Foto: Alf Ove Hansen/ SCANPIX

Norges Volleyballforbund støtter Norges Håndballforbund i deres kamp for at kvinnelige sandhåndballutøvere skal få valgfrihet i forbindelse med antrekk i internasjonale turneringer. Vi anser det som en selvfølge at utøverne står fritt til å velge antrekk både i nasjonale og internasjonale turneringer.

Debatten rundt bekledning i sandvolleyball har vært til stede siden sandvolleyball ble en olympisk gren i Atlanta 1996. I 2012 ble «bikinipåbudet» opphevet av vårt eget internasjonale forbund, FIVB. Kvinnelige utøvere har siden 2012 kunne velge om de spiller i bikinitruse, tights eller shorts.

Likevel har ikke denne endringen i 2012 gitt våre kvinnelige utøvere en «opplevd» full valgfrihet. FIVB, det Internasjonale Volleyballforbundet, bekrefter valgfrihet, men i reglementet er det koblet til teksten: av kulturelle eller religiøse årsaker. Våre kvinnelige landslagsutøvere ønsker en valgfrihet uten noen form for kobling til årsak.

– Historisk så har majoriteten av internasjonale kvinnelige utøvere i sandvolleyball selv ønsket å spille i bikini, men valgfrihet til selv å velge antrekk bør være en selvfølge i alle idretter, og vi forventer at sandhåndballspillerne også får denne valgfriheten. Denne saken blir behandlet på vårt neste ordinære styremøte sier president Eirik Sørdahl i Norges Volleyballforbund.

I all aktivitet i regi av Norges Volleyballforbund er det valgfrihet når det kommer til antrekk, så lenge utøverne har lik bekledning.

For ytterligere kommentar:

Eirik Sørdahl 915 15 130
President i Norges Volleyballforbund

Kristian Gjerstadberget 959 70 197
Generalsekretær i Norges Volleyballforbund

https://www.tv2.no/a/14124010/

Samarbeidspartnere

Cloudnames Mikasport Mizuno Thon Hotels Norwegian Antidoping Norge Aker BP Aker BP
Cloudnames Mikasport Mizuno Thon Hotels Norwegian Antidoping Norge Aker BP Aker BP

Start typing and press Enter to search