Foto: Alf Ove Hansen/ SCANPIX

Norges Volleyballforbund støtter Norges Håndballforbund i deres kamp for at kvinnelige sandhåndballutøvere skal få valgfrihet i forbindelse med antrekk i internasjonale turneringer. Vi anser det som en selvfølge at utøverne står fritt til å velge antrekk både i nasjonale og internasjonale turneringer.

Debatten rundt bekledning i sandvolleyball har vært til stede siden sandvolleyball ble en olympisk gren i Atlanta 1996. I 2012 ble «bikinipåbudet» opphevet av vårt eget internasjonale forbund, FIVB. Kvinnelige utøvere har siden 2012 kunne velge om de spiller i bikinitruse, tights eller shorts.

Likevel har ikke denne endringen i 2012 gitt våre kvinnelige utøvere en «opplevd» full valgfrihet. FIVB, det Internasjonale Volleyballforbundet, bekrefter valgfrihet, men i reglementet er det koblet til teksten: av kulturelle eller religiøse årsaker. Våre kvinnelige landslagsutøvere ønsker en valgfrihet uten noen form for kobling til årsak.

– Historisk så har majoriteten av internasjonale kvinnelige utøvere i sandvolleyball selv ønsket å spille i bikini, men valgfrihet til selv å velge antrekk bør være en selvfølge i alle idretter, og vi forventer at sandhåndballspillerne også får denne valgfriheten. Denne saken blir behandlet på vårt neste ordinære styremøte sier president Eirik Sørdahl i Norges Volleyballforbund.

I all aktivitet i regi av Norges Volleyballforbund er det valgfrihet når det kommer til antrekk, så lenge utøverne har lik bekledning.

For ytterligere kommentar:

Eirik Sørdahl 915 15 130
President i Norges Volleyballforbund

Kristian Gjerstadberget 959 70 197
Generalsekretær i Norges Volleyballforbund

https://www.tv2.no/a/14124010/

Start typing and press Enter to search