Kvartfinalene er spilt og semifinalene er trukket.

Alle kvartfinalene i årets norgesmesterskap for senior har blitt spilt i helgen, og vi kan se at i omtrent samtlige kamper vant laget som var ansett som favoritt.

Vi fikk heldigvis noen veldig tette kamper, spesielt på damesiden. Rapportene fra Volda og kampen mellom KFUM Volda og TIF Viking vitner om en ekstremt jevn kamp, som fort kunne gått begge veier. Etter at Volda tok hjem tredjesettet etter å ha ligge under 0-2 trodde mange at nå skulle det snu, men Vikingjentene holdt hodet kaldt og kunne til slutt juble for semifinaleplass etter fire sett. Michelle Ann Janbu ble toppscorer for Viking med 15 poeng, og med viktige 20 server.

Overraskende godt 1.divisjonslag

I Oslo hadde et ubeseiret Koll besøk av NTNUI fra Trondheim, som til vanlig spiller i 1.divisjon. Men gjennom de to første settene var det ikke mye som minnet om at det skulle være divisjonsforskjell på lagene. Studentene holdt følge hele veien og presset godt, men mot slutten hadde Koll et lite ekstra gir å gå på og kunne innkassere en 3-0 seier.

Det var knyttet mye spenning i Førde til om laget der kunne gjenta bedriften med å slå Randaberg en gang til i Førdehuset. Og etter første sett så det kanskje skulle bli et nytt cupeventyr på Førdejentene. Men herfra og ut var det egentlig aldri tvil, Randaberg var et bedre lag, og vi må spesielt trekke frem servingen til Maria Dahl og Tuva Aarrestad, som ble avgjørende i hvert sitt sett.

I siste kamp for kvinnene hadde BK Tromsø full kontroll på hjemmebane mot Oslo Volley. Ragni Steen Knudsen står virkelig frem og kunne notere seg for 17 poeng på tre sett, som er utrolig sterkt. I tillegg var Jenny Adolfsen viktig med sine 26(!) server.

Stort sett klare kamper

I herreklassen var ting litt mindre spennende. TIF Viking, Førde og NTNUI vant alle sine kamper veldig klart, og selv om BK Tromsø tok ett sett hjemme mot Koll så var det aldri tvil om hvem som skulle ta seg til semifinalen der. Førde kunne til tide leke seg hjemme mot Askim, og Viking så solide ut borte mot OSI. Akkurat slik vi er vant til å se de. Litt overraskende var det kanskje at NTNUI tok det såpass greit mot Randaberg, men de viste solid spill hele kampen igjennom.

Det gjør at vi nå har de fire lagene som har sett best ut så langt i sesongen i semifinalene. For noen oppgjør det ligger an til å bli!

All statistikk fra kampene finner du her (kvinner, menn), alt om NM her, opptak av kampene her.

Semifinaler

Semifinalene ble mandag trukket på Ullevaal og vi får følgende oppgjør:

Kvinner:

  1. TIF Viking – BK Tromsø
  2. Koll IL – Randaberg Il

Menn:

  1. Koll IL – TIF Viking
  2. Førde VBK – NTNUI

Vi kommer tilbake til tidspunkt for kampene så fort det er bestemt av FS.

Opptak av trekningen finnes på våre Facebooksider.

Her blir det uansett mye spenning fremover når bare et hinder gjenstår før man er i årets cupfinale, som spilles i Bjørnholthallen 13.februar.

 

 

Start typing and press Enter to search