Kamp Koll vs. Førde som varte 2 timer og 28 minutter
Foto: Førde Volleyballklub, Halvor Molland

Mizunoligaen 2023/2024 spisser seg virkelig til. Denne runden blir det spilt flere viktige kamper for lagene i bunnen av tabellen i kvinnenes serie, som vil være veldig avgjørende for hvem som havner i sluttspillet, må ut i kvalifisering eller rykker ned. I herrenes serie er spesielt kampen mellom Førde VBK og Randaberg interessant med tanke på direkteplass til Final 4.

Den 16. serierunden i kvinnenes Mizunoliga inneholder flere nervepirrende kamper.

Runden starter med at TIF Viking tar turen opp til Myre for kampen mot Øksil. Tidligere i sesongen vant TIF Viking 3-0 på hjemmebane, men når bergenserne kommer på besøk er nok kaptein Marianne Loftesnes og resten av laget lysten på å vise seg fra en bedre side foran hjemmepublikummet. Alle spillerne på topp fem-listen over serverne med flest ess møtes i denne kampen, som ledes av Sigri Lunde Zachariassen. Hun ønsker nok å bidra til at TIF Viking får utbytte av hennes sterke serv til å ta med seg en seier sørover. Ragni Steen Knudsen er som vanlig en spiller man må se opp for, og er nok en stor del av hovedtrener Martin Mjelde Bjelland sitt fokus i forberedelsene til kampen.

Senere på lørdagen tar KFUM Volda i mot Oslo Volley i vakre Volda Campus Sparebank1 Arena. KFUM Volda tok som kjent med seg et livsviktig bortepoeng mot Lierne i sist helg, mye takket være Edna Todorova og Marie Brænde. KFUM Volda ligger likevel på direkte nedrykksplass, ett poeng bak Førde VBK og fire poeng bak nettopp Oslo Volley, og er avhengig av at de fortsetter å ta poeng i kampene som kommer. Oslo Volley har kunnet forberede seg i noen uker til denne kampen siden de har hatt spillefri i to helger. Har Oslo Volley gjort tiltakene for å komme seg tilbake på vinnersporet etter tre strake tap? Julie Varga og resten av Oslo Volley er nok interessert i å gjøre nettopp det, og kan med seier ta noen viktige steg vekk fra bunnstriden.

I rundens tredje kamp reiser godstoget til Randaberg til Lierne. Randaberg har snart gått 30 kamper uten tap i grunnserien! I kampen mot TIF Viking sist helg gjorde Live Sørbø sakene sine meget godt, og har nok store planer om å fortsette den gode fordelingen til sine angrepsspillere. Lite tilsier derfor at Lierne kan stikke av med en seier på hjemmebane. Kine Gjertsås og resten av Lierne er uansett ikke kjent for å være et lag som gir seg, og har fått med seg flere gode resultat i årets sesong. Begge lag har nok begynt å se fremover mot sluttspillet og å toppe formen mot dette, ettersom begge lag har en relativt komfortabel tabellposisjon.

Rundens siste kamp er en ny viktig kamp for Førde VBK og Oslo Volley om en kikker på tabellen. Om Oslo Volley får med seg en seier fra kampen mot KFUM Volda dagen før, så er dette en kamp Førde VBK burde vinne for å unngå å ikke komme som en av de to siste på tabellen. I de siste seks oppgjørene mellom lagene har de vunnet annenhver kamp, og i det første oppgjøret denne sesongen tok Førde en tett 3-2 seier. Det blir nok avgjørende for Førde og Dorthea Tvinde å legge forholdene til rette for at Selma Vassdal og Erin Mutch kan produsere mange poeng for Førde. Hovedtrener for Oslo Volley, Odd Ekerhovd, vil nok med sin rutine sørge for at midtspillerne er observante på hvor prioriteringene blir i blokk.

I serierunden for herrene er det som vanlig spennende, hvor vi får servert tre godbiter

Herrene til Koll tar fatt på årets tur til Myre og Øksneshallen for å møte ØKSIL. Sist oppgjør, som ble spilt i første serierunde, ble en skikkelig intensiv kamp der Koll stakk av med seieren med 20-18 i det femte settet. Skal noe lignende gjenta seg denne gangen er ØKSIL helt avhengig av at Isak Helland-Hansen og Mathias Loftesnes produserer godt over 20 poeng hver. Grunnen til at dette er viktig for ØKSIL er at Koll kommer fra åtte strake seire i serien. Lars-August Udnesseter Johnson har tatt hele 49 poeng i de to siste kampene for Koll, og har vært brennhet. Om oppleggerne til Koll får han i gang på samme måte mot ØKSIL, så kommer det nok til å bli utfordrende for Thomas Evensen og co å få med seg poeng fra denne kampen.

Førde mot Randaberg er rundens toppkamp på herresiden. Begge lag kommer fra tap forrige helg, samt at de har tapt fire av de siste fem, så begge lag er nok veldig revansjelystne på å snu trenden denne helgen. Både Førde og Randaberg har fortsatt muligheter for en direkteplass til Final 4, der Førde har de største mulighetene til dette av lagene, så kampen er nok hakket viktigere for førdianerne. Tidligere i sesongen stakk Randaberg av med 3-2 seier i kvartfinalen i cupen, et tap som sikkert var tungt å svelge for Førde. Lagene har ikke møttes i serien i år enda, men det foregående oppgjøret sist sesong endte også 3-2, men i favør Førde. Kaptein for Førde, Martin Olimstad, har ikke kunne bidra like mye som han sikkert skulle ønske på banen i de siste kampene på grunn av skade, men med Oskar Raftevold skikkelig tilbake fra et skadeopphold har Førde fått tilbake en meget solid spiller. Håvard Aarrestad får et gjensyn med gamleklubben sin, og ønsker nok å fortsette å plukke poeng for rogalendingene for å prøve å få med seg et resultat hjemover.

NTNUI mot Torvastad er rundens siste kamp. Torvastad trenger å vinne denne kampen for å fortsatt kunne ha en potensiell mulighet for å holde seg i Mizunoligaen neste sesong. De møter et NTNUI-lag som virkelig har funnet formen etter at de tapte de første seks kampene i årets sesong. Etter dette har de vunnet fem av de siste seks! Sigurd van Dijk Festøy skal selvsagt ha en stor del av æren for snuoperasjonen – visste du at Sigurd har tatt over 19 poeng i de siste ti kampene!? Jonah Utvik og Sebastian Nicoara har imponert for Torvastad i årets sesong og er to spillere som NTNUI må se opp for om de ønsker å fortsette den svært lovende trenden inn mot sluttspillet.

Denne teksten er produsert av NTV.

Start typing and press Enter to search