Duell over nettet – Cupfinale 2023/2024
Foto: Nigel Boyce/NVBF

Det har gått flere uker siden sist seriekamp (bortsett fra utsatte Lierne-Koll som ble spilt sist helg) og lagene har ventet spent på helgen som nå kommer. Lagene har  forhåpentligvis brukt perioden på å samle overskudd, få skadde spillere tilbake samt fått terpet på deler av spillet før tre viktige kamper på tre dager. Helgen kommer til å bli intensiv og oppgjørene kommer til å bli tette. Vi kommer også innom de viktige kvalifiseringskampene til Mizunoligaen i bunnen av nyhetssaken. Alle kampene kan som alltid sees i hallene, samt på TV2 Play. Alt ligger til rette for tolv meget spennende kamper i kvartfinalen, og fire spennende kamper i kvalifiseringen!

Hvem tar seg til Final Four for menn? 

TIF Viking tar i mot NTNUI, Randaberg og Øksil i Åsane Arena og Eidsvåghallen denne helgen og tar med seg en hjemmebanefordel inn i kampene. Resultater fra grunnserien viste at serien i år var meget jevn, og ingen av lagene kan forvente å spasere til Final Four. For Øksil vil en plass i Final Four være historisk, ettersom klubben aldri har vært i det selskapet tidligere. TIF Viking vant i fjor, mens Randaberg og NTNUI nok ønsker å kjempe om titler i Randaberg neste helg. Dette er viktige motivasjonsfaktorer for lagene!

 

TIF Viking – NTNUI // Fredag klokken 18:30 // Åsane Arena

Hjemmelaget TIF Viking tar i mot NTNUI i den første kampen. Disse to lagene møtte hverandre i første og siste serierunde i grunnserien, der TIF Viking tok to seire. I det siste oppgjøret ble kampen preget av varierende spill fra begge sider, men TIF Viking til slutt viste seg sterkest i tie-break. Den gangen manglet NTNUI sin kaptein, Stian Endresplass, som kan ha hatt en påvirkning på resultatet. Sigurd van Dijk Festøy var meget viktig for NTNUI i den kampen, og hadde nok en gang en solid prosent i angrep. Eirik Mjelde Bjelland ønsker nok å få med seg resten av laget på å starte kvartfinalen på en god måte. Ettersom det er mange kamper på få dager vil nok begge lag også forsøke å fordele spilletiden allerede fra første kamp for å unngå slitasjer på viktige spillere til senere kamper.

 

Randaberg – Øksil // Fredag klokken 2030 // Åsane Arena

Randaberg og Øksil møtes i Åsane Arena til fredagens andre kamp. Randaberg har gått seirende ut av de to oppgjørene i grunnserien, men Øksil plasserte seg over Randaberg med like mange poeng, men på bedre settforskjell. Formmessig stiller nok Øksil bedre, ettersom de vant tre av de siste fire kampene på tampen av grunnserien, mens Randaberg gikk på fire strake tap. Det begynner likevel å bli noen uker siden sist kamp, så betydningen av formtabellen har nok mindre å si i denne kampen ettersom lagene er så jevne. Det blir spennende å se duellen mellom Loftesnes og Aarrestad i denne kampen, som er to tidligere lagkamerater.

 

TIF Viking – Randaberg // Lørdag klokken 14:00 // Åsane Arena

TIF Viking mot Randaberg er et tøft oppgjør. Sist kamp mellom lagene stakk TIF Viking av med en komfortabel 3-0 seier, og vi kommer heller ikke unna å nevne at TIF Viking har vunnet de siste 19 oppgjørene som er registrert i Datavolley, så statistikken tilsier at TIF Viking skal ta en ny seier. Kampene lever selvsagt sitt eget liv i en kvartfinale i sluttspillet, og det er knyttet en spenning i hvordan lagene starter kampen med tanke på den korte tiden siden kamp dagen før. Randaberg får noen timer mindre restitusjon enn TIF Viking, men spillerne er nok klar for å mobilisere med tanke på viktigheten kampen har.

