Spillere Grupa Azoty ZAKSY Kędzierzyn-Koźle
Foto: Krzystof Świderski

Innsendt av Jarle Fornes.
Dette er et innsendt bidrag og skildrer skribentens mening. 

Norske volleyballspillere har gjort seg bemerket over hele Europa denne historiske sesongen og vist seg frem i kontinentets mest prestisjefylte ligaer. I spissen for denne bølgen står erfarne utøvere som Andreas Takvam og Jonas Kvalen, som har mer enn ti års erfaring fra utlandet. For tiden viser de frem sine ferdigheter i den polske PlusLigaen, som er anerkjent som en av de beste volleyball-ligaene i verden.

Andreas Takvam nr. 12  – Grupa Azoty ZAKSA Kędzierzyn-Koźle
Łukasza Sobali (Press Focus)

Andreas er inne i sin debutsesong for den tredobbelte Champions League-vinneren Grupa Azoty ZAKSA Kędzierzyn-Koźle, der han deler banen med stjerner som den tredobbelte Champions League-vinneren David Smith (USA) og Champions League-stjernen Aleksander Sliwka (Polen). Jonas representerer på sin side GKS Katowice etter å ha byttet klubb fra Asseco Resovia Rzeszów midt i sesongen, til tross for skadeproblemer.

Jonas Kvalem nr. 9 – GKS Katowice
Foto: Tomasz Blaszczyk/@fotoblatom

I Polen får de selskap av lovende Oskar Espeland, som gikk fra Torvastad til Exact Systems Hemarpol Częstochowa, og som viser potensial i sin første sesong i utlandet. Til tross for utfordringene fortsetter nordmennene å gjøre et godt inntrykk, med Andreas’ lag på 10. plass, Jonas’ lag på 13. plass og Oskars lag på 14. plass av 16 lag i ligaen.

Oskar Espeland nr. 2 – Exact Systems Hemarpol Częstochowa
Foto: Marek Osuchowski

Lenger sør i Europa skinner Jakob Thelle som en stigende stjerne, fra suksessen på college på Hawaii til debutsesongen i den italienske Serie A, som regnes som en av verdens beste. Jakob, som representerer Cucine Lube Civitanova og spiller sammen med legender som Luciano De Cecco (ARG) og Ivan Zaitsev (ITA), ligger for øyeblikket på 4. plass av 12 lag i den italienske ligaen.

Jakob Thelle nr. 2 (nederste rad først fra venstre) – Cucine Lube Civitanova
Foto: Cucine Lube Civitanova webside

For å gjøre vondt verre kompletterer Rune Fasteland den norske landslagsrepresentasjonen og spiller i den franske toppdivisjonen for Tourcoing Lille Metropole, som for øyeblikket ligger på en hederlig 2. plass. Forrige sesong spilte Rune en nøkkelrolle i det belgiske laget Knack Volley Roeselare og ble den første nordmannen som nådde finalen i CEV Volleyball Cup, noe som vitner om hans talent og besluttsomhet..

Rune Fasteland nr. 9 – Tourcoing Lille Metropole
Foto: Tourcoing Lille Metropole webside – Alexis Matteucci

Spillere har også gjort det stort i Sveits, Tyskland, Canada, Danmark og Sverige, og norsk volleyball feirer disse bemerkelsesverdige prestasjonene på den internasjonale scenen. Disse suksessene understreker at Norge er i ferd med å bli en kraft å regne med både i innendørs- og sandvolleyball, og fyller nasjonen med enorm stolthet og optimisme for fremtiden.

Start typing and press Enter to search