Bilde: Blir det jubel for Førde i helgens bortekamper? Fra Førde VBK sin Facebookside.

 

Det har vært en tøff seriestart for Førde, som ligger sist i Mizunoligaen. Poengfangsten hittil er null poeng etter tre kamper, så helgens oppgjør blir nøkkelkamper for å få sesongen inn på rett spor. Først møter de nyopprykkede Oslo Volley på lørdag, før det på søndag blir en reprise av fjorårets cupfinale. Kan Førde revansjere seg mot det Final Four-jagende hovedstadslaget? Førde bør få med seg noe herfra for å ha heng på sluttspillplassene. Oslo på sin side har tre poeng på tre kamper og vil gjerne også akselerere poengfangsten. Skru på TV 2 Play for å se om Frida Eklöf-Flugstad og Oslo klarer å vinne mot gamle lagvenninner!

 

Sist helg ble en ny barriere smadret i Lierne. Ikke bare tok damelaget seg til kvartfinale i NM for første gang, men herrelaget fulgte opp med en cupbombe av rang da de slo NTNUI hjemme i Liernehallen. For damene fra Nord-Trøndelag er nok fem poeng på tre kamper en okei poengfangst, men de vil garantert jage nye poeng mot TVN lørdag. Og hvem vet, kanskje kan de stå for en ny overraskelse mot serieleder Randaberg som er på full fart inn i europacupmodus? Det blir virkelig kamper å se frem til i Rogaland!

 

Ellers skal Viking og KFUM Volda møtes. Sunnmøringene er revansjelystne etter å ha tapt det motsatte oppgjøret 2-3 i seriepremieren. Mager poenguttelling på borteturen til Oslo har også plassert Volda utsatt til på tabellen, så her vil de garantert kjempe for poengene! Viking på sin side er fremdeles ubeseiret og kan regnes som favoritter til å ta sin fjerde strake seier.

På herresiden er det også flere godbiter å se frem til. Randaberg-Torvastad er et ekte lokaloppgjør i Rogaland. I fjor vant lagene hver sin kamp, der Torvastad vant den siste med 3-2. I Randaberghallen på søndag vil garantert både de hvitkledde og de grønnkledde gjøre alt for å opprettholde ryktet som best i fylket. For Randaberg, som har startet lovende, kan en seier også være et nytt skremmeskudd for medaljekonkurrentene. kandidatene, mens Torvastad i den andre enden av tabellen jakter sesongens første seier. Med samtlige spillere født i dette årtusen, står Torvastad overfor en voksen oppgave mot det mer erfarne hjemmelaget.

 

Fredag kveld flytter de lineære TV-kamerane seg videre til Dragvollhallen. NTNUI jakter fortsatt etter sesongens første seier, og viktige poeng i årets Mizunoliga, og under helgen spilles kampen som en del av NTNUI sin veldedighetshelg for Kreftforeningen, og det blir derfor feststemning i Dragvollhallen! Koll på sin side har fem poeng på to kamper, og vil gjerne holde dampen oppe i toppkampen. Her kan det fort hende at voldingene med de like initialene, Sigurd Festøy og Sverre Flåskjer, blir nøkkelspillerne å passe opp for på hvert sitt lag.

Til sist skal Tromsø på vestlandstur til Førde og Viking. Det er harde nøtter å knekke, og bortelaget og toppscorer Casper Vordal Jørgensen vil nok trenge å prestere tett opp mot maksnivået sitt for å hente poeng på tøffe bortebaner. Kanskje kan de utnytte slitne motstandere etter tett europacupprogram? Eller kanskje vil hjemmelagene sprudle av idrettsglede og inspirasjon etter europacupkampene, og løfte seg til et helt nytt nivå? Førde har så langt kun gitt fra seg to poeng i løpet av hele sesongen, og planlegger å avslutte første halvdel av sesongen på toppen av tabellen.

Start typing and press Enter to search