Årets NM for senior fortsetter med kvartfinalekamper med tidligere Norgesmestere i tøffe oppgjør

Trekningen etter endt 8.delsfinaler viser at flere tidligere Norgesmestere kan få en tidlig avskjed fra årets Norgesmesterskap. Dette gjelder hovedsakelig herrelagene men man kan ikke se bort fra at også blant damelagene kan noen topplag oppleve at man ikke strekker til.
Kvartfinalene skal spilles helgen 10-11. og 17-18.november!

På herresiden skal fjorårets Norgesmester, TIF Viking, ute i tøffe oppgjør mot årets sensasjonslag Koll IL. Hittil i serien har Koll full pott og kun tapt 3 sett i de 6 kampene de har spilt. TIF Viking står bokført med 2 tap blant sine 6 kamper og begge av disse har kommet i kamp med nettopp Koll. Kan bergenserne få bedre fart på spillet sitt og snu tendensene eller vil Koll igjen levere spill av topp kvalitet og ta enda en TIF Viking skalp? I et annet tøff oppgjør på herresiden finner man BK Tromsø mot Førde VBK. Begge kan vise til flere Kongepokaler og spill i EuropaCup i år. Men en ting kan man slå helt fast – når kvartfinalene er ferdig skal et av lagene følge med på finalene fra stuen hjemme. I de to siste kvartfinalene har man et reint 1.divisjonsoppgjør med NTNUI, som rykket ned fra Mizunoligaen etter fjorårets sesong, mot Spirit Lørenskog, mens Randabergs elitelag skal kjempe mot Agderlaget Farsund IL, som er også i 1.divisjon. Gitt tidligere resultater så burde NTNUI og Randaberg ta seg videre til semifinalene, men merkelige ting har skjedd før i cupen så ingenting er avgjort før siste ballen er slått.

På damesiden i NM finner man fjorårets finalister, Førde VBK og Oslo Volley, i hver sin kvartfinale der de må anses å være favoritter. Førde skal krige mot TIF Viking, som har startet sesongen med 3 seier og 4 tap, mens Oslo Volley har NTNUI på andre siden av banen. Trønderne har hatt en litt «rocky» start sammenlignet med Oslo Volley, som kun har tapt en kamp av de 5 de har spilt. Mest spenning knyttes opp til de to siste kvartfinalekampene. Randabert møter KFUM Volda fra 1.divisjon. Sunnmøringene slo Mizunoligalaget Lierne ut av cupen og er nok motivert til å vise at dette ikke var bare var flaks. I den aller siste kampen er det årets «Cinderella» lag, KSK, som tilbringer hverdagen i 2.divisjon i Region Sydvest. De har som motstander BK Tromsø, som pr. dags dato topper 1.divisjon for kvinner. KSK har tidligere slått ut elitelaget Koll IL og vil gjerne legge enda et topplag i skapet for «utstoppet bytte».

Under trekning av kvartfinalene kom NVBF ved undertegnede David Cox, i fare å komme med «fake news»! KSK har faktisk ingen spillere som går på ToppVolley og består av spillere som går på videregående skole i Kristiansand sammen med en som ble ferdig med skolen i fjor. Litt av en sensasjon så langt og man bør ikke være overrasket hvis laget igjen tar seg videre til semifinalen i NM.

Kampoppsettet for kvartfinalene finner man på nettsidene til NVBF under arrangement. Hvis man ønsker å følge kampene mens de spilles så er dette også en mulighet. Det er nemlig bestemt at samtlige kamper i NM fra og med kvartfinalene skal benytte seg av E-scoresheet. Dette gjør det mulig for live score og en sjanse til å følge ditt favorittlag om du ikke kan være i hallen.
Linken til kampene finner du under finn kamper og Mizunoliga. Da klikker du på rullegardinen og velger enten NM menn eller NM kvinner.

Til slutt vil vi opplyse om at kvartfinalene og semifinalene spilles med hjemme- og bortekamper. Dersom man står likt etter begge kampene skal det spilles et Golden Set til 15 umiddelbart etter at kamp nr 2 er ferdigspilt.
Trekning av semifinalene vil skje på kontorene til NVBF på Ullevål mandag 19.11. kl. 13.30! Trekningen vil bli sendt live på forbundets Facebook side.

Vi ønsker alle lag lykke til med kampene.

Start typing and press Enter to search