Foto: Ole. Andreas Bø

NM Regionlag sandvolleyball

Helgen 30.juni – 2.juli var Randaberg vertskap for NM U17 Regionlag 2023. De 18 lagene fra hele landet, ungdom med mangfoldige timer trening i bagasjen, fikk gleden av å ta turen til et Randaberg. I NM representere en spiller sin klubb og sin regionen og skal nå spille sammen med flere av sine vanligvis motstandere. Laget består av seks spillere som alle skal bidre med spill gjennom kampen mot en annen region. I NM treffes kjente og ukjente spillere fra hele Norges land som alle kjemper om gode prestasjoner, opplevelser og sluttresultat. Det er sosialt, spennende og man får testet nivået på landsbasis men det viktigste av alt nye vennskap etableres og spillerne tar med seg motivasjon og inspirasjon for fremtiden.

Værmeldingene på forhånd hadde planer om mye regn, men hver morgen viste Randaberg seg fra sin beste side med flott sol som varmet. Regnet kom ujevnt innom så vi ikke skulle glemme at det kan være kaldt og fuktig om sommeren også. Heldigvis fikk vi avsluttet arrangementet i sol som varmet og fantastisk underholdene kamper.

Torsdagen var ankomstdag for alle lagene. Nord, Trøndelag og deler av Møre og Romsdal reiste med fly, mens de andre regionene tok buss eller tog. Det rapporteres om allsang og høy stemning på bussen som kjørte fra Volda og plukket med seg Sogn og Fjordane og Hordaland nedover på veg til Stavanger.

Etter at ordfører Jarle Bø smashet turneringen i gang, startet lagene med 3-lags puljespill og siste kampen fredag var 1/8- delskamp mellom pulje B og pulje C.

Vinner av puljene på jentesiden var Hordaland, Rogaland og Møre og Romsdal
Vinner av puljene på guttesiden var Øst Grønn, Øst Rød og Agder.

Lørdagen fortsatte med severdige sluttspillkamper på rekke og rad,  og til slutt endte vi opp med følgende lag i semifinalene:

Gutter: Rogaland – Nord og Hordaland – Øst Rød,

Jenter: Hordaland- Øst Rød, Møre og Romsdal – Rogaland

Taperne av kvartfinalene og 1/8 kampen havnet i et nedre sluttspill om 5.-9.plassen, her fikk alle spille mot alle og fikk plasseringen i turneringen ut ifra den tabellen.

JENTER

Både bronsefinalen og finalen på jentesiden leverte tette kamper der lagene jobbet på hver ball, hadde meget høyt servepress og kampene bølget fram og tilbake.

Bronsefinale

Øst Rød – Møre & Romsdal 3-2 ( 16-21, 21-12, 17-21, 21-13,15-13)

Spennende kamp med mye følelser og nerver, men jentene jobbet mye, spilte variert og var tøff på serven. I siste settet lå Møre og Romsdal under 9-4, men jobbet seg opp til stillingen 9-9 før Øst dro i land settet. Til slutt drog Øst Rød i land bronsefinalen mot Møre og Romsdal med settsifrene .

Finalen

Hordaland – Rogaland 3-2 ( 21-18, 18-21, 21-19, 19-21, 15-13)

Finalen stod i år som i fjor mellom Rogaland og Hordaland. En stund virket det som Hordaland hadde bra kontroll og skulle dra dette i land med settsifrene 3-1, men Rogaland ville den annerledes og med god støtte fra et hjemmepublikum, vant de fjerde settet og dermed ble det også golden sett. Her knivet begge lagene om seieren før Hordaland til slutt dro siste settet i land og vant med to små poeng 15-13. Lagene leverte en meget underholdende kamp med god variasjon i angrep og hardt arbeid i forsvar.

GUTTER

På guttesiden fikk vi også se spennende finaler, hvor guttene leverte harde smasher og plassering av baller som viser at spillerne har god oversikt, men det gjaldt også forsvarspillet så det ble noen virkelig spennende ballvekslinger publikum fikk oppleve.

Bronsefinale

Nord – Hordaland 1-3 (14-21, 23-21, 16-21, 19-21)

Bronsefinalen mellom Hordaland og Nord endte med 3-1 seier til Hordland.  Etter andre settet der Nord jobbet i land seieren og presset Hordaland i fjerde settet, så det ut til at også her ville en ut i et golden sett. Men guttene fra vest ville det annerledes og klarte å dra i land et spennende fjerde sett i sin favør.

Finalen

Rogaland – Øst Rød 2-3 (9-21, 21-19, 20-22, 22-20, 9-15)

Finalen ble spilt mellom Øst Rød og Rogaland, og etter en litt nervøs start av Rogaland ble også dette en jamn og spennende kamp som bølget frem og tilbake. Tette sett med siffer som 22-20, gav nerve i kampen og her svingte det stort i hvem som var i teten. Kampen måtte også her avgjøres med et golden sett før vi kunne kåre en vinner. Det var til slutt stod Øst Rød på toppen av pallen etter et overbevisende siste sett som endte 15-9.

Medaljevinnere jenter

1. plass: Hordaland
2. plass: Rogaland
3. plass: Øst rød

Medaljevinnere gutter

1. plass: Øst rød
2. plass: Rogaland
3. plass: Hordaland

Resultater og lenker

Fullstendig kampoversikt og alle resultater fra NM Regionlag sandvolleyball på Randaberg finner dere  i Profixio.

Bilder tatt av mesterskapets offisielle fotograf Ole-Andreas Bø finner du NM Regionlag facebooksiden til Randaberg.
Her vil du også finne Heidi Byberg sine bilder. Husk å kreditere fotograf når en bruker disse bildene.

Lagets spillerer med mer finner du her på NM Regionlag

NVBF vil takke alle deltakende regionlag, regionstrenere og vertskapet Randaberg for sine viktige bidrag til å skape et super arrangement.  

Start typing and press Enter to search