Foto: BK Tromsø/Dag Ellingsen

NM U17 – en festhelg under nordlyset

Helgen 24.-26. mars var BK Tromsø vertskap for NM U17 i Tromsøhallen. 48 lag fra hele landet fikk gleden av å ta turen til Tromsø der de skulle kjempe om gode plasseringer, men også være nervøse, prestere under press, oppleve eksplosiv glede når en vinner en viktig ball og kjenne på nedtur når kampen ikke går «riktig vei».

Fra torsdags morgen fløy lag etter lag inn til Tromsø i et nydelig vintervær, der Stovner SKs gutter var et av de første lagene som fikk trene på NM-arenaen før de dro videre på Tromsøbadet. Flere lag ankom Tromsø utover dagen, alle med mange timers trening i bagasjen, klare for spennende kamper og møter med gamle og nye volleyballvenner.
Etter en flott åpningsseremoni fredag blåste dommerne i gang puljekampene, som igjen ble etterfulgt av 16. delsfinaler. Publikum fikk se både tette sett og spennende 3-settskamper, og en innholdsrik dag i hallen ble avsluttet med vakkert nordlys over Tromsøhallen – nydelig!

Lørdagen fortsatte med sluttspillkamper og etter tette kamper med godt spill, endte disse lagene opp i kvartfinalene:
Gutter: SK Rival – BK Tromsø, Lierne IL – Koll IL, KSK – Førde VBK og Austrått IL – Oslo Volley
Jenter: Øksil – BK Tromsø, KSK – SK Rival, KFUM Stavanger – Strand-Ulv og Vindafjord IL – Snåsa IL

På finaledagen inviterte BK Tromsø til volleyballfest. Klubben la ut gulv og rigget til storbane for de fire finalekampene. Tribuner på tre av fire sider gav en tett og intim atmosfære for finalene, og med supportere som hadde med flagg, bjeller og trommer, ble det god stemning i hallen. Bronsefinalen for jenter mellom Strand-Ulv og Kristiansand SK startet ballet før guttelaget til BK Tromsø inviterte til fest i bronsefinalen mot Austrått IL.

Finalekampen i gutteklassen mellom Førde VBK og Koll IL startet med to gode serverekker fra hvert lag, og utover kampen fikk vi spektakulære forsvarshandlinger, raske legg og lag som jobbet hardt for å vinne gullet. Lagene fulgte hverandre utover i settene, men med godt servepress og gode angrep kunne et jevnt, godt Førde-lag dra i land seieren 2-0.

Et flott arrangement ble avsluttet med jentefinalen mellom Øksil og Vindafjord IL. I starten av både første og andre sett, fulgte lagene hverandre med gode server og godt trøkk, men det viste seg etter hvert at Vindafjord IL ble for sterke og vant til slutt komfortabelt 2-0. Selv om Øksil jobbet på hver ball og gav Vindafjord IL motstand, viste vinnerlaget gjennom gode angrep og bra trøkk hvor gullet skulle gå.

Norgesmestere JU17. Foto: Dag Ellingsen
Norgesmestere GU17. Foto: Dag Ellingsen

Medaljevinnere jenter

1. plass: Vindafjord IL
2. plass: Øksil
3. plass: Strand-Ulv IL

Medaljevinnere gutter

1. plass: Førde volleyballklubb
2. plass: Koll IL
3. plass: BK Tromsø

Allstarlag jenter

Opplegger: Runa Redse-Arset, BK Tromsø
Diagonal: Henriette Næss Våge, Strand-Ulv
Midtspiller: Live Hellegaard, KFUM Stavanger
Midtspiller: Norma Imsland, Vindafjord
Kant: Mathilde Lassesen Lockert, Øksil
Kant: Adine Fosselie, Kristiansand Sandvolleyballklubb
Libero: Vilde Ekran, Øksil
MVP: Melina Mol, Vindafjord

Allstarlag gutter

Opplegger: Falk Eidså Tjetland, Koll IL
Diagonal: Jens Petter Ellingsen, BK Tromsø
Midtspiller: Peder Senumstad, KSK
Midtspiller: Magnus Johan Bøe, Førde volleyballklubb
Kant: Jonathan Majak Gundersen, Koll IL
Kant: Conrad Spidsø, Koll IL
Libero: Daniel Klopstad, Førde volleyballklubb
MVP: Mikal Kalstad, Førde volleyballklubb

Hei,

Da er NM U17 i volleyball 2023 i Tromsø historie.

 

Som arrangørklubb er vel veldig fornøyde med supre deltakere, støtteapparat, dommere, samarbeidspartnere og i det hele tatt. Vi smilte hele veien. NM U17 ble avholdt i Tromsøhallen, med 8 baner, hvorav det ble rigget om til Mizunoligastandard til finalene med sportsdekke, lenger servemuligheter o.l. Under åpningsseremonien var det hilsninger fra Edgar Broks, styreleder arrangørklubb BK Tromsø, ordfører Tromsø kommune Gunnar Wilhelmsen og Eirik Sørdahl, president NVBF. Artist Jardar Johansen sang nasjonalsangen.

 

Som likestillingsgrep ble jentenes finale satt opp sist. Den finalen vant Vindafjord over ØKSIL, mens det i guttefinalene var Førde VBK som trakk det lengste strået mot Koll Volley. På tredjeplass kom IL Strand-Ulv JU17 og BK Tromsø GU17.

 

Turneringens Fair Play-pris gikk til Frode Tvinde, trener for IL Skarphedin. En meget velfortjent pris etter mange nominasjoner!

 

Turneringens dommere ble Elias Eide Bratlie og Frida Aune, og som arrangørklubb registrerte at turneringen forløp uten større «dommerkontroverser», og vi møtte et kompetent dommerkorps med smilet på lur hele turneringen.

– Terje Håkstad, turneringsleder

Resultater og lenker

Fullstendig kampoversikt og alle resultater fra NM U17 i Tromsø finner dere  i Profixio.

Bilder fra turneringens offisielle fotografer finner man her:
Wilhelmsen Media: link
Marthe Bergland Jørgensen og Dag Ellingsen: link

NVBF vil takke alle deltakende lag, dommere og heiagjenger for sine viktige bidrag til å skape en herlig volleyballfest i Tromsø. Og tusen takk til arrangørklubb BK Tromsø for et strålende utført mesterskap.   

NM under nordlyset. Foto: Aurora Snekkestad, Oslo Volley JU17

Start typing and press Enter to search