Gjør deg klar til sommerens aller vakreste eventyr!

Mandag 24. juli starter et rekordstort NM junior i sandvolleyball. Hele 462 lag fordelt på seks aldersklasser skal kjempe om medaljer og pokaler i sanden, men først og fremst skal alle få oppleve en herlig idrettsfest i Oslo. Koll IL er vertskap, og klubben er klar for storinnrykk fra hele landet, både på Koll Arena, Voldsløkka, Norges Idrettshøyskole og Føyka.

Før årets NM har NVBF innført to nye aldersklasser, U16 og U18. Disse to kommer i tillegg til U15, U17, U19 og U21 som har vært klasseinndelingen de siste 10 årene. Intensjonen bak enkle årsklasser i gruppene med høyest deltakelse, har vært å forbedre det sportslige utbyttet for lagene.

Med 462 påmeldte lag, over hundre flere enn i 2022, har NVBF og Koll IL vært nødt til å gjøre noen grep. Det skal spilles nesten 1400 kamper, rundt 350 kamper flere enn i fjor. Og banekapasiteten på Voldsløkka og Koll Arena/NIH er den samme, altså totalt 14 baner. Derfor er fire dager satt av til å gjennomføre første del av NM, mot tre dager i fjor. Til andre del av NM er kun tre dager avsatt. Da skal fem baner på Føyka i Asker brukes til puljekamper i U21 på fredagen. Slik har det vært mulig å plassere alle kamper. Men deltakere og heiagjenger må være forberedt på lange dager og et relativt stramt tidskjema.

Arrangørklubb Koll IL sin hjemmeside for arrangementet finnes HER.
Reglementet for NM junior i sandvolleyball 2023 finnes HER.

NM U15, U17 OG U19

Først ut i NM junior er klassene U15, U17 og U19. Turneringen for disse klassene starter mandag 24. juli og finaler spilles torsdag 27. juli. Alle kamper spilles på Koll Arena, NIH og Voldsløkka.

Kampoppsett for første del av NM junior, i aldersklassene U15, U17 og U19, ligger HER.

NM U16, U18 OG U21

Under andre del av NM junior skal U16, U18 og U21-klassen gå av stabelen. Disse turneringene spilles fra fredag 28. juli til søndag 30. juli.

Kampene skal spilles på Koll Arena, NIH og Voldsløkka alle tre dager. I tillegg skal Føyka i Asker brukes på fredagen. Da spiller U21-klassen alle sine puljekamper der.

Kampoppsett for andre del av NM junior, i aldersklassene U16, U18 og U21, ligger HER.

DIGITAL KAMPRAPPORTERING

Det vil i år brukes digitale kampskjema under NM junior. Laget som dømmer bruker egen smarttelefon, og man skanner en QR-kode for å få opp riktig kamp. Programmet er utviklet av dyktige folk i Oslo Sandvolleyballklubb, og det gir dommerne hjelp til å følge med på sideskift, serverekkefølge og time-outer. I tillegg gir det alle hjemme mulighet til å følge med på live score fra alle baner under hele mesterskapet. 

I Profixio-lenken kan man følge med på kampoppsett og resultater i alle klasser. I hver turnering vil man også finne lenke til live score, samt et skriv med detaljert informasjon om hvert mesterskap. Dette skrivet erstatter teknisk møte, og det er viktig at alle spillere og lagledere setter seg grundig inn i innholdet før mesterskapet starter.

LYKKE TIL!

Koll IL er godt forberedt, og mange gleder seg til en flott uke i hovedstaden. Det blir en uke full av god stemning, glade ungdommer, gamle og nye venner, mestring, glede, sure tap og mange spennende kamper.

NVBF ønsker alle deltakere en herlig uke med sandvolleyball!

Start typing and press Enter to search