Foto: NVBF

 

Det norske herrelandslaget i sittevolleyball gjorde et bemerkelsesverdig inntrykk under sin første utenlandsturnering i England. På søndag ble de kåret til vinnere av Sitting Shield, og sikret en solid 3. plass totalt i Sitting Cup. Denne prestasjonen markerer en historisk bragd for det nyetablerte landslaget, som nå står igjen med ikke bare en imponerende seier, men også en verdifull erfaring etter å ha trent med det engelske landslaget lørdagen før turneringen.

For noen måneder siden mottok det norske laget en invitasjon til England for å delta på en dag med trening sammen med det engelske landslaget, etterfulgt av deltakelse i Sitting Cup mot fem andre lag på søndagen.

Lørdagen ble dedikert til intensive treningsøkter med det engelske landslaget, som på papiret var et mer etablert og sterkt lag sammenlignet med vårt nyopprettede lag. Våre spillere ble utfordret til det ytterste, men viste imponerende innsats og ferdigheter gjennom flere treningskamper og øvelser gjennom dagen.

Takk til våre sponsorer Aker BP, Stiftelsen VI og Head Energy.
Foto: NVBF

 

På søndagen var laget klar for turneringen mot de fem beste klubbene fra England i Sitting Shield Cup. Totalt ble det spilt fem kamper. Norge dominerte sin pulje før de opplevde et knepent tap mot Sitting Bucks, som ente med gullmedalje til slutt. Likevel kom de sterkt tilbake i siste kamp og sikret tredjeplassen i turneringen, i tillegg til å vinne Shield-trofeet!

«Det har vært en veldig bra helg. Samspillet sitter bedre og bredere og det jobbes godt. Har fått prøvd ulike spillere på ulike plasser gjennom hele turneringen så det er bra,» uttaler landslagstrenere John Walstad og Elisabeth Eyde.

I tillegg til den troppen som dro til England, har vi et par spillere som måtte bli igjen i Norge denne gangen. Vi ser frem til å få dem tilbake på banen og klare for videre trening og turneringer sammen med resten av landslaget.

Den spennende vårsesongen fortsetter med åpen samling for kvinnelige sittevolleyspillere i Kristiansand, landslagssamling for menn i Tønsberg og flere turneringer i juni. Vi ser frem til den videre ferden!

Er du interessert i å spille sittevolleyball? Ta kontakt med vår Parakonsulent, Øyvind Lie:

E-post: [email protected]

Telefon: 41238549

Start typing and press Enter to search