Spillere fra NTG Tromsø jubler for finaleseier.

Finaledag i mesterskapet for videregående skoler

En lang helg i Ekebegrhallen er slutt, etter 176 gode kamper med masse spennende volleyball. Det er nå kåret Norgesmester i klassene jenter, gutter og mix.

Jentefinalen ble en spennende batalje mellom to toppidrettslinjer fra NTG Tromsø og Grong VGS. Tromsø fikk kjapt god kontroll i første sett og kunne kontrollere det inn med godt forsvars- og overgangsspill. I andre kom Grong mye bedre i gang og fikk rettet litt i eget angrep og blokkspill, og lagene fulgte hverandre tett hele veien. Men Grong var hele veien litt foran, og sikret seg andresettet og dermed ble det et avgjørende tredjesett. Også her kom Grong godt i dag, men ledelsen ble hentet inn midtveis i settet. Herfra og ut var Tromsø litt sterkere, og til slutt strekke hendene i været som vinnere.

I guttefinalen var det to skoler som nok kjenner hverandre godt fra klubbvolleyballen, nemlig Hafstad VGS (Førde) og Tertnes VGS (TIF Viking) som møttes. Kampen gikk også litt som forventet med to lag som fulgte hverandre tett og som spilte meget god volleyball. Men en god serverekke fra  Nikolai Størøy midt i settet sikret en ledelse for Hafstad som holdt helt inn. Andresettet var litt mer frem og tilbake. Tertnes fikk først en ledelse, som Hafstad etterhvert klarte å hente inn igjen. Og fra midten av settet fulgt lagene hverandre poeng for poeng, men det var Hafstad som til slutt kunne slå inn matchballen og sikre mesterskapet hjem til Førde.

Mixklassen fikk æren av å avslutte årets mesterskap, og her møttes NTG Tromsø og Fusa VGS. Tromsø klarte altså å spille seg til finalene i begge klasser de spilte i. Som de andre finalene ble også denne finalen meget tett og jevn, men Trømsø, anført av Magnus Ellingsen, kunne innkassere første sett etter flere angrep av det meget spektakulere slaget. Andre sett svingte litt mer her også, men Fusa slo tilbake og sikret seg andre sett etter god blokking og serving. Dette fortsatte også i tredjesettet, og Fusa VGS ble skolen som kan kalle seg Norgesmester i mixklassen.

Fornøyde spillere

NVBF fikk snakket litt med Thor Liam Kjelvei (VG2) og Lea Gundersen (VG1), to spillere fra Kvadraturen VGS mix etter et litt kjedelig tap i siste kamp på søndag mot Sunnfjord FHS mix. De kunne likevel fortelle om en strålende helg i Oslo som virkelig hadde stått til forventningene, og at dette var noe som hadde vært skikkelig gøy å være med på.

Det har vært mange kamper, og både Thor og Lea var enige om at nå var det en sliten gjeng. Men de ønsket likevel å trekke frem det å spille sammen hadde vært både veldig gøy, og veldig lærerikt. De hadde hatt fokus på at alle på laget skulle bidra så mye som mulig, og det var noe de hadde fått til synes de. En flott 8. plass av 24 lag ble resultatet.

Lea Gundersen og Thor Liam Kjelvei

En stor takk går til arrangør Oslo Volley for et godt gjennomført arrangement, og en stor takk til alle deltakende lag for strålende innsats.

Flere bilder fra helgen kan man finne på arrangørenes hjemmeside.

Start typing and press Enter to search