 

Øksil – NTNUI // Lørdag klokken 16:30 // Åsane Arena

I grunnserien vant begge lag en kamp mot hverandre. Visst man ser på statistikken til lagene i grunnserien, så kan man nok tenke seg til at dette blir en spennende kamp ettersom lagene ligger veldig likt på de fleste områder. Magnus Rodahl og NTNUI har Sigurd van Dijk som denne sesongen har levert utrolige 25,4 poeng per kamp og solide 46% i killprosent gjennom en hel sesong, og som selvsagt kommer til å bli betydningsfull også i denne kampen. For Øksil sin del vil det nok være en smart idè å sette rutinerte Mathias Loftesnes opp mot Sigurd, ettersom de har spilt utallige kamper mot hverandre gjennom sine karrierer og kjenner hverandre godt.

 

TIF Viking – Øksil // Søndag klokken 11:00 // Eidsvåghallen

TIF Viking og Øksil møttes tre ganger denne sesongen, hvor TIF Viking stakk av med tre av tre seire. Alle kampene var relativt jevne, og med tanke på at lagene møtes i den siste kampen i kvartfinalen, så er det nok veldig mye å spille om for begge lag (som selvsagt avhenger av prestasjonene fredag og lørdag). Eirik Mjelde Bjelland ønsker å føre laget sitt til en ny finale i sluttspillet, ettersom laget tok 1.plassen i fjor, mens Isak Helland-Hansen ønsker å potensielt ta Øksil til en historisk finale mot sine gamle lagkamerater gjennom å vinne denne kampen.

 

Randaberg – NTNUI // Søndag klokken 13:30 // Eidsvåghallen

Den siste kampen i mennenes kvartfinale! Randaberg vant både hjemme- og borteoppgjøret i grunnserien denne sesongen mot NTNUI. Spørsmålet blir om spillerne til Randaberg som har vært ute med skade i de siste kampene av sesongen klarer tre kamper på ei helg, og om eventuelt de andre spillerne begynner å slite etter to kamper på to dager i forkant. NTNUI vil nok også merke belastningen, men troppen til NTNUI er nok noe større og bredere, som absolutt vil være en fordel i en helg som dette. Spørsmålet blir altså: hvem av Magnus Rodahl og Kevin Ces klarer å disponere troppen sin på best mulig måte for å kunne stikke av med ein seier i dette oppgjøret?

picture1

Vil Koll, Førde, Lierne eller Øksil ta seg til Final Four i damenes sluttspill?

Koll har hjemmebanefordelen i Kringsjåhallen, og kan ønske Førde, Lierne og Øksil velkommen til hovedstaden. Som på herresiden, så er det helt åpent hvem som tar seg til Final Four. Selv om Førde tok den siste kvartfinaleplassen med to poengs margin, så har de hatt en veldig god vår. For Lierne og Øksil vil en Final Four-plass være historisk, mens Koll har hatt som vane å spille viktige kamper i sluttspillet de siste sesongene og ønsker som alltid å være i det gjeveste selskapet.

 

Koll – Førde VBK // Fredag klokken 18:00 // Kringsjåhallen

Koll tar i mot Førde til kvartfinalens første kamp i Kringsjåhallen denne helgen på kvinnesiden. Koll må nok sees på som store favoritter i denne kampen, basert på tidligere resultat denne sesongen mellom lagene, samt tabellplasseringen til slutt. Erin Mutch og Førde hadde en positiv avslutning på sesongen, der de klatrer to plasser på tabellen etter viktige seire. Likevel er kvaliteten på angrepsspillerne til Koll betydelig, og Karoline Fauske og Renate Bjerland er nok interessert i å starte kvartfinalehelgen med en seier mot gamleklubben sin. Det blir interessant å se hva Branislav Djuric velger av taktikk for å prøve å stoppe disse to.

