En utrolig flott helg full av entusiasme, glede, pasjon, spenning og masse volleyball ble avsluttet med gull til hjemmelaget KFUM Volda jenter og guttene fra ØKSIL. Finalekampene gikk samtidig foran nærmere 1200 svært lydhør tilskuere. En absolutt passende beskrivelse for helgens opplevelser under NM U15.

Endelig skulle det spilles NM U15. Etter 2 år med utsettelser og avlysninger kunne man endelig slippe løs gleden og entusiasmen etter at ordføreren fra Volda hadde servet i gang mesterskapet. Med hilsen fra olympisk mesterne Anders Mol og Christian Sørum som inspirasjon ble de første kampene blåst i gang og jubelen steg for hvert vunnet poeng. Tre dager og 152 kamper senere kunne kapteinene fra KFUM Volda og ØKSIL løfte pokalen som bevis for at de var de nye U15 Norgesmestere.

Man skulle gjerne fortalt om og beskrevet alle de utrolige fine og flotte opplevelser som preget helgen. To anlegg ble tatt i bruk: Volda Campus Sparebank 1 Arena og Ulsteinhallen åpne sine dører til 48 lag og tilskuere. Over 250 frivillige var i aksjon og man kan kun beskrive deres innsats som strålende. Smilende, blide, imøtekommende og fullstendig opptatt av å gjøre mesterskapet til en stor happening er det hver og en av de frivillige og organisasjonen utstrålte. Det var rett og slett en fryd å være til stede.
Og når unge gutte- og jentespillere følger opp med en spill som til tider kunne ta pusten fra en – ja da er bildet komplett.

Det er sagt at KFUM Volda og ØKSIL ble mestere. Hva så med de andre 46 lagene? Her kan man finne en oversikt over alle kampene og den endelige resultatlisten. Man kan også finne alle de tusenvis av bilder som fotografene har tatt og som de legger ute for alle å se og/eller bruke.

I alle mesterskapene kåres det et All Star lag. I NM U15 ble de kåringene man vanligvis finner justert noe. Her ble det beste server, mottak, opplegger, angriper, blokker, forsvar og lagspiller. Til slutt var det MVP.

Når det gjelder jentene, som man ser på bildet i starten av nyheten, så fikk følgende spillere kåringene:
Serve: Lilli Aksnes Øystese (Strand Ulv)
Mottak: Hermine Emilie Fossmark (Randaberg)
Opplegg: Mone Espeskog Hoalvorsen (Haugesund) hun hadde dratt før utdeling og er ikke i bildet
Angrep: Birte Krumsvik (KFUM Volda)
Blokk: Emma Rødal (Strand Ulv)
Forsvar: Ingrid Simonsen (KFUM Volda)
Lagspiller: Linnea Hofinger Jünge (SK Rival)
MVP: Edna Todorova (KFUM Volda)

I NM U15 er det lov for jenter å spille på guttelag. I årets NM resulterte dette i en kåring blant guttelagene av en jente som beste spiller i en kategori. Dessverre var spilleren reist når bildet ble tatt.


Serve: Sander Lithun (Gneist)
Mottak: Tiril Våg Skjold (Vindafjord) Dratt før kåringen.
Opplegg: Iven Aasebø (KFUM Volda)
Angrep: Mathias Lønning (Sandnes) Han var dratt før kåringen.
Blokk: Håvard Keilen (KFUM Volda)
Forsvar: Sebastian Kjemperud (Vikersund)
Lagspiller: Eirik Larsen Hasle (KFUM Volda)
MVP: Oskar Gabrielsen (ØKSIL)

Vi gratulerer alle spillere med godt gjennomført NM. Dere er volleyballens fremtid!

Start typing and press Enter to search