En av våre internasjonale dommere, Geir Vestbø, deltok på EM for kvinner som ble arrangert i Belgia, Estland, Italia og Tyskland fra 15. august til
3. september 2023. Det er mange år siden Norge har hatt en så dyktig dommer på dette nivået, og dette er stort for norsk volleyball!

Geir har følgende å si: «Jeg ble før sommeren oppnevnt til å dømme EM for damer. Jeg ble satt opp til å dømme puljespillet i Estland. Det ble en veldig fin opplevelse, der jeg dømte 5 kamper sammen med dommere som til vanlig dømmer i Champions League. Det var flotte rammer rundt kampene med mye tilskuere på Estland og Finland sine kamper. På det meste var det over 4000 tilskuere.  Lagene holder jo et utrolig høyt nivå. Jeg dømte Nederland i 3 kamper, som senere vant bronse. Dømmingen gikk over all forventning, med veldig gode tilbakemeldinger, både fra dommerveileder og fra lagene. Det er inspirerende å dømme slike kamper, og se at vi dommere fra Norge også kan være med på dette nivået.
Jeg var jo også den enste dommeren fra Skandinavia som dømte i EM-sluttspillet, både for damer og herrer. Det var heller ikke linjedommer på
kampene, noe som er nytt internasjonalt, vet ikke om det er noe som vil bli
innført, men det gikk greit, er jo også vant til det hjemmefra.
Det er jo også verdt å merke seg erfaringene med bruk av Challenge. I flertallet av tilfellene så tar lagene feil når de ber om Challenge, selv på touch i blokk som de er skråsikre på. Norske spillere burde absolutt ta lærdom av å se disse kampene på tv, for det første for å se at det er svært vanskelig å få med seg touch i blokk, når det så vidt er en fingertupp som er borti ballen, og at det som spillerne er skråsikre på ikke alltid stemmer.

Tusen takk for at du delte dine erfaringer, Geir. Vi håper at den neste kvinnelige eller mannlige dommeren som dømmer EM ikke er langt bak i rekka.

Start typing and press Enter to search