TIF Vikings gullgutter. Foto: Einar Juliebø

 

NM U19 – volleyballfest i Bergens storstue

 

Helgen 10.-12. mars var TIF Viking vertskap for et forrykende NM U19 i Haukelandshallen. 48 lag fra hele landet spilte, og publikum fikk se et mesterskap med usedvanlig mange spennende og jevne kamper. Det var stå-på-vilje, utrolige prestasjoner, stort samhold, sterk entusiasme, tårer, og bøttevis med idrettsglede.  

Kampen om de gjeveste plassene var knallhard både i gutte- og jenteklassen, og mange lag som hadde mål om å nå en finale. Vi fikk oppleve tette og spennende kamper allerede i 16. delsfinalene. I semifinalen for jenter, mellom Vindafjord IL og KFUM Volda, fikk vi virkelig se hvor høyt lista lå for lag som ville kjempe om gullet. KFUM Volda dro til slutt seieren i land med 25-22, 20-25, og 18-16 i siste sett, og de var dermed finaleklare.  

Selve jentefinalen ble en virkelig thriller! Det kom litt uventet etter at KFUM Volda tok en overbevisende seier i førstesett med hele 25-15. I andre sett viste BK Tromsø muskler, og de klarte å få ellers så sikre Volda-jenter litt ut av stilen. BK Tromsø vant settet med komfortable 25-15. Spenningen var høy, prestasjonene enorme, og både forsvarsarbeid og angrep satt som en kule hos begge lag i det som ble et fantastisk tredje sett. På stillingen 9-14 til KFUM Volda tok BK Tromsøs midtspiller, Madelen Dahl-Sigurdsen, imot kampballen, stoppet opp, kysset ballen og viste tydelig at hun var klar for å sette tidenes serverekke. Kampen snudde på mirakuløst vis, og lagene byttet deretter på å ha matchball, helt  til Madelen på nytt kom på serve og stillingen var 21-20 til BK Tromsø. Da ble finalen avgjort, og BK Tromsø kunne juble som Norgesmestere. KFUM Volda hadde gjort en solid innsats, og de var så nær det er mulig å komme den øverste plassen på tronen. Jentene var tydelig preget etter det sure tapet, men de har all grunn til å være stolte av en fantastisk prestasjon.  

I gutteklassen klarte arrangørklubb TIF Viking på imponerende vis å forsvare gullet sitt fra Molde i 2022. I finalen fikk de kamp til døra av et sterkt og velorganisert BK Tromsø. Men mot slutten av hvert sett var hjemmelaget sterkest, og TIF Viking kunne juble for gull med settsifrene 25-20, 25-22.  

Foto: Einar Juliebø

MEDALJEVINNERE  JENTER 

Gull: BK Tromsø
Sølv:
KFUM Volda
Bronse:
Vindafjord IL

BK Tromsøs gulljenter. Foto: Frode Andersen

ALL STAR JENTER   

Opplegger: Helma Stavem, BK Tromsø
Diagonal: Hedda Øvereng, KFUM Volda
Midtspiller: Nora Øvereng, KFUM Volda
Midtspiller: Madelen Dahl-Sigurdsen, BK Tromsø
Kant: Edna Todorova, KFUM Volda
Kant: Kaia Flatekvål, Vindafjord IL
Libero: Eline Hansen, KFUM Stavanger
MVP: Aurora Håkstad, BK Tromsø 

 

MEDALJEVINNERE GUTTER 

Gull: TIF Viking
Sølv: BK Tromsø

Bronse: Torvastad IL

ALL STAR GUTTER   

Opplegger: Ola Fløystad Juliebø, TIF Viking
Diagonal: Magnus Dalsbø Ellingsen, BK Tromsø
Midtspiller: Eirik Holmefjord, TIF Viking 
Midtspiller: Sebastian Nicoara, Torvastad 
Kant: Oscar Majak Gundersen, BK Tromsø 
Kant: Eskil Engås, TIF Viking 
Libero: Emil Severin Olsen, TIF Viking
MVP: Ola Fløystad Juliebø, TIF Viking  


NVBFs President Eirik Sørdahl delte følgende på sosiale medier etter mesterskapet:

Gratulerer med NM-gull, BK Tromsø jenter og TIF Viking gutter!

Finalene i 19-års NM viser at det jobbes godt i volleyballNorge! En thriller av en jentefinale der BK Tromsø vant siste ballen, guttefinalen hadde ikke helt samme nerven, men meget solid spill av begge lagene!

Det jobbes godt i Tromsø og i Bergen, mye av dette har sitt utspring i NTG Tromsø og Tertnes VGS i Bergen. Volda presterer også på et meget høyt nivå, alle forhold tatt i betraktning. Hvis noen skulle være i tvil, det er en uforbeholden hyllest til Volda for at de klarer å gjenskape så gode resultater år etter år, og som i Tromsø og i Bergen står det stor respekt av den jobben som gjøres i klubben!

GRATULERER til spillere, trenere og ledere – stor stas for norsk volleyball! 

Eirik Sørdahl
president NVBF


Arrangørklubb TIF Viking beskriver finaledagen slik:  

For en jentefinale vi fikk! KFUM Volda og BK Tromsø leverte en velspilt og meget underholdende finale. Vi gratulerer BK Tromsø med NM-gull etter å ha vunnet 2-1 med 22-20 i det siste settet (!!). Vindafjord tok bronsen. 

Guttene leverte også en finale av høy kvalitet. TIF Viking vant til slutt 2-0, og kunne juble foran hjemmepublikumet. Torvastad tok bronsen. 

Vi ønsker å takke alle lag, trenere, dommere, funksjonærer og frivillige for en fantastisk volleyball-helg i Haukelandshallen. For en volleyball-familie vi er!

 

RESULTATER OG LENKER

Fullstendig kampoversikt og alle resultater fra NM U19 i Bergen finner dere  i Profixio. 

TIF Viking strømmet kamper fra bane 4-6 gjennom hele mesterskapet, samt finaler søndag, på klubbens Youtube-kanal. 

Einar Juliebø og Frode Andersen var mesterskapets fotografer. Bildene deres er delt i Facebook-gruppa NM U19 BERGEN. 

 

NVBF vil takke alle deltakende lag, dommere og heiagjenger for sine viktige bidrag til å skape en herlig volleyballfest i Bergen. Og tusen takk til arrangørklubb TIF Viking for et strålende utført mesterskap.   

 

Start typing and press Enter to search