 

Lierne – Øksil // Fredag klokken 20:30 // Kringsjåhallen

I sist oppgjør mellom lagene tok Lierne en grei 3-0 seier på bortebane. Øksil hadde en nedadgående kurve mot slutten av sesongen, etter at de mistet noen av spillerne som spilte høstsesongen. Usikkerhetsmomentet omkring hvordan laget står foran kvartfinalehelgen er nok der for jentene fra Myre, men det må likevel legges til at søstrene Ragni og Marianne har vært borti verre situasjoner tidligere, og vet nok hvilke knapper de skal trykke på for å få med seg resten av det unge og talentfulle laget. Lierne tok en sterk 3-0 seier over Koll sist helg, riktignok mot et amputert Koll-lag, ledet av poengplukkeren Maja Lind Sande. Man kan lese av Datavolley-rapporten at Lierne fikk fordelt spilletid og gitt hele troppen en mulighet til å spille seg inn før denne viktig helgen. Det kan ha en positiv påvirkning på laget!

 

Koll – Øksil // Lørdag klokken 14:00 // Kringsjåhallen

En ny spennende dag i damenes kvartfinale åpnes med et viktig oppgjør for begge lag. I denne kampen kan mye være gjort med tanke på avansement med seier. Tidligere i sesongen har lagene møttes tre ganger, der Koll har vunnet de to siste oppgjørene med 3-1 og 3-2. I det første oppgjøret på høsten i fjor vant Øksil 3-2. Det blir interessant å se duellen mellom disse to lagene, og hvem som har studert motstanderen best. Her kan mye avgjøres med å legge gode kampplaner mot stjernespillerne på motstanderlagene, som begge trenerteamene, ledet av Kolls Øystein Bergum og Øksils Hanne Steen og Geir Knudsen, tidligere har gjort med god kvalitet.

 

Lierne – Førde VBK // Lørdag klokken 16:30 // Kringsjåhallen

Lagene vant hver sin kamp mot hverandre med settsifrene 3-1 i grunnserien i årets serie. Førde avsluttet som kjent sesongen sterkt, og det er knyttet en spenning til om denne formen også fortsetter inn i kvartfinale-helgen. Lierne tar med seg en god opplevelse og selvtillit av den nevnte seieren mot Koll sist helg. Kampen er meget viktig for begge lag med tanke på å posisjonere seg på best mulig vis foran den siste dagen av kvartfinalen. Kaptein og opplegger Kine Gjertsås på Lierne vil spille en sentral rolle med tanke på å fordele gode baller til sine angripere, på lik linje med viktigheten opplegger Dorthea Tvinde vil ha for Førde VBK.

 

Øksil – Førde VBK // Søndag klokken 10:00 // Kringsjåhallen

Tidlig søndag morgen møtes Øksil og Førde. Denne sesongen har Øksil vunnet begge oppgjørene mellom lagene 3-1, men formen til Øksil i forkant av sluttspillet stiller noen spørsmålstegn ved om det denne gangen kan bli jevnere. Lagene trenger et solid mottak for å kunne variere spillet sitt noe mer enn tidligere i sesongen, selv om hovedvekten av leggene alltid vil og må gå til de nevnte hovedangriperne på lagene i kampene de spiller. Betydningen av siste kamp og spenningen en eventuell “must win”-kamp har å si, kan vippe denne kampen i favør begge lag. Hvem takler presset best, og hvem ønsker i størst grad å spille finale?

