Foto: TVNs jentelag er fortsatt regjerende sluttspillmestre etter seier i Førdehuset i april 2019. 

Pandemien og tiltak mot smittespredning får ringvirkninger langt inn i kommende volleyballsesong.

Sesongen 19-20 fikk en helt annerledes avslutning enn alle hadde sett for seg og håpet på. Som alle vet skyldtes dette tiltak regjeringen innførte for å unngå spredning av Covid-19, og som idretten selvsagt forholdt seg til. I juni gjorde Det Europeiske Volleyballforbundet (CEV) det klart at flere utsettelser i det internasjonale programmet også er nødvendig, og det resulterer i endringer i vår hjemlige volleyballsesong.

Kort fortalt er det nå bestemt at VolleyUka med NM Regionlag U16 og finaler NM senior flyttes til februar. Flyttingen skyldes at CEV har bestemt at EM-kvalifisering for senior skal utsettes til januar. Dette påvirker både Mizunoligaen og 1. divisjon, og kamper i disse seriene må flyttes. Og – som den berømte snøballen som plukker opp mer og mer snø mens den ruller nedover bakken – flytting av seriekamper førte til behov for flere helger til grunnseriespill, og en endring i sluttspillet for Mizunoligaen ble sett på som beste løsning.

Nedenfor gir vi en litt mer detaljert beskrivelse av endringene og det som blir gjort for at sesongen 20-21 likevel blir en sportslig topp opplevelse.

EM-KVALIFISERING I JANUAR

Mot slutten av juni ble det klart at den opprinnelig planlagte EM-kvalifiseringen for senior, med hjemme- og bortekamper mot alle lag i oppsatte firelagspuljer, ikke ville la seg gjennomføre grunnet karanteneregler og reiserestriksjoner. CEV besluttet derfor å flytte kampene i Norge sine puljer fra august og september 2020 til januar 2021. Kvalifiseringskampene spilles nå fordelt på to helger; 8.-10. januar og 15.-17. januar. Lagene i hver pulje samles og spiller mot hverandre en gang hver av disse helgene. Norge sitt herrelag skal spille sine kamper i Ungarn og Portugal, mens kvinnene skal til Hellas og Østerrike. Les mer på CEV sin side, HER.

CUPFINALEHELGA FLYTTES TIL FEBRUAR

Cupfinalehelga og VolleyUka går normalt av stabelen andre uka i januar hvert år. Men når begge våre seniorlandslag nå skal spille EM-kvalifisering i den perioden er det selvsagt ikke aktuelt å holde på dette i 2021. Cupfinalehelga og NM Regionlag U16 er derfor flyttet til helgen 12.-14. februar. Norgescupen spilles ellers som tidligere oppsatt. For regionlagene er det planlagt samlinger i hver region også i januar.

FELLES SERIEAVSLUTNING I MARS

Seriekamper som først var satt opp de berørte helgene i januar og februar blir nå flyttet. Helgen 13.-14. mars vil være avslutningshelg for grunnserien i både Mizunoligaen og 1. divisjon. Helgen etter, 20.-21. mars, skal både kvalifisering til eliteserien 21-22 og kvartfinaler i sluttspillet i Mizunoligaen spilles.

FINAL FOUR I APRIL

Som en følge av landslagsaktivitet midt i sesongen og flytting av cupfinalehelga har NVBFs administrasjon blitt utfordret til å tenke nytt rundt sluttspillet i Mizunoligaen. Det er rett og slett ikke helger nok til å gjennomføre som opprinnelig planlagt. Stilt opp mot denne utfordringen har administrasjon, sammen med Norsk Toppvolley (NTV) og Forbundsstyret (FS) benyttet anledningen til å skape en ny, stor volleyballfest og samlingsplass.

Mizunoligaen 20-21 vil avgjøres ved at de fire beste herre- og damelagene skal møtes til en spennende Final Four-helg 16.-18. april. Her vil nummer en og to fra grunnserien møte de to lagene som avanserte fra kvartfinalen i sluttspillet. Det blir semifinaler fredag og finaler lørdag. Lørdag kveld planlegges det felles bankett der priser og kåringer fra Mizunoligaen 20-21 vil deles ut. Det arbeides også med å organisere en gallaturnering for 1. og 2. divisjonslag i forbindelse med Final Four. I løpet av kort tid vil NVBF lyse ut arrangement av Final Four til interesserte klubber.

Samarbeidspartnere

Cloudnames Mikasport Mizuno Thon Hotels Norwegian Antidoping Norge Aker BP Aker BP
Cloudnames Mikasport Mizuno Thon Hotels Norwegian Antidoping Norge Aker BP Aker BP

Start typing and press Enter to search