Mange tette dueller i en dramatisk kamp mellom Førde og Torvastad. Her er det Eirik Molland mot Ulrik Jakobsen og Jonah Utvik nettduell.
Foto: Førde Volleyballklubb på Facebook

Viking er de nye serielederne i kvinnerserien etter å ha slått Koll for andre gang på en uke. 3-0 mot Koll hjemme i Åsane blir resultatet etter en fartsfylt kamp med imponerende volleyball fra begge sider. Viking viste frem et variert angrepsspill styrt av opplegger Sigri Lunde Zachariassen, som gjorde en solid kamp. Midtspiller Sunniva Fjellestad ble kåret til banens beste, mens kantspillerne Soltvedt og Øines som vanleg scoret høyt med poeng. Hos Koll var det Renate Bjerland med sine 20 poeng som var soleklar toppscorer, men denne gangen var det ikke nok til seier.

Lørdag tok Bjerland 18 poeng i Førde, og fikk da med seg Karoline Fauske på å ta 12 poeng, og sikre seier 3-1 for Koll. Hilde Hjelmeland ble Førdes toppscorer med 12 poeng, i en kamp hvor bortelaget hadde god kontroll til tross for ett settap. Nå er Viking altså på topp, ett poeng foran Randaberg med en kamp mer spilt. Her blir det en avgjørende kamp neste helg. Koll kjemper mot ØKSIL og Lierne om tredjeplassen, og neste ukes hjemmekamp mot ØKSIL kan være muligheten Koll trenger for å sikre seg det nødvendige forspranget. For Førde blir de fire siste rundene høydramatiske, når de skal kjempe mot KFUM Volda og Oslo Volley om sluttspelplass og å unngå nedrykk.

Hjemmeseire i herreserien – sure tap for Torvastad

I herreserien befestet Koll serieledelsen med 3-1 over NTNUI. Og det er av sine egne man skal ha det, tidligere NTNUI-spiller Lars-August Johnson ble toppscorer med 21 poeng, i en kamp hvor kantspillerne Nils Ringøen og Sverre Flåskjer også hadde høy poengfangst. Hos NTNUI leverte Sigurd Festøy og Stian Endresplass de høyeste poengsummene, men Koll vant likevel klart. NTNUI ligger dermed fortsatt på kvalifiseringsplass fire runder før slutt, mens Koll topper serien sju poeng foran Førde som har en kamp mindre spilt.

For Torvastad er det nok tungt å sitte igjen med null poeng etter å ha levert to gode kamper i helgen. Både mot Førde og Viking vant de sett, med det ble med det ene og tap 1-3 i begge kamper. Adrian Mol og Sebastian Nicoara leverte de høyeste poengsummene mot Førde, i en kamp hvor hele laget plukket en del poeng. Opplegger Jonah Utvik hadde blant annet fem angrepspoeng. Men Oskar Raftevold var tilbake i storslag hos Førde, og plukket 25 poeng, flere av dem i avgjørende kampfaser. Førde holder dermed på sølvplassen, og må nok vinne mot Koll neste uke for å ha sjans til å gå helt til topps.

Viking-Torvastad preges av utrolig mange midtangrep. Simen Henriksen slår inn 14 baller på 22 legg for Viking, og Henrik Kalheim slår inn 11 baller på 16 legg for Torvastad. Høye poengsummer og uttellingsprosenter for begge. Henriksen scoret i alt 18 poeng og var blant kampens mest dominerende spillere. Viking har nå initiativet i kampen om tredjeplassen, og er på alvorlig skuddhold av en direkteplass i Final Four. De neste ukene blir virkelig spennende!

For Torvastad gjør helgens tap at de fremdeles er sist på tabellen. Nå må de plukke poeng mot både NTNUI, Randaberg og ØKSIL for å holde seg i Mizunoligaen, men både helgens og tidligere kamper viser at det slett ikke er umulig for haugalendingene. Får vi se et comeback av de sjeldne i de tre siste serierundene?

Opprykkskamp og nedrykkskamp i 1.divisjon

I 1.divisjon kvinner tok NTNUI sin 15.strake seier, og leder nå ni poeng foran Tromsø med en kamp mer spilt. I nedrykkskampen tok både Rival og Sandnes fire poeng på to kamper i helgen og forbedret sine posisjoner. Rival ligger fortsatt under streken (sammen med Bodø Volley), men har to kamper til gode på de fleste lag rundt seg. Sandnes, Viking 2 og Skjetten kan heller ikke føle seg trygge, og hvis poengfangsten fortsetter bør nok både OSI og Koll 2 vinne en kamp til for å sikre plassen.

I herreserien vant NTNUI 2 klart mot Oldenborg, mens serieleder Viking 2 tapte enda klarere mot Sarpborg. En svært sterk prestasjon av Sarpsborg, som tok sin første seier for sesongen. De har fortsatt en vei å gå til trygg grunn, men nå lever håpet med fem kamper igjen. I toppen gikk NTNUI 2 forbi Viking 2 som følge av disse resultatene. Lierne holder opprykksplassen med sin seier, men OSI er bare to poeng bak etter dobbelseier på Vestlandet i helgen. I tillegg er BTSI tre poeng bak der igjen, med en kamp til gode. Det virker svært sannsynlig at ett av disse tre lagene skal spille i Mizunoligaen neste sesong, også her har vi mye dramatikk foran oss i serieavslutningen!

Denne teksten er produsert av NTV.

Start typing and press Enter to search