 

Koll – Lierne // Søndag klokken 12:30 // Kringsjåhallen

Lagene har hverandre ferskt i minne fra oppgjøret sist helg. Vi har vært inne på at Koll stilte meget amputert, og at Lierne fikk fordelt spilletid til hele troppen, så vi vil mest sannsynlig se et annet kampbilde. Lierne må kanskje høyde for andre angrepsspillere i de fleste posisjoner, og Koll må nok ta høyde for at Lierne kommer til å gjøre færre endringer i løpet av kampen. Dette er favorittene til å ta seg til Final Four, basert på tabellplasseringen i grunnserien, men man må også være klar over at Lierne hoppet opp to plasser etter seieren mot Koll foregående helg. Basert på resultater tidligere denne sesongen kan man se for seg et scenario at Koll allerede er kvalifisert for Final Four før denne kampen, som kan gjøre at Lierne møter mye av det samme laget som sist helg. Hvem vet? Det er dette som gjør kvartfinalehelgen så spennende!

picture266

Oslo Volley, OSI og 2 x BK Tromsø i kvalifiseringskampene til Mizunoligaen

BK Tromsø mot Oslo Volley er en reprise fra den svært spennende kvaliken sist sesong på kvinnesiden. Da rykket Oslo Volley opp til Mizunoligaen, og BK Tromsø måtte ta den tunge veien ned i 1.divisjon. Lagene kommer inn i kvalifiseringen med noe ulikt utgangspunkt, ettersom Oslo Volley har vunnet fire kamper i Mizunoligaen mot BK sine 17 kamper i 1.divisjon. Prestasjonen til BK Tromsø ville nok i et “normalt” år vært nok til opprykk, men vi er vel alle kjent med NTNUI sin uslåelige rekord ved å vinne alle kamper 3-0 i årets 1.divisjon. BK Tromsø går dermed inn med en selvtillit om at de kan vinne kamper, mens det kanskje er knyttet noe usikkerhet rundt hva Oslo Volley tenker om eget spill og egen evne til å vinne kamper. Det er også knyttet noe usikkerhet rundt nivåforskjellen på toppen i 1.divisjon og bunnen i Mizunoligaen, men Oslo Volley må nok ta på seg et relativt stort favorittstempel foran helgen. I et intervju gjort på NTV sine Facebook og Instagram-sider, uttaler trenerne til lagene, Vitor Macedo og Odd Ekerhovd, at alle kvaliker lever sitt eget liv og fjorårets batalje derfor ikke har noe å si. Dette stemmer nok ekstra godt i år, ettersom spesielt BK Tromsø stiller en helt annen tropp. Spenningen før helgen er til å ta og føle på!

BK Tromsø sine menn er også i kvalifisering til Mizunoligaen denne sesongen. De har hjemmebanefordelen, og tar i mot OSI til to viktige kamper. BK Tromsø har vært en stormakt i norsk volleyball på herresiden over flere tiår, og et eventuelt nedrykk vil være ganske utenkelig. Guttene fra Tromsø spilte cupfinale så sent som i januar, og hadde nok sett for seg å spille kvartfinale denne helgen. OSI, som rykket ned fra Mizunoliga i fjor, har hatt en litt varierende sesong i 1.divisjon, men som absolutt har vist at de kan spille god volleyball. Laget kom på 4.plass i serien, og fikk kvalifiseringsplassen fordi NTNUI 2 og TIF Viking 2 ikke kan rykke opp. OSI ønsker seg helst sikkert opp igjen til Mizunoligaen så raskt som mulig etter nedrykket, og dette blir deres første sjanse til nettopp det. BK Tromsø må ta på seg et stort favorittstempel, og klubben må håpe at det unge laget kan få utvikle seg i Mizunoligaen også neste år. BK Tromsø har invitert publikum til gratis inngang, og håper at hjemmepublikumet skal komme og støtte opp om satsingen i nord i disse siste kampene for sesongen. Selv om det skal være ganske stor forskjell på lagene, så vet man aldri! Kanskje kan OSI overraske volleyballstormakten fra nord?

picture366

NTV ønsker lagene lykke til i kvartfinale- og kvalifiseringshelgen, og håper publikum tar turen til hallene eller ser kampene på TV2 PLAY!

Denne teksten er produsert av NTV.

Start typing and press Enter to search