Strand-Ulv jubler for gull. Foto: Marie Arnø

GULL TIL STRAND-ULV OG OSLO VOLLEY

Helgas NM i Haugesund ble en flott avslutning på volleyballsesongen for landets U17-lag. Mesterskapet ble spilt i Vardafjellhallen, Haugalandshallen og Skåredalen, og 48 lag fra hele landet deltok. På mesterskapets siste dag, etter 152 spilte kamper,  kunne jentene fra Strand-Ulv og guttene fra Oslo Volley juble som norgesmestere for fulle tribuner i Vardafjellhallen.

Haugesund Volleyball KFUK-KFUM var vertskap for et aldersbestemt NM for første gang, og klubben imponerte virkelig på alle måter. Lagene som deltok ble godt ivaretatt, og arrangøren hadde full kontroll på logistikk, busstransport, mat og informasjon.

Fredag ble mesterskapet offisielt åpnet i Vardafjellhallen med staselig innmarsj av alle 48 lag og 24 dommere. Deltakerne ble ønsket velkommen av leder i Haugesund Volleyball KFUK-KFUM Mads Bårdsen, ordfører i Haugesund kommune Nils Konrad Bua og FS-representant Janne Kongshavn Hordvik.  Etter åpningen fortsatte dagen med spennende puljekamper og påfølgende 16.delsfinaler for lagene som kom på 2. og 3. plass i puljene.

Lørdag startet med 8.delsfinaler på alle åtte baner, og deretter gikk det slag i slag med både kvartfinaler og semifinaler. Og da NM-banketten startet i Maritim Hall på lørdag kveld, var mesterskapets fire finalelag klare.

Gutter kvartfinaler:

Førde VBK – KFUM Volda
KSK – Randaberg IL 
BK Tromsø – Stovner SK
Koll IL – Oslo Volley

Jenter kvartfinaler:

KFUM Stavanger – KFUM Volda
Haugesund KFUK-KFUM – KSK
Strand-Ulv – SK Rival 
Koll – Øksil

Gutter semifinaler:

KFUM Volda – Randaberg IL
BK Tromsø – Oslo Volley

Jenter semifinaler:

KFUM Volda – Haugesund KFUK-KFUM
Strand-Ulv – Koll IL

På mesterskapets tredje dag spilte alle lag sin siste plasseringskamp. Bronsefinaler og finaler ble spilt i Vardafjellhallen.

I bronsefinalen slo jentene fra arrangørklubben godt i fra seg mot Koll IL. Og etter den særdeles spennende semifinalen mot KFUM Volda kvelden før, der hjemmefavorittene hadde matchball, men endte med tap, var det en gledelig opptur å sikre seg bronsemedaljer.

Haugesund KFUK-KFUM – Koll IL 2-0 (25-16, 25-19)

I bronsefinalen for gutter var det duket for et oppgjør mellom to toppklubber i norsk volleyball; Randaberg mot BK Tromsø. Guttene fra nord, anført av mesterskapets MVP Ricards Plikausis, tok kommandoen, og etter en velspilt kamp kunne BK Tromsø juble over en plass på seierspallen.

Randaberg IL – BK Tromsø 0-2 (21-25, 21-25)

Under finalekampene var det fulle tribuner og super stemning. Jentefinalen ble spilt først, deretter guttefinalen. På bildet under ser vi mesterskapets mest verdifulle spiller, Maren Næss Våge, i angrep. Foto: Veslemøy Brynjelsen.

I finalen for jenter møttes Strand-Ulv og KFUM Volda. Det er to lag bestående av teknisk dyktige og svært ballsikre jenter. Publikum fikk se en underholdende volleyballkamp full av imponerende forsvarsredninger, råsterk serving, presise legg og harde angrep. KFUM Volda hadde ledelsen lenge i første sett, men Strand-Ulv-jentene var både tålmodige og dyktige, og de vant til slutt kampen 2-0, og tok med det et velfortjent NM-gull. Strand-Ulv gikk gjennom hele mesterskapet uten å tape et eneste sett. Dette viser en imponerende stabilitet og lagmoral av de unge jentene.

