Foto: FIVB/NVBF
Tekst: NVBF (Jostein Larsen)

Lørdag 30. Mars ble de første kampene i årets sluttspillfinale gjennomført på herre og kvinnesiden i norsk volleyball. På herresiden var det en reprise av årets cupfinale – Randaberg  mot Førde VBK i Randaberghallen og som i cupfinalen dro Førde seieren i land 3-0.
Men  –  Randaberg er ikke et lag som gir opp så lett. Gjennom et intervju gjort med Randabergs trener Tor Ragnar Gilje, uttrykker han at treningsuken har vært veldig bra. «Randaberg spiller aldri to dårlige kamper på rad». Og viser til at Randaberg slett ikke har gitt opp håpet om sluttspills-gullet.

Gilje sier også at ved å spille litt mer stabilt i angrep, og spille på deres styrker, vil lørdagens siste kamp for sesongen bli en thriller publikum ikke bør gå glipp av.

Vi har også vært i kontakt med Førdes assistenttrener Jan Egil Tvinde og hans tanker om siste sluttspill-finale. Han uttrykte seg som meget fornøyd etter et godt utgangspunkt fra første kamp, hvor han mente Førdes herrelag hadde «rimelig god kontroll». Og har nå troen på at laget skulle dra seieren i land hvis de spilte opp imot sitt beste igjen.Det han var dermed ikke var like fornøyd med, var at hjemmekampen skulle spilles i Naustdalshallen. Ettersom det ikke er en hall de har tilbrakt like mye tid på som deres egentlige hjemmebane, som er Førdehuset.

Både Førde og Randaberg håper det blir en finale fylt av god stemning og ikke minst god volleyball.

På kvinnesiden var det ToppVolley Norge som tok imot Førdes damelag. TVN vant oppgjøret på Sand 3-1 over Førde-jentene.

Vi har vært i kontakt med oppmannen til Førdes damelag, Jan Ove Hafstad. Hafstad på sin side drar ned forventningene til sitt lag. Han holder TVN som favoritt gjennom deres utgangspunkt i første kamp, og viser også til at TVN har vært lure i årets sesong ved å oppsøke tøff matching på deres treningsleirer.
Men Hafstad har slett ikke gitt opp. Førdes kvinnelag har kommet i gang med en bra treningsuke, og skal være godt forberedt til siste kamp for sesongen. «Vi har en egen evne til å reise oss i tøffe kamper, og gjennom vårt gode servepress og forbedring i mottak vil dette bli en meget spennende finale».

Vi har også vært i kontakt med støtteapparatet til TVNs damelag; hovedtrener Loes Torfs, og avdelingsleder Øyvind Marvik. TVN la ikke skjul på at de var meget fornøyd etter resultatet i første kamp av finalen. Marvik presiserer at gjennom kampen som ender 3-1, spiller TVNs damelag opp imot sitt beste. «Det har vært fullt fokus på trening opp mot disse kampene, og jentene hadde stor tro på et godt resultat i kampen».
Nå er fokuset til TVN rettet mot siste finalekamp. Med sitt eget sterke spill, som fokuserer på høyt press på serve og gode mottak signaliserer Marvik stor tro på at jentene skal ut å gå for seier i kampen, til tross for at laget kanskje ikke har like mye rutine som Førdes spillere.

Lørdag 6. April er dagen da årets Mizunoliga avgjøres og stedet er  Naustdalshallen. Vi gleder oss til å se den beste volleyballen Norge har å by på.
Norges Volleyballforbund ønsker alle spillere og trenere lykke til med siste kamp i årets volleyballsesong!

Kampene spilles som følger:
Kl. 14.00 Førde VBK – ToppVolley Norge  (kvinner)
Kl. 16.00 Førde VBK – Randaberg IL (menn)

Start typing and press Enter to search