer fra august og september 2020 til januar 2021. Kvalifiseringskampene spilles nå fordelt på to helger; 8.-10. januar og 15.-17. januar. Lagene i hver pulje samles og spiller mot hverandre en gang hver av disse helgene. Norge sitt herrelag skal spille sine kamper i Ungarn og Portugal, mens kvinnene skal til Hellas og Østerrike. Les mer på CEV sin side, HER.

CUPFINALEHELGA FLYTTES TIL FEBRUAR

Cupfinalehelga og VolleyUka går normalt av stabelen andre uka i januar hvert år. Men når begge våre seniorlandslag nå skal spille EM-kvalifisering i den perioden er det selvsagt ikke aktuelt å holde på dette i 2021. Cupfinalehelga og NM Regionlag U16 er derfor flyttet til helgen 12.-14. februar. Norgescupen spilles ellers som tidligere oppsatt. For regionlagene er det planlagt samlinger i hver region også i januar.

FELLES SERIEAVSLUTNING I MARS

Seriekamper som først var satt opp de berørte helgene i januar og februar blir nå flyttet. Helgen 13.-14. mars vil være avslutningshelg for grunnserien i både Mizunoligaen og 1. divisjon. Helgen etter, 20.-21. mars, skal både kvalifisering til eliteserien 21-22 og kvartfinaler i sluttspillet i Mizunoligaen spilles.

FINAL FOUR I APRIL

Som en følge av landslagsaktivitet midt i sesongen og flytting av cupfinalehelga har NVBFs administrasjon blitt utfordret til å tenke nytt rundt sluttspillet i Mizunoligaen. Det er rett og slett ikke helger nok til å gjennomføre som opprinnelig planlagt. Stilt opp mot denne utfordringen har administrasjon, sammen med Norsk Toppvolley (NTV) og Forbundsstyret (FS) benyttet anledningen til å skape en ny, stor volleyballfest og samlingsplass.

Mizunoligaen 20-21 vil avgjøres ved at de fire beste herre- og damelagene skal møtes til en spennende Final Four-helg 16.-18. april. Her vil nummer en og to fra grunnserien møte de to lagene som avanserte fra kvartfinalen i sluttspillet. Det blir semifinaler fredag og finaler lørdag. Lørdag kveld planlegges det felles bankett der priser og kåringer fra Mizunoligaen 20-21 vil deles ut. Det arbeides også med å organisere en gallaturnering for 1. og 2. divisjonslag i forbindelse med Final Four. I løpet av kort tid vil NVBF lyse ut arrangement av Final Four til interesserte klubber.

Start typing and press Enter to search