Gull & bronse til de norske ungdomslandslagene i NEVZA U17, som ble arrangert i Ikast, Danmark.

Her er en kort oppsummering av forrige ukes mesterskap
Begge de norske juniorlandslagene var samlet i forkant av årets mesterskap; jentene gjennomførte en 5 dagers samling i Larvik mens gutta forberedte seg 3 dager i Bergen.

BRONSEJENTENE!

Danmark, Island og Grønland var puljemotstandere for de norske jentene.
På mesterskapets første dag gikk jentene på et 0-3 tap mot Danmark før de avsluttet dagen med en 3-0 seier over Island. I siste puljekamp, som ble spilt tirsdag, ble Grønland slått 0-3 og dermed endte Norge på en 2.plass i puljen bak de Danske piger.

Onsdag morgen var det klart for kvartfinalen mot nr. 3 fra den andre puljen, England. Det  ble en tøff kamp som varte i hele 1 time og 45 minutter. Første sett gikk til England men etter det kom norges jentene sterkt tilbake og hentet hjem kampen med settsifrene 25-23, 25-20 og 25-19.

Neste kamp ut var så semifinale mot volleyball-nasjonen Finland. Her møtte de norske jentene rett og slett et lag som var i en annen klasse; finnene spilte effektivt, gjorde få feil og vant komfortabelt 25-15, 25-10 og 25-17.
Etter semifinaletapet mot Finland nullstilte de norske jentene og sammen med trenerteamet la de opp strategien for torsdagen bronsefinale.

Etter en litt røff start med mye nerver og personlige feil løsnet det i 2.sett hvor de igjen klarte å fokusere på eget spill med variert angrep, godt forsvarsspill og tøff serving. Godt hjulpet av den fantastiske heiagjengen fra Norge klarte jentene å prestere på et høyere nivå enn motstander Færøyene og hentet hjem bronsemedaljen.

Bronselaget NEVZA U17
Stina Marvik (IL Sand), Ane Stavem (Øksil), Helma Stavem (Øksil), Maja Sofie Windelstad (Koll IL), Maria Åsmul (Strandvik IL), Julia Søreide Hansen (TIF Viking), Eiril Jensen Isachesen (Koll IL), Rikke Hagehei Jacobsen (KSK), Terian Kaelo (Strandvik IL), Julia Solgaard Thelle (Sandnes VBK), Josefine Sørland Øines (Bodø Volley), Line Rudjord Volden (Sandnes VBK)

GULLGUTTENE!

De norske guttene var satt opp i pulje med Danmark, Finland og Island.
Hjemmelaget Danmark var første motstander for de norske guttene. Kampen startet med det som skulle bli mesterskapet lengst spilte sett; hele 39 minutter tok det før Danmark kunne juble for seier 35-33. Resten av kampen ble svært jevn men heldigvis for nordmennene gikk de neste tre settene i favør Norge; 24-26, 20-25, 24-26 og dermed en etterlengtet norsk seier!

Tirsdag formiddag møtte de norske guttene et sterkt finsk lag. Et jevnt og tøft førstesett endte med seier 27-25 til Finland og finnene fortsatte sitt solde spill og hentet hjem de neste to settene med stor margin.

Etter å ha “ristet” av seg tapet mot Finland var Island motstander i siste puljekamp. Godt spill av gutta gjorde at det ble norsk seier 3-0 (25-16, 25-16, 25-15) og dermed sikret laget seg en plass i minimum kvartfinalen. (og ettersom Danmark tapte mot Finland endte Norge på 2.plass i puljen)

Onsdagens kvartfinale mot England ble en thriller….
England kom best i gang; vant de første to settene henholdsvis 25-22 og 26-24 og dermed var det vinn eller forsvinn for Norge i forhold til semifinalespill. Med solid spill og god lagmoral hentet de norske guttene hjem de neste to settene 25-17 og 25-22 og dermed var det duket for et femte og avgjørende sett! Full kontroll av de norske gutta som hentet hjem settet 15-8.

Motstander i semifinalen onsdag ettermiddag var Færøyene; som tidligere i mesterskapet hadde slått både Sverige og England 3-0. En god taktikk ble lagt på spillermøtet før kampen og det var et godt forberedt norsk lag som entret banen. Etter seier 25-20 i første til Norge kom Færøyene sterk tilbake i 2.sett og vant 25-17. Norge var sterkest i 3.sett og vant 25-15 og vant tilslutt også et jevnt og spennende 4.sett 25-23 der gutta på begge lag gav alt!

…og så var det den spennende finalen!

Motstander var Finland, som ikke hadde tapt et eneste sett i så langt i mesterskapet.
Kampen ble neste en reprise på kvartfinalen mot England; bare med mye «styggere» tall; 25-7 og 25-10 i favør Finland i de to første settene. Det finske laget var nok ganske sikre på at de også skulle hente hjem siste sett like enkelt men der tok de feil! Midt i 3.settet var det akkurat som de norske gutta forsto alvoret og derfra og ut settet var det kamp om hver eneste ball og til slutt ble det norsk jubel for seier 26-24. Personlige feil, usikkerhet og misforståelser som hadde preget det norske laget i de to første settene var det nå finnene som sto for og 4.settet endte også i favør Norge og nok en gang var det duket for et femte og avgjørende sett!
Lagene fulgte hverandre til 5-5 men deretter dro finnene fra. På stillingen 13-8 til Finland var det vel kun et fåtall som trodde på norsk seier. Markus Mol gikk på serv og med fantastisk blokking, godt forsvarsspill, bra legging og varierte angrep snudde de norske gutta kampen og kunne til slutt juble for seier 15-13!

Vinnere NEVZA U17 :
Benjamin Utvik (Torvastad IL), Samson Andreas Olsen (TIF Viking), Henrik Tholo Aasen (Strand Ulv), Ole Jacob Halgunset (Asker SK), Markus Mol (Sandnes VBK), Casper Vordal Jørgensen (Øksil), Cornelius Hilde Eikeland (Svelgen), Eirik Steen Molland (Asker SK), Syver Drolsun Klungsøyr (Vikersund IF), Lars Kristian Ekeland (Strand Ulv), Magnus Tuft Soltvedt (Strandvik IL), Eirik Mjelde Bjelland (TIF Viking)

NEVZA DREAM TEAM 2018
På mesterskapet DreamTeam; stemt frem at de alle lags trenere, ble Eirik Mjelde Bjelland kåret til mesterskapets beste dialogal og Cornelius Hilde Eikeland kåret til beste midtspiller sammen med finske Jonathan Kinnunen.

NORSKE DOMMERE I DANMARK

NEVZA Championships er en god læringsarena for dommere som ønsker å ta et skritt videre i sin dommerkarriere!

I dette mesterskapet var det Morten Asphaug og Dag Morten Skartlien som var norske representanter.
Det ble lange dager og mange kamper å dømme for de norske dommerne og ifølge ryktebørsjen så gjorde begge en god innsats!

Fredag morgen, med gull- og bronsemedaljer i bagasjone, var det en fornøyd norsk delegasjon som reise hjem til Norge!
Nå står treninger og kamper rundt om i landet  i fokus for utøvere og trenere.