Guttefinalen mellom KFUM Volda og Oslo Volley var både jevnspilt og intens, og publikum fikk se mange spennende ballvekslinger, gode angrep og mye bra forsvarsarbeid. Lagene fulgte hverandre tett, men Oslo Volley var hele tiden et lite hakk foran. Voldaguttene spilte nok ikke sin beste kamp for helgen, og spesielt på serve manglet de den presisjonen de hadde vist i tidligere kamper. Guttene fra Oslo var best når det gjaldt som mest, de kjempet på hver ball på imponerende vis, og de kunne til slutt juble for et svært populært NM-gull.

Gratulerer så mye til Strand-Ulv og Oslo Volley!

Jenter U17 Norgesmester 2024

Strand-Ulv vs. KFUM Volda  2-0 (25-17, 25-21)

Gutter U17 Norgesmester 2024

KFUM Volda vs. Oslo Volley 0-2 (21-25, 23-25)

Medajlevinnere Jenter U17:

1. STRAND-ULV
2. KFUM VOLDA
3. HAUGESUND KFUK-KFUM

All star-lag Jenter:

Opplegger: Ingrid Humberset, Kfum Volda
Midtspillere: Julia Kloster, Haugesund KFUK-KFUM, og Guro Jenset, SK Rival
Kantspillere: Maja Viland Søreng, Haugesund KFUK-KFUM, og Birte Krumsvik, KFUM Volda
Diagonal: Ingrid Simonsen, KFUM Volda
Libero: Norah Kalstø Milje, Haugesund KFUK-KFUM

MVP: Maren Næss Våge, Strand-Ulv

Medaljevinnere Gutter U17:

1. OSLO VOLLEY
2. KFUM VOLDA
3. BK TROMSØ

All star-lag Gutter:

Opplegger: Even Telle, Oslo Volley
Midtspillere: Martin Trengereid, Oslo Volley, og Tobias Liaaen Mellemseter, Koll Volley
Kantspillere: Eirik Hasle, KFUM Volda, og Nikolai S. Edvardsen, Oslo Volley
Diagonal: Ricards Plikausis, BK Tromsø
Libero: Noah Eike Andreassen, Haugesund KFUK-KFUM

MVP: Ricards Plikausis, BKT Tromsø

NVBF vil takke alle spillere, trenere, dommere, tilskuere og arrangører for et strålende mesterskap! Det har vært en helg full av flotte opplevelser.

NM U17 2024 i Haugesund er over. For en herlig helg det har vært. 48 gutte- og jentelag fra hele Norge har kjempet på parketten i tre dager. Det har vært jubel, glede, sinne og tårer. Det er lite som slår engasjementet og idrettsgleden slike turneringer byr på. I tillegg skapes nye sosiale bånd både for spillere og voksne. Nye venner og kontakter som gjør volleyballfamilien enda større og sterkere.

For Haugesund Volleyballklubb, KFUK/KFUM var det det første NM som arrangør. Vi var vi usikre på om klubben var klar for å ta på seg et så stort arrangement, men tenkte at med den veksten vi har, og det voksende engasjementet vi over tid hadde opplevd, måtte vi bare lukke øynene og prøve. Mange planleggingstimer har det gått og mange møter har det blitt. Men gjennom god planlegging og en fantastisk innsats av NM-komiteen, styret, spillere, trenere, foreldre og andre engasjerte, virker det som vi har gjennomført et arrangement vi kan være stolte av. Herlig!

En stor takk til alle frivillige som har stått på, til hjemmepublikumet som har møtt opp og laget liv, og til alle tilreisende lag og supportere for å ha vært med å gjøre dette til en super opplevelse. Vi sees på neste arrangement en plass i Norges land.

Hilsen Haugesund Volleyball KFUK-KFUM

Resultater og bilder:

Fullstendig kampoversikt og alle resultater fra NM U17 i Haugesund finner du i Profixio.

Haugesund Volleyball KFUK-KFUM sin hjemmeside ligger mange blinkskudd fra helga samlet. Bilder fra søndagen vil komme fortløpende.

Kvartfinaler, semifinaler og finaler som ble spilt i Vardafjellhallen ble streamet via Mygame.

Start typing and press Enter to search