Førde VBK og Randaberg IL skal kjempe om Norgesmester tittel.

Førde VBK kvinner sikret seg finalebilletten allerede forrige helg når de slo BK Tromsø 3-0 i begge semifinalene.
I dag kunne Førde herrelag juble for deres finalebilletter når de tok 2 sett mot Koll IL i Oslo. Med en 3-1 seier i bagasjen med seg over fjellene holdt det for laget fra Sogn & Fjordane med et 3-2 tap. For da fikk de med seg det ene poenget som var nødvendige for å sikre turen til Oslo og en nye NM finale.

Motstanderne til Førde lagene blir begge fra Randaberg IL. I 1.semifinalen vant herrene 3-1 borte mot Spirit Lørenskog. I dag på hjemmebanen vant de klart 3-0 og kunne slippe jubelen løs for en sjanse til å vinne Norgesmester tittelen siden sist gang de vant i 1995.
Kvinnelaget hadde en annerledes utgangspunkt når 2.semifinalen skulle spilles i Oslo mot Oslo Volley. 1.kampen ble vunnet 3-2 og dermed kunne begge lagene sikre seg finalebillettene dersom de vant 3-0 eller 3-1. Og det var mange som trodde at hjemmebanen ville bli den lille ekstra som kunne gi hjemmelaget enda en ny finaleplass. Men den gang ei.
Randaberg spilte strålende volleyball og gikk seirende ute av kampen 3-1. Da skal damene fra Rogaland få en ny sjanse til å bli Norgesmester. Sist gang de hevet Kongepokalen var i 2016 så det er kanskje noen av dagens spillere som var med og kan fortelle de andre hva som skal til i januar.

Mandag kl. 13.00 blir det trekning av hjemmelag i finalene. Trekning skjer på kontorene til NVBF på Ullevål og vi bli sendt på live på NVBFs Facebook side.

NVBF ønsker å gratulere både Førde og Randaberg med finaleplassene i NM for senior. Samtidig vil NVBF takke BK Tromsø, Spirit Lørenskog, Koll IL og Oslo Volley for noen spennende og underholdende semifinaler

Start typing and press Enter to search