Eivind Hettervik og Førde VBK er klar for nye NM-eventyr.  Foto: Tomm Hansen.

 

NM SENIOR 2021-22 STARTER I HELGEN

Vi har akkurat landet etter lørdagens cupfinaler på NIH, og nå braker det jammen løs med NM-kamper igjen. Helgen 18.-19. september starter volleyballsesongen for lag i lavere divisjoner. Da spilles første runde i NM, regionscupen, i våre åtte konkurransesoner. I tillegg til heder og ære får vinnerlagene retten til videre avansement i Norgescupen. Totalt 127 lag er påmeldt, fordelt på 9 ulike arrangement. Veien til cupfinale i Oslo lørdag 15. januar er, med andre ord, i gang!

Kampoppsett for de ulike regionscupene finner du i Profixio.

VEIEN VIDERE

Runden etter regionscup er 16.delsfinale. Da møter helgens regionvinnere et 1.divisjonslag, fortrinnsvis fra egen konkurransesone. 1.divisjonslag fra klubber som også har elitelag, kan ikke delta i cupen. I konkurransesoner med flere 1.divisjonslag er det trukket hvilken klubb som må reise for å spille 16.delsfinale. Og siden det ikke er mange nok 1.divisjonslag, får enkelte regionvinnere avansere direkte til 8.delsfinale. Der venter lag fra Mizunoligaen.

Lag fra Mizunoligaen skal, i henhold til reglement, inn i Norgescupen først i 8.delsfinalen. Men grunnet vedtak om valgfritt opprykk og nedrykk etter 2020-21-sesongen, er det ni lag, i tillegg til TVN, i kvinnenes Mizunoliga. Dermed må ett av lagene inn i cupen allerede i 16.delsfinalen. Dette, og hvilke lag fra Mizunoligaen som må ut av regionen for å spille sin 8.delsfinale, er også trukket. Resultatet av trekningene vises i tabellene under.

 

TREKNING FREM TIL 8. DELS – KVINNER

KONKURRANSESONEREGIONSCUP1.DIV-LAG (16.DELS)16.DELSFINALERMIZUNOLIGA (8.DELS)8.DELSFINALER
AgderKSISkjetten (Øst Mizuno)Spicheren 24/10 kl. 14.00
KSI-Skjetten
Oslo Volley (Øst Mizuno)
RogalandKFUM StavangerSandnes VBKYnglingen 9/10 kl. 12.00:
KFUM Stavanger - Sandnes VBK
Randaberg IL
HordalandBTSIBSITIF Viking
Sogn og FjordaneStudentspretten ILWalkoverStudentspretten IL WOFørde VBKStudentspretten - Førde VBK
Møre og RomsdalÅlesund VKWalkoverÅlesund VK WOKFUM VoldaÅlesund VK - KFUM Volda
TrøndelagGrong ILLierneGrong - Lierne
6.10.21 kl. 1900
Gronghallen
NTNUI
NordØksilWalkoverØksil WOBK TromsøØksil - BK Tromsø
ØstLier VBKOSI26/9 kl. 17.00:
Lier - OSI 0-3 (18-25, 15-25, 15-25)
Koll ILOSI - Koll IL

 

TREKNING FREM TIL 8. DELS – MENN

KONKURRANSESONEREGIONSCUP1.DIV-LAG (16.DELS)MIZUNOLIGA (8.DELS)
AgderKSKSandnes VBK (Rogaland 1.div)OSI (Øst Mizuno)
RogalandAustrått ILTorvastad ILRandaberg IL
HordalandRossvoll VBKBTSITIF Viking
Sogn og FjordaneStudentspretten ILSotra VBKFørde VBK
Møre og RomsdalKristiansund VBKSpirit Lørenskog (Øst 1.div)Asker (Øst Mizuno)
TrøndelagSteinkjer VBKWalkoverNTNUI
NordØksilWalkoverBK Tromsø
ØstVikersundAskimKoll IL

 

16. DELSFINALE

16.delsfinale spilles som en 5-settskamp, og det lavest rangerte laget har hjemmekamp. Helgen 23.-24. oktober er satt av til denne runden, men kampene kan spilles tidligere dersom lagene blir enige om det.

8. DELSFINALE

8.delsfinalene spilles som en 5-settskamp, og vinner av 16.delsfinalen har hjemmekamp. Kampene skal spilles helgen 6.-7. november, eller tidligere dersom lagene blir enige om det.

KVARTFINALE

Mandag 8. november er det trekning av kvartfinaler live fra NVBFs kontor på Ullevål. Kvartfinalene består av en enkeltkamp, og kampen er satt opp til å spilles helgen 20.-21. november.

SEMIFINALE

Mandag 22. november er det trekning av semifinaler live fra NVBFs kontor på Ullevål. Semifinalene spilles som en hjemme- og en bortekamp. Helgene 4.-5. desember og 11.-12. desember er satt av til disse kampene. Dersom det står 1-1 i seire, avgjøres avansement til finalen med et golden set til 15 poeng direkte etter kamp nummer to.

CUPFINALE 2022

Søndag 12. desember vet vi altså hvilke to herrelag og to damelag som skal kjempe om kongepokalen i Oslo lørdag 15. januar.  Og vi har garantert mye spenning i vente før den tid!

Reglement og administrativ regulering, med alle detaljer rundt hver runde i NM senior, finner du HER.

Start typing and press Enter to search