Hendrik Mol (t.h.) & Mathias Berntsen (t.v.) i aksjon under Nations Cup i Lillesand juni 2023.
Foto: Helge N. Olsen

Hendrik Mol og Mathias Berntsen jobber knallhardt for å sikre seg den vitkige OL-billeten. Med en plassering som veksler mellom 18. og 20. på den verdensrangeringen, har deres prestasjoner vært en blanding av utfordringer og suksesser.

De hadde en opptur i Kina, da de sikret en 5. plass i turneringen. Dette gir de et godt moment og større sjanser for å sikre en plass i OL i Paris.

Nå rettes fokuset mot Brasil igjen, der de skal spille kvalifiseringskamp 1. mai inn mot Elite 16. Med en rangering som nummer 9 møter de utfordrende motstand i form av det laget som ligger som 8. plass. Dette oppgjøret blir avgjørende for deres mulighet til å kvalifisere seg inn i hovedturneringen.

Landslagstrener Jostein Olimstad forteller om det positive ved å bruke de andre norske landslagene og andre i teamet aktivt på lengre reise for å opprettholde en positiv energi hos duoen. Fra starten med Sunniva Helland-Hansen og Oda Løvø Steinsvåg, sammen med landslagstrener Bendik Huus, til Markus Mol og Jo Sunde som tok over, og deretter fysio/fysisik trener Johannes Quandel (Hannes) i en periode. Nylig har det også vært en utskiftning av trener som følger dem, der Jostein Olimstad har blitt erstattet av Kåre Mol for å gi utøverne fersk energi inn mot de vitkige kampene.

Med dette momentet håper Hendrik og Mathias på å sikre en prestasjon som vil gi dem den ettertrakdede billetten til OL i Paris.

Kommer gutta seg videre fra kvalifiseringen vil du kunne se alle kampene på Viaplay.

Start typing and press Enter to search